Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Novoročné predsavzatia pre dlhovekosti a vitalitu

Začnite s malými zmenami prispôsobenými vášmu telu a vašej rutine a držte sa ich

09. 01. 2024 Priateľstvo Dlhovekosť Otužovanie Regenerácia spermidín resveratrol anti aging autofágia  Andrej Maťko
Novoročné predsavzatia pre dlhovekosti a vitalitu
Je tu nový rok, nový začiatok a ideálny čas sústrediť sa na seba a svoje zdravie. Poďme sa potom porozprávať o predsavzatiach dlhovekosti, ktoré nie sú len o zvyčajnom chudnutí alebo členstve v posilňovni, ale o hlbokých, zmysluplných zmenách, ktoré môžu skutočne zmeniť naše životy. Vaša cesta dlhovekosti začína u vás – vašich rozhodnutí, vášho zdravia a vašej pohody. Urobte nový rok rokom k zdravšiemu a šťastnejšiemu životu!

Ako sa držať svojich predsavzatí pre nový rok a uspieť!


Aj keď mnohí myslia na novoročné predsavzatia týkajúce sa dlhovekosti, čísla ukazujú, že väčšinou sa vraciame do starých koľají. Aké je tajomstvo toho, ako sa držať svojich dlhovekých predsavzatí pre tento nový začiatok a úspech? Je to jednoduchšie, ako si myslíte!. Výsledky – najmä keď hovoríme o dlhovekosti a pohode, nie sú niečo, čo môžete dosiahnuť cez noc. Všetky voľby a všetky kroky, ktoré robíte, aby ste boli zdravší a vitálnejší, sú výsledkom trpezlivosti a odhodlania.

Začnite s malými zmenami prispôsobenými vášmu telu a vašej rutine a držte sa ich.

Časom si všimnete, ako malé zmeny môžu mať veľký vplyv na váš každodenný život a zdravie!

  1. Začnite v malom a postupne: Zamerajte sa na drobné zmeny. Ak je vaším predsavzatím dlhovekosti viac cvičiť, začnite s pár minútami každý deň. Malé návyky sa ľahšie udržiavajú a môžu časom viesť k veľkým zmenám.
  2. Urobte to zreteľné a atraktívne: Navrhnite si prostredie tak, aby boli vaše nové návyky zrejmé. Ak chcete čítať viac, nechajte si knihu na nočnom stolíku.
  3. Zatraktívnenie návykov vám pomôže spojiť ich s pozitívnymi pocitmi. Zamerajte sa na systémy, nie na ciele: Sústreďte sa skôr na proces ako na cieľ. Napríklad, ak je vaším predsavzatím schudnúť, zamerajte sa skôr na vypracovanie zdravého stravovacieho režimu ako na posadnutosť číslom na stupnici.
  4. Využite kombináciu návykov: Spárujte nový zvyk s existujúcim. Ak chcete praktizovať vďačnosť, zvážte, či to urobíte hneď po tom, ako si ráno umyjete zuby. Toto prepojenie môže uľahčiť zapamätanie si nového zvyku a jeho dodržiavanie.
  5. Sledujte svoj pokrok a zostaňte konzistentní: Použite nástroj na sledovanie návykov alebo denník. Všimnúť si váš pokrok môže byť neuveriteľne motivujúce. Pamätajte, že kľúčom je konzistentnosť – vynechanie jedného dňa nie je porušením dohody, ale snažte sa nevynechať dvakrát za sebou.

Tieto stratégie, ak sa aplikujú premyslene, môžu výrazne zvýšiť vaše šance na dodržanie novoročných predsavzatí týkajúcich sa dlhovekosti a ich premenu na trvalé návyky.


6 novoročných predsavzatí pre dlhovekosť


1. Vystavte sa chladu

Aký je najlepší spôsob, ako začať rok, ak nie prijatím tohto chladného obdobia? Terapia vystavením chladu je prax, ktorá zahŕňa ponorenie sa do nízkych teplôt. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov by teplota mala byť medzi 6 až 12 stupňami Celzia. Táto forma terapie poskytuje širokú škálu výhod pre fyzické a duševné zdravie. Niektoré z nich poskytujú podporu imunity, zlepšujú náladu, zlepšujú krvný obeh a zmierňujú zápal. Začnite krátkymi studenými sprchami, kneipovým oblievaním sa vodou z vedra alebo ponorením sa celým telom do vody na 2 až 20 sekúnd a postupne zvyšujte expozíciu.

Výborne je aj si ísť každé ráno, aj v zime zadýchať v ľahkom športovom oblečení alebo plávkach a bosí na čerstvom vzduchu, najlepšie v prírode alebo parku. Spravte si 30 silných nádychov a 30 uvoľnených výdychov a zostaňte po výdychu v drepe a počkajte kým sa budete chcieť nadýchnuť. Potom spravíte silný nádych a uvidíte hviezdičky a zjaví sa vám úsmev na tvári. Práve ste vystavili váš obeh plynov jemnému stresu na ktorý organizmus reagoval vyplavením hormónov šťastia a jednoty. (Viac o DMT dýchaní). 



2. Jedzte rozumne: Znížte príjem kalórií

Často priberáme, pretože sme stále zaneprázdnení. Veľa pracujeme, vynechávame obed, aby sme robili každodenné úlohy, takže sotva máme čas sedieť a poriadne sa najesť. Pretože sa vždy ponáhľame, nevnímame, kedy sme sýti a nakoniec jeme príliš veľa.
Jesť múdro znamená mať čas na jedenie bez toho, aby ste robili iné veci, brali si čas a vychutnávali si jedlo. Ide o to prestať jesť, keď sa cítite dobre, nie keď ste príliš sýti. Je tiež dôležité dávať si pozor na kvalitu potravín, ktoré sa rozhodneme každý deň konzumovať. Nezabudnite uprednostniť ovocie, zeleninu, chudé bielkoviny, celozrnné výrobky a zdravé tuky. Každé jedlo by malo byť príležitosťou na doplnenie vášho tela vitamínmi, minerálmi a živinami, ktoré zvýšia vašu energiu, zlepšia náladu a zlepšia vaše celkové zdravie.

Ak máte chuť to vyskúšať, prerušovaný pôst je mocným nástrojom na dlhovekosť s mnohými výhodami. Nie je to len diétny trend, je to mocný nástroj, ktorý hrá dôležitú úlohu na vašej ceste k dlhovekosti. Keď sa postíte, vaše telo spustí proces nazývaný autofágia – čistenie poškodených buniek, čím sa otvára cesta k ich regenerácii. Integrujte zdravý prerušovaný pôst so spermidínom a resveratrolom, ktorý je navrhnutý tak, aby podporoval autofágiu a podporoval obnovu buniek.



3. Pravidelne cvičte

Cvičenie je mimoriadne dôležité pre udržanie zdravia. Nie je to len na chudnutie alebo udržanie hmotnosti, ale aj na udržanie zdravého srdca, zníženie rizika srdcových chorôb a cukrovky, vďaka čomu sa budete cítiť šťastnejší a pomôže vám žiť dlhšie. Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb odporúčajú aspoň 150 minút miernej aeróbnej aktivity týždenne. Nájdite si zábavnú aktivitu, ktorú milujete, ako je joga, beh, cvičenie s vlastným telom doma alebo zdvíhanie činiek. Cvičenie by malo byť niečo, na čo sa budete tešiť, vďaka čomu sa budete cítiť dobre a pomôže vám to zbaviť sa každodenného stresu.



4. Pite vodu počas celého dňa

Voda je najdôležitejšou živinou pre život, no často sa prehliada. Piť dostatok vody je super dôležité, no niekedy na to zabúdame. Vedeli ste, že štúdia z University of Illinois hovorí, že pitie 1-3 šálok vody navyše denne vám môže pomôcť znížiť až o 200 kalórií menej? Navyše, ak zostanete hydratovaní, vaša pokožka bude vyzerať mlado a zdravo a pomôže vám to znížiť toxíny z vášho tela. Keď nepijeme dostatok vody, môžeme sa cítiť unavení a náš mozog nefunguje tak dobre.

Voda je tiež kľúčová pre trávenie potravy, získavanie živín tam, kde v našom tele potrebujú, a dokonca aj pre správne dýchanie. Veľakrát sme počuli, aká je voda dôležitá, ale urobte si rutinnú hydratáciu ako súčasť vašich predsavzatí týkajúcich sa dlhovekosti a sami uvidíte zmeny!



5. Starajte sa o svoje duševné a emocionálne zdravie

Na našej ceste k dlhovekosti musíme mať na pamäti, že duševné zdravie je rovnako dôležité ako fyzické. Tento rok si dajte predsavzatie, že sa budete starať o svoje duševné a emocionálne blaho. V rýchlom a utekajúcom živote často zabúdame počúvať svoje telo a myseľ a rozumieme tomu, čo sa nám snažia povedať. Praktiky ako meditácia, všímavosť a trávenie času v prírode môžu výrazne ovplyvniť váš duševný stav. Aj pestovanie pozitívnych vzťahov a spojení môže viesť k šťastnejšiemu a dlhšiemu životu.



6. Doprajte si dostatok spánku

Dostatok spánku je jedným z najúčinnejších nástrojov na udržanie zdravia. Je to ako nechať svoje telo, aby si poriadne oddýchlo a malo energiu, ktorú neskôr potrebujete. Správny počet hodín, ktoré by mal dospelý spať za noc, je 7 až 9 hodín. Keď dobre spíte, váš mozog funguje lepšie, cítite sa šťastnejší a podporujete svoje telo v tom, aby zostalo zdravé a chránite zdravie svojho srdca.

Ak chcete lepšie spať, skúste ísť spať a vstávať každý deň v rovnakom čase. Uistite sa, že vaša izba je tichá a útulná a nepozerajte sa pred spaním do telefónu ani nepozerajte televíziu. Správne množstvo spánku vám pomôže cítiť sa každý deň lepšie, takže začnite rok s dobrým spánkom!

TIP Vitariána

Vytlačte si na papierik nasledovné body a prilepte si ich na vonkajšie dvere vášho bytu alebo domu. Ráno ste ešte energetický, odhodlaný a v najlepšom duševnom aj telesnom rozpoložení. Správny ranný rituál vás pozitívne naštartuje do celého dňa.

RANNÝ RITUÁL

  1. Po zobudení si dám 1 liter tekutiny - vody alebo čaju
  2. Dám si aspoň 10 sekúnd studenej sprchy alebo sa oblejem 3 vedrami studenej vody
  3. Spravím 30 nádychov a a výdychov na balkóne alebo v záhrade
  4. Pozriem sa aspoň 1 minútu smerom k slnku
  5. Zacvičím si aspoň 10 minút akékoľvek cvičenia
  6. Odpustím každému, kto ma počas ranného rituálu bude vyrušovať :)
  7. Po rituáli si doprajem raňajky z čerstvého ovocia a zeleniny v kruhu blízkych        

Súvisiace produkty

TIP

NOVÉ

SPERMIDÍN - Extrakt z pšeničných klíčkov 3 mg spermidínu

SPERMIDÍN - Extrakt z pšeničných klíčkov 3 mg spermidínu

39,00 €

Spermidín je prírodná látka, ktorá patrí medzi takzvané biogénne polyamíny a nachádza sa vo všetkých bunkách. Polyamíny boli prvýkrát objavené v ľudských spermiách, odkiaľ pochádza aj charakteristický názov spermidín. Okrem možnej endogénnej produkcie sa spermidín nachádza aj v rôznych potravinách, najmä v klíčkoch pšenice, ryže a pohánky.Ochrana buniekV posledných rokoch sa spermidín stal stredobodom výskumu dlhovekosti. Hromadenie molekulárneho poškodenia vo forme defektných bunkových organel, defektných enzýmov, hromadenia proteínov a poškodenia DNA je dôležitým aspektom starnutia. To zvyšuje pravdepodobnosť chronických ochorení, ako sú neurodegeneratívne ochorenia, diabetes typu II a rakovina.Spúšťač autofágieSpermidín patrí medzi takzvané kalorické reštrikčné mimetiká (caloric restriction mimetics) a ako taký je schopný vyvolať autofágiu. Autofágia je dôležitý proces v bunkách, pri ktorom dochádza k rozkladu a recyklácii bunkových komponentov, ako sú nesprávne poskladané proteíny alebo celé bunkové organely, vrátane dysfunkčných mitochondrií – ide teda o akýsi samočistiaci program buniek. Kde sa spermidín nachádza?Spermidín je polyamín, ktorý si telo vytvára samo, ale jeho syntéza počas života klesá. Spermidín sa však prijíma aj potravou. Najmä potraviny rastlinného pôvodu, ako sú celozrnné výrobky, zelenina a strukoviny, majú vysoký obsah spermidínu. Takzvaná Brunico štúdia preukázala koreláciu medzi príjmom spermidínu v strave a nízkou mierou úmrtnosti na cievne ochorenia, rakovinu a iné typy úmrtí. Spermidín vykazoval najvyššiu nepriaznivú súvislosť s mortalitou spomedzi všetkých 146 makro- a mikroživín identifikovaných v strave subjektov.Ako vplýva spermidín na dlhovekosť?Ako môže spermidín prispieť k dlhému životu? Zdá sa, že život predlžujúce účinky sú čiastočne založené na ochrane kardiovaskulárneho systému. Spermidín preukázal ochranné účinky na kardiovaskulárny systém, vrátane zlepšenia diastolickej funkcie srdca, optimalizovanej funkcie mitochondrií, zmiernenia straty arteriálnej flexibility súvisiacej s vekom a zníženej tvorby aterosklerotických plátov. Metaanalýza ukazuje negatívnu súvislosť medzi hladinami polyamínov v strave a rizikom úmrtia na kardiovaskulárne ochorenia.Neuroprotektívne, regeneračné a pamäť podporujúce účinky spermidínuMimoriadne zaujímavé účinky spermidínu sú aj neuroprotektívne, regeneračné a pamäť podporujúce účinky, ktoré boli pri pokusoch na zvieratách také sľubné, že už boli uskutočnené prvé štúdie na ľuďoch. vykonali - s celkom pozoruhodnými úspechmi. V štúdii Charité (štúdia preSmartAge) viedlo užívanie 1,2 mg počas 3 mesiacov k miernemu zlepšeniu výkonnosti pamäte u ľudí s klesajúcou pamäťou.V ďalšej štúdii z Rakúska sa kognitívna výkonnosť subjektov s miernou demenciou zlepšila, keď konzumovali obilné rolky s obzvlášť vysokým obsahom spermidínu 3,3 mg. Presné pozadie neuroprotektívneho účinku spermidínu ešte nebolo dostatočne preskúmané. Je však jasné, že autofágia hrá dôležitú úlohu pri udržiavaní normálnej funkcie mozgu a ochrane pred neurodegeneráciou.Znižovanie zápalov pri reumatoidnej artritíde a osteoporózeŠtúdie ukázali, že spermidín má ďalšie dôležité účinky: Spermidín znižuje zápalových poslov pri reumatoidnej artritíde (25); v bunkách chrupavky postihnutých osteoartrózou spermidín viedol k regenerácii chrupavk, takže spermidín by mohol byť nápomocný aj pri zápalových a/alebo degeneratívnych ochoreniach kĺbov.Prevencia a liečba SARS-CoV-2Spermidín bol schopný znížiť vírusovú záťaž v pľúcnych bunkách infikovaných vírusom SARS-CoV-2 o 85 %.Pozitívny vplyv na obezitu a cukrovkuSpermidín môže zmierňovať prírastok hmotnosti a súvisiace metabolické zmeny so zvýšeným príjmom potravy, a tým môže podporovať chudnutie. Epidemiologická štúdia ukazuje inverznú súvislosť medzi príjmom spermidínu v strave a parametrami spojenými s obezitou a cukrovkou, ako sú BMI, obvod pása, inzulínová rezistencia, glykémia nalačno a dlhodobá glukóza (HbA1c).Zdravé črevá a zdravý mikrobomSpermidín má pozitívny vplyv na črevný mikrobióm. Podporuje baktérie produkujúce butyrát, ktoré môžu priaznivo ovplyvňovať črevnú bariéru a znižovať zápal Spermidín preto môže mať priaznivý vplyv na metabolický syndróm.Rast vlasovSpermidín zlepšuje rast vlasov, čo bolo preukázané v štúdii na ľuďoch.

Kúpiť
Vitamín D3 + K2 MK7 20 000 IU + 200 µg All-Trans, 120 kapsúl

Vitamín D3 + K2 MK7 20 000 IU + 200 µg All-Trans, 120 kapsúl

33,00 €

Optimalizovaný pomer látok miešaný pre dospelých jedincov je vhodný predovšetkým v mesiacoch chudobných na slnečné svetlo. Tento výrobok je výsledkom originálnej receptúry z nemeckého laboratória a je vyrobený z prírodných rastlinných olejov a vitamínu E. Neobsahuje žiadne geneticky modifikované látky, farbivá ani aromatické látky. Vitamín D3 pochádza z lišajníkového oleja a vitamín K2 z prírodných sójových bôbov natto.ZloženieMikrokryštalická celulóza, MCT olej, vitamín E (vo forme prírodného D-alfa-tokoferolu), vitamín D3 (vegetariánsky), vitamín K2 MK7 All-Trans, HPMC kapsule.ÚčinkyVždy začiatkom jesene môžeme pozorovať, ako sa dni krátia a ako nás slnko zohrieva čoraz kratšie. Znižujúca intenzita slnečných lúčov a ich kratšie pôsobenie však neovplyvňuje len našu náladu, ale i náš zdravotný stav. Spolu s ubúdajúcim slnečným žiarením ubúdajú i naše zásoby vitamínu D, a preto je v chladnejšom období, kedy slnko vychádza len zriedka, vhodné tento vitamín dopĺňať z iných zdrojov.Zvýšené hladiny vitamínu D sa odrazia na rýchlejšom metabolizme, prívale energie, silnejšej imunite, ostrejších inštinktoch, zrýchlenom hojení rán a rýchlejšej regenerácii. Vitamín je dôležitý i pri množstve prebiehajúcich ochorení, ako napríklad anémia, astma, rakovina pŕs, rakovina krčka maternice, pri koronárnych ochoreniach, depresiách, zubných kazoch, osteopénii a osteoporóze, krivici, atď.Prirodzeným tímovým hráčom je v prípade vitamínu D, vitamín K. Táto kombinácia vitamínov zaisťuje okrem iného vylučovanie prebytočného vápnika, ktorému bráni v ukladaní na nesprávnych miestach v organizme (napr. kĺby a cievy). Vitamín K navyše v tele aktivuje niekoľko dôležitých vitamínov a bráni zrážanlivosti krvi v prípadoch, kedy môže tento proces ohroziť zdravie či dokonca život jedinca.Odporúčané dávkovanie a skladovanieUžívajte 1 kapsulu s jedlom každých 20 dní.Poznámka:  Nevhodné pre deti do 7 rokov. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v chlade a suchu.Obsah balenia120 kapsúl (2 400 000 IU vitamínu D3 + 24 000 µg K2) / nádoba

Kúpiť

NOVÉ

Resveratrol - liposomálny

Resveratrol - liposomálny

56,00 €

RESVERATROLResveratrol je polyfenol a bol objavený už vo viac ako 72 rastlinných druhoch. Stalo sa známe ako prirodzene sa vyskytujúca zložka červeného vína. Je zvlášť koncentrovaný v šupkách červeného hrozna a slúži ako prirodzená obranná a ochranná látka pre rastlinu proti parazitom, napadnutiu hubami a nepriaznivými poveternostnými vplyvmi ako je vlhkosť, UV žiarenie a teplotné výkyvy.Resveratrol existuje v dvoch rôznych geometrických variantoch; takzvané izoméry: cis-resveratrol a trans-resveratrol. Iba trans forma rozvíja úplné biologické a fyzikálne vlastnosti. Cis-resveratrol sa v prírode vyskytuje oveľa menej často ako bioaktívny trans-resveratrol.https://www.vitarian.sk/clanky/elixir-mladosti-v-cervenom-vineDÁVKOVANIEODPORÚČANÁ SPOTREBAUžívajte 1 čajovú lyžičku (zodpovedá 5 ml so 100 mg trans-resveratrolu) denne s vodou alebo ovocnou šťavou.KONTRAINDIKÁCIEAk užívate lieky, konzumujte len pod lekárskym dohľadom. Nevhodné pre dojčatá, deti a dospievajúcich do 14 rokov.DOPLNKY STRAVYNeprekračujte odporúčanú dennú spotrebu. Žiadna náhrada vyváženej a pestrej stravy. Uchovávajte mimo dosahu detí.SKLADOVANIEPo otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 8 týždňov.Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením a teplom.Bublajúci plyn je normálna reakcia zložiek pri vyšších teplotách. Keďže náš produkt má vyšší obsah zložiek ako porovnateľné produkty, reakcia je o niečo silnejšia. Produkt je možné stále bez váhania konzumovať. Reakcia je reverzibilná pri teplote chladničky.Pred prvým otvorením výrobok uchovávajte v chladničke aspoň 24 hodín. Výrobok nesmie byť zmrazený.

Kúpiť

AKCIA

TIP

NOVÉ

Anti-aging - Balík dlhovekosti

Anti-aging - Balík dlhovekosti

128,00 € 115,00 €

 Zľavnený Anti-aging - balík dlhovekosti obsahuje tieto tri výživové doplnky: SPERMIDÍN - Extrakt z pšeničných klíčkov 3 mg spermidínuResveratrol - liposomálnyVitamín D3 + K2 MK7 20 000 IU + 200 µg All-Trans, 120 kapsúlZaujímavé članky k anti-aging a ponúkaných výživových doplnkov:Elixír mladosti v červenom víne? Spermidín v potravináchAnti-aging efekt spermidínu dokázaný aj u ľudíČo je to spermidín a ako pôsobíSpermidín - Konečne funkčný elixír mladosti?

Kúpiť

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency