Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Pripravujete si smoothie správne?

Smoothiada 2017

09. 06. 2017 Životný štýl Nápoje Leto  Hana Moravčíková
Pripravujete si smoothie správne?

BioBar namiesto lekárne, kaviarne i reštaurácie

Ak do svojho jedálnička zaradíte riadne pripravované smoothie z kvalitných ingrediencií, výživové doplnky nebudete potrebovať. Namiesto návštevy lekárne sa preto preventívne vyberte na smoothie do BioBaru.

  • Zavolá vás kamarátka na kávu do kaviarne? Prebite ju ponukou posedenia pri elegantnom pohári sýteho smoothie.
  • Pozýva vás kolega na pivo alebo na víno do reštaurácie? Odbite ho pozvaním na smoothie v bare, kde si neskôr pivo či víno budete môcť tak či tak dať, a to rovno v bio kvalite.
  • Majú vaše deti radi sladké nápoje a ťahá ich to do rýchleho občerstvenia? Učte ich už od mala tým správnym stravovacím návykom a berte ich za odmenu na lahodné smoothies, ktoré im učaria už na pohľad.
  • Chodíte s kamarátmi po prednáškach na krátke posedenie? Poseďte si tento raz pri krémovom ovocnom nápoji nabitom živinami, ktoré sa môžu hodiť pri náročnom štúdiu!

Na smoothie je vždy správny čas!

Žena, Vitamix a zopár lístkov kelu

História zelených smoothies nesiaha ďaleko. Jej najhlbší koreň rastie v kuchyni Victorie Boutenko, známej propagátorky surovej stravy a zelených smoothies. Práve táto žena začala mať v auguste 2004 podozrenie, že človek, i keď sa stravuje vitariánsky, neprijíma dostatok zelených potravín a, čo je ešte horšie, bez správneho požutia nedokáže stráviť všetky živiny, ktoré sa v nich nachádzajú.

A tak vložila do svojho mixéra zopár kelových listov a štyri ošúpané banány, ktoré zaliala pohárom vody. Keď túto zmes troch jednoduchých ingrediencií po rozmixovaní ochutnala, ešte netušila, aký obrovský dopad bude mať jej vynález na spoločnosť.

Smoothie nie je puding ani dezert z fastfoodu

Spotrebiteľ však dnes musí byť obozretný, pretože trh je plný tisícich možností. Pasterizované smoothie, smoothie s mliekom, smoothie so superpotravinami, smoothie so semienkami, smoothie s listovou zeleninou, smoothie s včelím peľom, s jogurtom, smoothie s cukrom či inými sladidlami, smoothie s lacnými proteínovými práškami, smoothie s nekvalitným medom atď. Drahé, lacné, najlacnejšie... Chutné, menej chutné, nechutné... Zdravé, menej zdravé, nezdravé...

Urobte si z popíjania smoothie spoločenskú udalosť.

Z ponuky receptov dostupných na internete sme takí zmätení, že zdravé smoothie od nezdravého už niekedy nedokážeme odlíšiť. Často sa navyše stáva, že smoothie nepripravujeme správne. Zlý mixér, nezrelé ingrediencie, nekvalitné prídavky, nesprávna voľba listovej zeleniny a mnoho ďalších faktorov môže smoothie ovplyvniť do takej miery, že nám nebude chutiť a do jeho pitia sa budeme prinajlepšom nútiť.

Nechajte sa inšpirovať profesionálmi

Nemusíte sa hlásiť na kurzy ani nakupovať drahú literatúru, pretože jedenkrát ochutnať je viac ako desaťkrát čítať. Ak na jazyku pocítite dokonalú chuť riadne pripraveného smoothie z kvalitných ingrediencií, nepochybne sa tento nápoj čoskoro stane súčasťou vášho každodenného života.

Kvalitné smoothie začína už pri prístroji, v akom ho vyrábate. Ak si nie ste istí, či sa investícia do kvalitných mixérov vyplatí, zájdite do bratislavského BioBaru Raw Vegan Fusion a ochutnajte smoothie pripravované vo Vitamixe. Len ťažko uveríte konzistencii nápoja, ktorú dokáže kvalitný mixér vykúzliť: žiadne „vlásky“ listovej zeleniny, zhluky ani kúsky nerozmixovaného ovocia.

Na základe ponuky rôznorodých smoothie nápojov navyše v BioBare zistíte, aké ingrediencie spolu ladia, čo sa k sebe z hľadiska trávenia dokonale hodí a ako dokážu nutričnú či chuťovú hodnotu nápoja pozdvihnúť superpotraviny. Ingrediencie, ktoré vás zaujmú najviac, si budete môcť navyše rovno zakúpiť a vziať so sebou, aby vaše najbližšie domáce smoothie bolo rovnako dobré ako to v BioBare.

Zapojte sa do súťaže smoothiada a vyhrajte smoothie zdarma!

Smoothiada 2017

BioBar v spolupráci s portálom vitarian.sk vyhlasuje pri príležitosti okrúhleho piateho výročia nášho prvého článku o smoothies originálnu súťaž smoothiada. Pravidlá sú jednoduché. Odskočte si na smoothie do BioBaru a urobte si selfie! Hoďte ho na svoj Instagram a nezabudnite fotku označiť hashtagom #smoothieada. Lokalizujte sa v BioBar Vitarián a zdieľajte aj na Facebooku.

Každý týždeň, kým nevypijeme všetko smoothie sveta (do konca leta), získajú 3 ľudia s najlepšími selfie smoothie podľa výberu pre seba aj kamaráta zadarmo. Vyberáme každý piatok!

Čo je na celej súťaži najlepšie? Že vyhráva každý, pretože so všetkými pohármi smoothie, ktoré si u nás dáte, získate zdravotný bonus: najkvalitnejšie živiny spracované tým najšetrnejším možným procesom.

Tip Vitariána

Ak ste nadšencom zelených smoothies, no po rokoch ich popíjania by sa vám hodila nová inšpirácia, skúste sa nechať poučiť Victoriou Boutenko a jej knihou Predpis na zelené smoothie. Práve o ňu zabojujú v záverečnom zlosovaní letnej smoothiology všetci, ktorí na svoj účet od smoothie napíšu meno i kontaktné informácie a vhodia ho do zlosovacej nádoby.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency