Green for life

Prekysličenie organizmu - pôvodca nedostatku životnej energie, chorôb a stárnutia

Telo sa cíti v rovnováhe keď prijíma viacej zásaditých potravín a nápojov ktoré obsahujú veľa antioxidantov a tak neutralizujú tzv. voľné radikály ktoré spôsobujú neprekysličenie buniek, ich odumieranie, neschopnosť sa obnovovať a nakoniec rakovinu. V kyslom organizme sa rozmnožujú parazity a anareobné baktérie ktorých výlučky sú veľmi jedovaté.

Green for life

Prejavy prekysličenia

  • kožné ochorenia, exémy, akné, lišaje
  • nadúvanie, hemoroidy
  • pach z úst
  • nepravidelná menštruácia
  • hlad po káve, čokoláde, sladkostiach a alkohole, vyprážaných veciach
  • opotrebovanie orgánov a organizmu - starnutie
  • vnútorná nervozita
  • nespavosť
  • depresia a nespokojnosť

Príčiny okysličenia

  • zlá strava najmä príliš veľa varenej mrtvej stravy, mäsa, ťažkých syrov, sladkostí a najmä zlá kombinácia potravín ktorá spôsobuje hnitie v tráviacom ústrojenstve
  • prílišné jedenie ovocia a orieškov
  • alkohol, najhoršie sladký a vysoko koncentrovaný
  • hluk
  • horory, krváky a depresívne filmy
  • nikotín, smog a dym nedostatok pohybu
  • nesprávna voda ktorá býva s bublinkami (CO2 je kyslý) a sladká
  • práca v uzavretých miestnostiach bez denného svetla a čerstvého vzduchu
  • smog a znečistené prostredie
  • jedovaté látky v potravinách cez hnojivá a konzervačné látky
  • stres
  • nervozita a psychické poruchy

Kroky k väčšej zásaditosti organizmu

  • 50 % zelenej zmixovanej stravy ktorá obsahuje všetky minerálne látky v správnych a stráviteľných pomeroch ako aj aminokyseliny z ktorých si telo vyrába bielkoviny. Zmixované zelené šaláty a zelenina obsahujú okrem antioxadintov ešte množstvo vlákniny ktorá odvádza z tela toxíny a jedy cez tráviaci systém
  • piť viacej vody s ktorou sa čistí pečeň a cez ktorú sa vylučujú toxíny z krvi
  • surová strava je živá strava, varením sa zabíjajú dôležité vitamíny a exymy
  • pohyb vo voľnej prírode: dýchaním a potením sa vylučuje kyslosť z organizmu. Denne aspoň 3 hodiny na čerstvom vzduchu
  • jemné dotyky a láska, príjemná spoločnosť, smiech

Prečo mixovať?

  • aby sme mohli využiť všetky látky zo zelenej stravy musíme ju poriadne prežuť. Keďže sme sa žuvanie už odnaučili je lepšie dobrým mixérom rozlomiť štruktúru zeleniny. Stáva sa potom ľahko stráviteľnou
  • mnohým ľudom zelenina nechutí. V zmixovanej forme v kombinácii s ovocím je chutná.

Dôsledky zelenej stravy

  • rovnováha v tele
  • väčšia životná energia
  • zastavenie procesu starnutia
  • liečenie chorôb
  • zlepšenie zraku
  • zníženie zahlienenia
  • rýchlejšie hojenie rán
  • zníženie zápachov 
  • menšia potreba spánku a lepší spánok

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory.

Zdroje

Fotky: Shutterstock

↑ Späť hore

Počet hlasov: 62