Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Muži preferujú mladšie, ženy starších

Pri výbere partnera muži preferujú mladšie ženy, tvrdí nová štúdia

02. 10. 2014 Partnerstvo Žena Muž Sex  martina strihová
Muži preferujú mladšie, ženy starších

Psychológovia skúmali viac ako 12 000 ľudí z Fínska. Štúdiou zistili, že ženy zvyčajne uprednostňovali mužov, ktorí boli rovnako alebo o trochu starší ako ony a toto sa počas ich života nemení. Na druhej strane, muži mali celoživotnú tendenciu uprednostňovať ženy v ich stredných 20-tych rokoch. Napríklad mužov mladších ako 20 rokov priťahovali staršie ženy,  ale mužov starších ako 30 rokov začali priťahovať mladšie ženy.

Podľa výskumov by to malo byť plánom prírody:  zvýšený sexuálny záujem mužov o o ženy v 20-tych  rokoch je pravdepodobne spôsobený tým, že ženy sú v tomto veku najplodnejšie. Tento druh uprednostňovania by mal byť evolučnou výhodou, pretože muži, ktorí mali sex so ženami v ich 20-tych rokoch by mali mať viac detí ako iní muži, tvrdí Antfolkov výskumný tím.

Ženy môžu byť pri partneroch vyberavejšie ako muži, čo znamená, že si pravdepodobne vyberú sexuálnych partnerov, ktorí vyhovujú ich vekovým požiadavkám.

Nakoniec, pravdepodobne častejšie žena rozhoduje o výbere partnera. Podľa výskumníkov je to preto, že pánske skutočné sexuálne správanie je viac riadené ženskou voľbou partnera, založené na jej vekových požiadavkách ako na jeho „vekových ideáloch“. 

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency