Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Kurie oká, mozole a bradavice

Ako sa ich zbaviť?

22. 05. 2015 Ochorenia Liečba Potraviny Problémy Koža  Martina Strihová
Kurie oká, mozole a bradavice

Príznakmi kurích ôk a mozoľov sú:

  • stvrdnutá koža
  • oblasť šupinatej, suchej kože
  • rany a nárazy na kožu
  • bolesť alebo citlivosť postihnutej oblasti

Plantárne bradavice

Sú to vírusové ochorenia, ktoré sa šíria hlavne v bazénoch, sprchách a saunách. Sú to často bolestivé okrúhle alebo mozaikové izolované výrastky, tiež pomáha kyselina salicylová a agresívnejšími formami odstraňovania sú vypaľovanie, mrazenie, laserová terapia a operácia.

Plantárne bradavice sa šíria hlavne v bazénoch, sprchách a saunách.

Liečba

Kurie oká a mozole môžeme odstrániť prírodnými alebo chemickými spôsobmi – napríklad vypálením.

Operácie sú potrebné zriedkavo. Ak sú bradavice odstránené chirurgicky a vy neodstránite tlak, ktorý ich spôsoboval, vrátia sa vám.

Produkty

Produkty na ich odstránenie majú spoločnú jednu zložku – kyselinu salicylovú – zložku na odstraňovanie bradavíc bez lekárskeho predpisu. Táto kyselina rozpúšťa bielkovinu, ktorá tvorí väčšinu kurieho oka a hrubú vrstvu mŕtvej kože, ktorá ho pokrýva. Tieto výrobky sú k dispozícii ako kvapky, aplikátory, náplaste a pod. Zmenia vrchnú pokožku na bielu a umožnia vám odstrihnúť alebo orezať mŕtve tkanivo, čím bude kurie oko menej vyčnievať a bolieť. Kyselina salicylová sa neodporúča cukrovkárom a ľuďom so slabým krvným obehom a krehkou pokožkou (kvôli tomu, ako sa z toho vylieči ich pokožka).

Niekedy sú však bradavice voči kyseline salicylovej odolné.

Produkty s kyselinou salicylovou zmenia vrchnú pokožku na bielu a umožnia vám odstrihnúť alebo orezať mŕtve tkanivo, čím bude kurie oko menej vyčnievať a bolieť.

Prírodná liečba

K prírodným prostriedkom na odstránenie kurích ôk a bradavíc patria:

Jablčný ocot

Namočte si vatový tampón do jablčného octu, priložte k bradavici a prilepte. Nechajte pôsobiť cez noc a opakujte to každý deň. Bradavica by mala zomrieť po 1-2 týždňoch.

Vnútro banánovej šupky

Dvakrát denne si miesto potierajte zoškrabnutou vrstvou zvnútra banánovej šupky. Opakujte kým sa problému nezbavíte.

Čerstvé bazalkové listy

Rozdrvte čerstvé bazalkové listy a prilepte si ich na problematické miesto. Bradavica by mala zmiznúť po 1-2 týždňoch.

Krv

Trochu kontroverzné, no veľmi účinné. Menštruačná krv je veľmi silná a účinne odstraňuje kurie oká a bradavice, na ktoré iné veci alebo kyselina salicylová nezaberá. Počas celej menštruácie si ju niekoľkokrát denne natierajte na chodidlá a nechajte pôsobiť (ideálne je, ak používate menštruačný kalíšok). Po týždni alebo dvoch kurie oko alebo plantárna bradavica sama od seba odpadne. Ak je bradavica silnejšia, možno to budete musieť ešte o jeden alebo dva ďalšie mesiace zopakovať, no zaručene sa jej zbavíte!

Lastovičník a púpava

Odtrhnite rastlinu. Zo stonky lastovičníka bude vytekať žltá tekutina, z púpavy „mlieko“. Dvakrát denne si tekutinu aplikujte na bradavicu a zalepte a opakujte, kým sa jej nezbavíte.

Niekedy sa na kurie oká a bradavice používala žltá šťava z lastovičníka, ktorý zvyčajne rastie na tienistých miestach.

Tip Vitariána

Kurím okám a mozolom sa môžeme vyhnúť tým, že na niektoré miesta na koži nebudete vyvíjať tlak – na chodidlách nosením vhodnej obuvi, ktorá vás netlačí. Pomáha aj prikladanie čerstvej dužiny z aloe vera.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency