Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Wheatgrass

obilie v tej správnej forme

11. 12. 2013 Stravovanie Potraviny Bylinky Superpotraviny Energia  Vitarian.cz, Katarína Mikulová
Wheatgrass

Wheatgrass je pojem, s ktorým sa vo svete spája takzvaná „pšeničná tráva“ ale aj tráva z iných obilnín, najčastejšie z jačmeňa. Keď sa malé semená obilia nechajú vyklíčiť a zasadia sa do zeme, vyrastú v pevné zelené výhonky nabité životodarnou energiou. Tieto mladé stonky, vysoké sotva 20 cm, v sebe totiž skrývajú nevídané bohatstvo: neobvykle vysoké množstvo minerálov, vitamínov, chlorofylu a desiatky ďalších rastlinných látok, ktoré výrazne prospievajú ľudskému organizmu. Ľudské telo pomáhajú alkalizovať a detoxikovať, a tým ho chránia pred nekonečným radom moderných ochorení.

Ten správny „poldecák“

Obilninový výťažok v malom pohári sa dnes bežne ponúka v mnohých juice baroch v USA. Kvetináče so sviežimi výhonkami stoja vedľa kôpok pomarančov a ďalšieho ovocia, určeného k príprave štiav. Nie je to úžasné? Wheatgrass je dnes fenomén v oblasti zdravej výživy! Hoci sa v srdci Európy s takýmito službami zatiaľ nestretávame, nemusíme ostať na sucho. Wheatgrass si ľahko vytvoríme sami. Stačí vypestovať výhonky jačmeňa v kvetináči s troškou hliny a potom použiť vhodný odšťavovač. Tie bežné rotačné (centrifúgy) si s jačmeňom neporadia, naopak spoľahlivo fungujú nízkootáčkové stroje na princípe twin gear (GreenStar).

Počiatok Živej stravy

Málokto vie, že zelený zázrak z obilia stál za zrodom filozofie Raw Food. Zaslúžila sa za to Američanka menom Ann Wigmore, pôvodom z Litvy. Ann trpela v kritickom období svojho života odumieraním tkanív na nohách a lekári jej preto navrhovali amputáciu. Ann s týmto „riešením“ nesúhlasila a vyliečila sa sama konzumáciou surovej rastlinnej stravy. Preferovala najmä surové listy, šťavy z bylín a výhonky jačmeňa. Nielen že takto prekonala svoju chorobu, ale dosiahla skvelého zdravia a vitality. Jej zásluhou sa verejnosť zoznámila s The Living Foods Diet – živou stravou. Ann následne v roku 1958 založila Hippocrates Health Institute v Bostone a tiež svoju nadáciu v Novom Mexiku. Jej pôsobenie bolo zamerané práve na rozvoj v oblasti surovej stravy. Iniciovala boj proti princípom konvenčnej medicíny a položila tak základy novej éry vitariánstva a prírodnej medicíny.

Na záver zostáva už len dodať citát Ann Wigmore:

"Musíme nášmu telu poskytnúť bohatú výživu zo zeleniny, 
listov, ovocia a klíčkov semien a strukovín. 
Keď sa taká strava zlúči s dostatočným odpočinkom, aktivitou a zdravým pozitívnym prístupom,
aj tie najzávažnejšie zdravotné problémy budú prekonané."
-- Ann Wigmore

V nasledujúcom videu sa krok po kroku naučíte, ako si doma vypestovať wheatgrass.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency