Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Nevhodný partner?

na vine môže byť antikoncepcia

04. 03. 2014 Lieky Partnerstvo Žena Imunita Pohlavná sústava  Katarína Mikulová
Nevhodný partner?

Príroda zariadila, aby sme inštinktívne vyhľadali partnera, ktorý má úplne odlišný genetický kód a imunitný systém ako my. Biologicky je za to zodpovedný takzvaný MHC-komplex, skupina génov, ktoré vplývajú na činnosť feromónov a sexuálne signály, ktoré vysielame. Vplyvom tohto fungovania nás sexuálne priťahujú ľudia s odlišným genetickým kódom a imunitou a títo sú z hľadiska prírodného výberu tí najideálnejší pre ďalšie potomstvo – kombináciou dvoch odlišných DNA vzniká odolný jedinec so silnou imunitou.

Problém nastáva, keď prirodzený chod udalostí narušíme hormonálnou antikoncepciou.

Ako zistili na Univerzite v Liverpoole, pri užívaní hormonálnej antikoncepcie sa obracia celý mechanizmus v náš neprospech. Feromóny ženy akoby úplne „zdiveli“ a vyhľadávajú partnera s veľmi podobným genetickým kódom a imunitným systémom. Výsledok?

Partner sa môže zdať byť tým pravým, no opak je pravdou – spoločné bábätko sa môže narodiť slabé, citlivé a so zníženou schopnosťou imunity. Otehotnenie býva však u takýchto párov skôr zriedkavé – partneri s príbuzným genetickým kódom mávajú časté problémy s počatím.

Po vysadení hormonálnej antikoncepcie sa hormóny vrátia do normálu a partneri sa prestávaju viac priťahovať - ich vzájomné čaro bolo klam syntetických hormónov.

Problém vzájomného spolužitia nastáva po vysadení hormonálnej antikoncepcie. Ako udáva vedúci štúdie Dr. Craig Roberts, žena odrazu vylučuje správne feromóny a s partnerom sa prestávajú priťahovať. Dochádza k ochladnutiu a straty chuti na sex.

Čo s tým? Skôr, ako sa zamilujete, vysaďte hormonálnu antikoncepciu. Prírodný kompas vo vašom tele sa spamätá a múdro rozhodne za vás: Je to ten pravý? Skúste si k partnerovi jemne privoňať a odpoveď bude jasná!

Súvisiace články

Hra na cudnosť

Hra na cudnosť

Zelenina deťom

Zelenina deťom

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency