Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Kravský wellness

13. 11. 2013 Stravovanie Potraviny Ekológia  Katarína Mikulová
Kravský wellness

Keby ste navštívili kravín rodiny Marquardtovcov, asi by ste začali dúfať v reinkarnáciu! Každá krava tu má čistú izbietku vystlanú slamou a žerie denne seno z rôznych bylín nasiaknuté pivom. Aby jej pri prežúvaní nebolo smutno, počúva pri tom Simon & Garfunkela a necháva sa masírovať dvomi rotačnými kefami. Jeden by si myslel, že hovoríme o kontese zo šľachtického rodu, čo poviete? 

Krava z druhu wagyus je však tak trochu „šľachtičná“, pretože jej mäso je najjemnejšie a najchutnejšie na svete.  Wagyus sú čistokrvné  kravy pôvodom z Japonska, ktoré sa nesmú krížiť s inými druhmi a v Nemecku má každý kus dokonca svoj rodokmeň.

Wagyus je hovädzie najchutnejšie na svete. Vďaka poctivému chovu neobsahuje chemické a iné škodlivé látky. Odporúča sa jesť takmer surové a len jemne solené.

Vzácna krava žije roky, s jej zabitím sa nikto neponáhľa. Na čo aj – veď len jedno kravské embryo chovateľ predá za tisíc eur! Zachcelo sa Vám pásť si takú kravu na svojom pozemku? Ak nemáte hotovosť, tak predajte auto, tento štvornohý miláčik Vás vyjde na osem až dvadsaťtisíc!

Ak sa Vám po prvotriednej hovädzinke zbiehajú sliny, za šesť stovák je kilo Vaše. Nie že takéto mäso však premárnite na guláš! Z wagyusa sa robia len stejky – krvavé a jemne dochutené soľou...

Kravám na statku Marquardtovcov púšťajú Simon & Garfunkela. Vypočujme si ich najznámejší hit aj my - kto vie, čo s nami urobí? ;-)

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency