Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Proti páleniu záhy neužívajte lieky

Ako môžu antacidá a PPI zničiť vaše zdravie

26. 08. 2015 Ochorenia Trávenie Liečba Lieky  Martina Strihová
Proti páleniu záhy neužívajte lieky

Drahí čitatelia trpiaci pálením záhy,

ak beriete akékoľvek lieky bez predpisu na zabránenie žalúdočnej kyseline, páleniu záhy alebo GERD-u... vrátane Prevacidu and Prilosecu... táto aktuálna správa sa vás priamo dotýka. Takže si urobte čas niekoľko sekúnd a prečítajte si ju pozorne.

Tieto bežne užívané lieky proti páleniu záhy a žalúdočnej kyseline zožali v poslednej dobe veľký neúspech, keď FDA varovali, že ich užívanie môže spôsobiť nebezpečnú chorobu známu ako klostrídia.

Teraz existujú dôkazy, ktoré svedčia o tom, že Prilosec, Prevacid a iné PPI („Inhibítory protónovej pumpy“) ... alebo iné bežné skupiny liekov na reflux nazývané antacidá vytvárajú aj iné, potenciálne väčšie riziko pre vaše zdravie.

Zdá sa, že antacidá a PPI doslova vyhladujú vaše telo od životne dôležitých živín a vedú ku všetkým druhom smrteľných chorôb. Niektoré ochorenia, ktoré sa spájajú s týmito liekmi, sú:

  • Demencia
  • Nepravidelný srdcový tep
  • Nedostatok železa
  • Zápal pľúc
  • Únava
  • Krehké kosti

Tieto a iné lieky poskytujú dočasnú úľavu od bolesti od žalúdočných štiav. Ale robia to tým, že potlačia kyselinu vo vašom tráviacom systéme.

Problémom je, že pre správne trávenie kyselinu potrebujete.

Lieky proti páleniu záhy iba potlačia kyselinu, čo znemožní strávenie potravy, ktorú ste zjedli.

Ako PPI a antacidá doslova vyhladujú vaše telo 

Keď potlačíte hladinu kyseliny v žalúdku, potraviny nemôžu byť správne strávené. Živiny z vašich potravín už nebudú pre telo dostupné a telo bude okradnuté o životne dôležité stavebné bloky nevyhnutné pre dobré zdravie, ako je vápnik a vitamín B12.

Aj ak by ste zjedli niečo zdravé, vaše telo vy si z toho nevytiahlo vitamíny a minerály, ktoré potrebuje z potravy, ktorú jete. Váš žalúdok môže byť plný, ale vaše telo pomaly hladuje k smrti.

Bezpečnejšie (a lacnejšie) dostupné prostriedky

Dobrou správou je, že už nikdy tieto škodlivé lieky nemusíte znovu zobrať na úľavu od bolestivého refluxu, pálenia záhy a GERD. Proti páleniu záhy totiž existujú aj lacnejšie prírodné prostriedky, patrí medzi ne napríklad obyčajné jablko, vyskúšajte!

Avšak dať si jablko, keď páli záha, neodstráni príčinu problému. Ale viete čo je príčinou? Sú to ťažké jedlá a nestráviteľné kombinácie potravín. Patria sem varené jedlá, ktoré sú kombináciou škrobov a tukov a všetky také obľúbené jedlá, ako je napríklad pizza.

Ak chcete odstrániť príčinu pálenia záhy a byť zdraví, je nevyhnutné začať sa zdravo stravovať a jesť čo najviac surovej stravy (ovocia a zeleniny). Ovocie a zelenina sú plné enzýmov a veľmi jednoducho sa trávia. Naopak, nezdravé tepelne upravené jedlá sú pre nás veľakrát "nestráviteľné". 

Proti páleniu záhy pomôže aj obyčajné jablko.

Záver

Vyhnite sa užívaniu liekov, nikdy neodstránia príčinu problému, ale naopak, ešte viac to v tele zamotajú. Ak ste to už nejakou kombináciou prešvihli, zachráňte to jablkom. Najlepšia je však prevencia: ľahká zdravá strava bez múky, mliečnych výrobkov, mäsa, veľkého množstva tukov a rafinovaného cukru. Zamerajte sa na surové ovocie a zeleninu.

Tip Vitariána

Okrem jablka dá do poriadku trávenie aj ananás, papája alebo smoothie z oboch.

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency