Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Materská kašička

Jedna z najmagickejších superpotravín na svete

29. 09. 2015 Vitamíny Zvieratá Superpotraviny Dlhovekosť  Martina Strihová
Materská kašička

Zo všetkých superpotravín je určite materská kašička jednou z najfascinujúcejších, aj nutrične, aj účinkami! Zvážte nasledovné: 

Najväčší význam materskej kašičky je ten, že anatomické a funkčné odlíšenie samičej larvy je úplne závislé na charaktere jej stravy v ranom vývinovom štádiu. V etape larvy sú včely absolútne identické a na materskej kašičke sú kŕmené prvé tri dni po vyliahnutí. Z oplodnených vajíčok narastú rovnako samice, ktoré sú buď sexuálne nezrelými malými včelami robotnicami, alebo veľkými plodnými kráľovnami. Od štvrtého dňa po zvyšok svojho života je materskou kašičkou kŕmená len špeciálna larva vybraná stať sa kráľovnou, zatiaľ čo včely robotnice sú kŕmené normálnym medom a peľom. Fascinujúcim objavom včelárov bolo, že výživa bola jediným charakteristickým rozdielom medzi robotnicami a kráľovnou. Včelia kráľovná je matkou štvrť milióna včiel a kladie prekvapivých vyše 2000 vajíčok za jediný deň, čo je celkovo viac ako dvojnásobok jej vlastnej telesnej váhy. Dĺžka života kráľovnej sa pohybuje od štyroch po päť rokov, na rozdiel od krátkeho života robotníc, ktoré žijú v priemere 3 mesiace alebo menej.
- Úryvok z článku „Fresh Royal Jelly“ (Čerstvá materská kašička) od Y.S. Royal Jelly and Honey Farm  

Materská kašička je jediným určujúcim faktorom, či sa z obyčajnej larvy vyvinie včelia kráľovná.

Prínosy materskej kašičky

V priebehu dejín považovalo veľa kultúr a tradícii po celom svete materskú kašičku za „prameň mladosti a krásy“. Je omladzujúca a regenerujúca pre telo, zabraňuje starnutiu, udržuje tónovanie pleti, podporuje sexuálnu vitalitu, zmierňuje bolesti pri artritíde a pôsobí ako antidepresívum spolu s množstvom jej ďalších významných zdravotných prínosov:

  • Materská kašička je známa ako omladzovač, obsahujúci B5 a iné vitamíny skupiny B plus aminokyseliny, draslík, horčík, vápnik, zinok, železo a mangán. Je to tiež silný energetický doplnok, jej stimulujúci vplyv sa porovnával s kofeínom bez negatívnych vedľajších účinkov.
  • Materská kašička je druhým najbohatším prírodným zdrojom kyseliny pantoténovej (vitamínu B5) a obsahuje až 50 percent proteínu, 20 percent sacharidov a 14 percent tuku.
  • Materská kašička je najbohatším zdrojom acetylcholínu, tekutiny dôležitej na reguláciu nervových impulzov medzi nervovými vláknami, čo zvyšuje našu schopnosť jasne uvažovať. Materská kašička je taká efektívna v tejto oblasti, že je známa svojou pomocou ľuďom, ktorí trpia Alzheimerovou chorobou.
  • Materská kašička je tiež extrémne účinná na liečbu hormonálnej a žľazovej nerovnováhy vrátane tých, čo sú spôsobené menštruačnými problémami alebo problémami s prostatou. Okrem jej omladzovacieho vplyvu na zrak a stratu pamäte pomáha materská kašička v boji proti srdcovej chorobe vrátane artériosklerózy a angíny.
  • Štúdia publikovaná v roku 1960 Americkou asociáciou pre výskum rakoviny zistila, že „preukázalo sa, že keď sa celá materská kašička pred očkovaním zmieša s rakovinovými bunkami, úplne zabraňuje vývoju transplantovanej/-teľnej/presaditeľnej AKR leukémie a troch skupín myších ascitických nádorov“. Toto je významný výsledok!

Stále nepreskúmaná...

Materská kašička je vo svojej povahe taká komplexná, že aj keď bolo o jej chemickom zložení a farmakologických vlastnostiach vedených veľa výskumov, vedci zatiaľ neboli schopní kompletne ju v laboratóriu analyzovať ani syntetizovať. Materská kašička zostáva v mnohých ohľadoch vedeckým tajomstvom.

Užívanie

Materská kašička je extrémne silná. Konzumácia len pol čajovej lyžičky denne je účinná na získanie dlhovekosti a prijatie spoľahlivej dávky B vitamínov, hlavne vitamínu B5.

Čerstvá materská kašička sa môže zamraziť alebo aspoň uchovávať v chladničke, aby sa behom týždňov a mesiacov zachovali jej liečivé a výživové vlastnosti.

Zmiešajte materskú kašičku s medom a natrite si to na ľanové krekry.

Tip Vitariána

Kráľovská včelia nátierka
Na vaše obľúbené ľanové krekry alebo surový/naklíčený chlieb. Nátierka:
1 PL Manuka alebo NonilandTM medu
1 ČL materskej kašičky

A potom posypte:
1 PL konopných semienok
a štipkou vášho obľúbeného korenia (korení) vrátane, ale nemusí byť len: kajenského korenia, škorice, zázvoru, kari, talianskeho korenia, atď. (voliteľné)

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency