„Mäso je kúskom životnej sily“ Je to skutočne pravda?

06. 09. 2013 Stravovanie Potraviny Bielkoviny  L.R.
„Mäso je  kúskom životnej sily“ Je to skutočne pravda?

Alebo je to jednoducho biologicky dané, že potrebujeme k životu jesť aj mäso a naše telo si už jednoducho navyklo.

O tom, že človek je od svojho vzniku mäsožravec sa nedá pochybovať. Odborníci ale potvrdili, že naši predchodcovia sa živili z väčšej časti aj listami, ovocím, plodmi, koreňmi, semiačkami...

Stačí vám denne spotrebovať 50 g upraveného mäsa a riziko cukrovky sa zvyšuje o 19% a riziko infarktu o 42%. Len jedna obložená žemľa so salámou už ovplyvňuje negatívne vaše srdce. Ak zjete rovnaké množstvo nespracovaného mäsa riziká a negatívne vplyvy sú nižšie. Zdravšou alternatívou je aj steak.

Stručne povedané: kto rád je mäso, môžete ho pokojne jesť ďalej, ale skúste sa orientovať skôr na zdravšiu alternatívu, mäso z ekologicky chovaných zvierat alebo uprednostnite nespracované mäso. Spravte si aspoň dva vegetariánske dni týždenne! Nie je to nikdy na škodu.  

Súvisiace články

Výrobcovia