Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

40 dôvodov, prečo jesť RAW

Prečo jesť len živú stravu? Dôvodov existuje viac, ako by ste si mysleli.

07. 11. 2015 Stravovanie Ovocie Zelenina Vitariánstvo  Martina Strihová
40 dôvodov, prečo jesť RAW

Prečo jesť živú stravu?

Možno sa čudujete, aký je dôvod na to, aby človek jedával len surové ovocie, zeleninu a trochu orieškov alebo semienok. Veď z toho sa nenaje! A prečo sa tak trápiť a obmedzovať?

Opak je pravdou. Surová strava vás aj prirodzene zasýti, po pár dňoch si na to zvyknete, no stále budete mať pocit ľahkosti a sviežosti. Dodá vám to aj veľa energie, ktorú telo nemusí míňať na ťažké trávenie varenej stravy a môžete jesť pokiaľ nie ste sýti, nemusíte sa obmedzovať. No a je živá strava trápením? Nie, organické zrelé ovocie a zelenina chutia vynikajúco, a ak vám to nechutí, je to pravdepodobne len preto, že na to nie ste zvyknutí

Tu sú dôvody:

  1. Predstavte si, že ráno vyskočíte z postele totálne prebudení, plní života a zdravší, ako ste sa kedy cítili.
  2. Môžete sa vyliečiť z drvivej väčšiny všetkých chorôb a zdravotných problémov.
  3. Zdá sa, že nadbytočná váha sa po prejdení na raw food (živú stravu) jednoducho rozplynie.
  4. Jedením živej stravy môžete zvrátiť ručičky času. Omladnete.
  5. Hlavným dôvodom, prečo surová a živá strava pomáha zvrátiť alebo spomaliť proces starnutia je vysoká hladina vitamínov, stopových prvkov a antioxidantov, ktoré sa v tomto stave potravy nachádzajú.
  6. Ak jete surovú stravu, živíte vaše telo a vaše bunky živými potravinami, ktoré sú plné vitamínov, minerálov, enzýmov a iných životodarných látok, ktoré sa inak varením ničia.
  7. Pre každú funkciu v tele potrebujeme enzýmy. Na chodenie, rozprávanie, dýchanie a pohyb. Život sám závisí na enzýmoch a varenie potravy ich zabíja. Enzýmy sa ničia, ak sa jedlo zahreje nad 42-44°C.
  8. Môžete jesť sladkého (ovocia) koľko vám hrdlo ráči. Ak sa dosýta najete zrelého sladkého ovocia, úplne vás prestanú lákať nezdravé sladkosti. Okrem toho, z ovocia (ak ho jete samostatne) sa nepriberá.
  9. Ponuka dezertov je tiež veľká a chutná a keď sú vyrobené zo surových živých potravín, nemusíte sa po nich cítiť vinne a príležitostne si ich dovoliť. Ibaže pri dostatku ovocia po nich ani nebudete túžiť.
  10. Prvá vec, ktorá pri varení mizne, je obsah vody. Naše telá pozostávajú zo 60%-75% vody. Zelenina a ovocie sú naplnené najčistejšou organickou vodou.
  11. Varenie ničí 50% bielkovín v jedle. Tiež sa ničí 50 až 80 percent vitamínov a minerálov.
  12. Kyslík sa varením stráca a tvoria sa škodlivé voľné radikály.
  13. Varenie jedla vytvára denaturované tuky a bielkoviny.
  14. Štúdie, ktoré spájali tuky s obezitou, vysokým výskytom rakoviny, infarktami, zlyhaním obličiek, vysokým krvným tlakom, vysokou hladinou cholesterolu, angínou, kardiovaskulárnymi ochoreniami a všetkými ostatnými chorobami, ktoré upchávajú cievy a bránia v prietoku krvi boli robené na tepelne spracovaných tukoch.
  15. Surové tuky ako je avokádo, kokosové orechy, oriešky a semienka sú v určitej (nie veľkej) miere súčasťou zdravej stravy. Tieto tuky obsahujú antioxidanty a oleje, ktoré pomáhajú kĺbom, nervom a kostiam.
  16. Surová strava uvádza do rovnováhy hormóny, podporuje zdravú plodnosť a zvyšuje sexuálnu túžbu.
  17. Živá strava je nositeľom života. Ak sa živé potraviny zasadia, vyklíčia a budú rásť.
  18. Je úplne bežné, že ľudia, ktorí jedia surovú a živú stravu sú neustále v prirodzenom stave „radosti“ – veľmi príjemného pocitu.
  19. Surové a živé potraviny nie sú spracované, zohriate, varené alebo zmenené akýmkoľvek spôsobom. Sú to celistvé potraviny v ich prirodzenom stave. Sú bezlepkové a vegánske.
  20. Žiadna strava – vrátane vegetariánskej alebo vegánskej stravy – sa nepriblíži k produkovaniu zdravia a krásy tak, ako to umožňujú surové a živé potraviny. (Nie, ani vysokoproteínová strava, ani makrobiotika.)
  21. Je to jednoduchý a nezvratný fakt: „Živé potraviny“ tvoria živé telo. „Mŕtva strava“ tvorí mŕtve telo.
  22. Prechod na surovú a živú stravu pomohol tak veľa ľuďom cítiť sa dobre a zdravo po prvýkrát vo svojom živote.
  23. Pri jedení surovej živej stravy pocítite značne zlepšený stav mysle a jasnosť.
  24. Po niekoľkých dňoch od začiatku konzumácie čisto surovej stravy ľudia pociťujú zlepšenie nálady. „Mentálne“ výťahy zo zastretej mysle.
  25. Jedením surovej živej stravy sa budete cítiť energickejšie, ale tiež pokojnejšie a schopní sústrediť sa a lepšie sa koncentrovať.
  26. Vaše telo sa bude pretvárať a napraví samé seba.
  27. Má to pozitívny účinok na prostredie.
  28. Táto strava vás pozitívne ovplyvní na každom stupni, fyzicky, mentálne, emocionálne a duchovne. Tiež podporí vyššiu hladinu vedomia.
  29. Zneužité telo, keď mu raz prejavíte láskavosť, bude pracovať ako divé, aby bolo znovu zdravé a celistvé.
  30. Keď starneme, vyčerpáva sa prirodzený zdroj našich telesných enzýmov a tento zdroj potrebujeme doplniť potravinami, ktoré jeme.
  31. Telo sa začína koncentrovať na obnovu namiesto využívania energie na trávenie potravy.
  32. Pomáha pri prekonaní závislostí ako je káva, cigarety a alkohol.
  33. Enzýmy, ktoré sa ničia varením potravy škodia v mnohých smeroch. Nielenže ovplyvňujú náš imunitný systém, ale tiež funkciu nášho mozgu a hladinu našej energie.
  34. Dôležitým aspektom tohto procesu starnutia je vyčerpanie enzýmov. Naše bunky sa prestávajú deliť, náš imunitný systém sa vypne, naša rezerva enzýmov sa počas života jedením varenej stravy vyčerpá.
  35. Enzýmy nás udržujú nažive, zdravých, mladých a krásnych. V surovej živej strave ich je viac ako dosť!
  36. Na udržanie našej pleti, nechtov a vlasov žiarivých potrebujeme antioxidanty, ktoré sa hojne nachádzajú v surových a živých potravinách.
  37. Jedenie surovej a živej stravy pomáha zabezpečiť vlastnú acidobázickú rovnováhu v tele. Prekyslené telo môže viesť k akútnym alebo chronickým chorobám. Varenie robí jedlo kyslým. Surové potraviny sú zásadité potraviny.
  38. Nemusíte variť, čím vám vznikne množstvo času pre seba a pre svoje hobby! Na to si veľmi rýchlo zvyknete. Neexistuje totiž jednoduchší spôsob prípravy jedla, ako niečo si obrať alebo kúpiť (to by ste museli pri akejkoľvek strave) a zjesť.
  39. Čerstvé zrelé organické surové ovocie a zelenina chutia skvele!
  40. Len preto, že robíte niečo, čo je odlišné od väčšinovej spoločnosti... neznamená to, že sa mýlite!

Dôvodov, prečo sa stravovať RAW, teda jedávať čisto živú stravu, je viac ako by ste si mysleli.

Časom a skúsenosťami prídete na to, aké ďalšie prínosy má surová strava pre vás osobne.

Tip Vitariána

Jedenie surovej stravy nemá len jeden dôvod, pozitívne to ovplyvní celý váš život, ktorý sa zmení na veľmi radostný a živý.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency