Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Liečivé sily chlorofylu

Čistí nielen pečen ale celé telo

25. 10. 2022 Stravovanie Vitamíny Prevencia Superpotraviny Zelenina Dlhovekosť  Andrej Maťko
Liečivé sily chlorofylu
Mnohí ľudia majú radi slnko. Ak trávime pravidelne čas na slnku, cítime sa lepšie a vyzeráme zdravšie. Snažíme sa získať toľko slnečného svetla, koľko sa len dá. Avšak málokto si uvedomuje tekutú formu svetla – chlorofyl. Je to najčistejšia a zároveň aj prvá forma premeny svetla na energiu, ktorú iné živočíchy potrebujú ako palivo - sacharidy.


Chlorofyl je tekutá slnečná energia

Chlorofyl je rovnako dôležitý ako slnečné svetlo. Žiaden život nie je možný bez slnečného svetla a žiaden život nie je možný bez chlorofylu. Chlorofyl je tekutá slnečná energia. Konzumovanie veľkého množstva chlorofylu je ako okúpanie našich vnútorných orgánov v slnečnom svetle. Molekula chlorofylu sa pozoruhodne podobá molekule ľudskej krvi. Chlorofyl sa stará o naše telo ako najstarostlivejšia a milujúca matka. Lieči a čistí všetky naše orgány a dokonca ničí mnoho našich vnútorných nepriateľov ako napríklad patogénne baktérie, plesne, nádorové bunky a mnoho iných.

Pre optimálne zdravie potrebujeme mať v našom vnútornom prostredí 80 až 85 % „dobrých“ baktérií. Priateľské baktérie produkujú veľa esenciálnych živín, vrátane vitamínu K, B vitamínov, viacerých nápomocných enzýmov a ďalších životne dôležitých substancií. „Dobrá“ alebo aeróbna baktéria prosperuje v prítomnosti kyslíka a vyžaduje si ho pre svoj kontinuálny rast a existenciu. V dôsledku nedostatku kyslíka v bunkách získa „zlá“ baktéria kontrolu a začne sa rozmáhať, čo spôsobí extrémne množstvo infekcií a chorôb. Tieto patogénne baktérie sú anaeróbne a nedokážu tolerovať kyslík vo forme plynu. Starostlivosť o našu črevnú flóru je životne dôležitá. „Dobré“ baktérie môžu byť veľmi ľahko zničené nespočetnými faktormi vrátane antibiotík, zlej stravy, prejedania sa a stresu. V takomto prípade by sme mohli mať v našom tele 80 až 90 % „zlej“ baktérie, ktorá ho plní toxickým kyslým odpadom. Verím, že dominancia anaeróbnej baktérie v našich vnútornostiach je jednou z primárnych príčin všetkých chorôb.

Od dávnych čias slúžil chlorofyl ako zázračný liečiteľ. Chlorofyl viaže na seba podstatné množstvo kyslíka a preto hrá kritickú úlohu v podporovaní  aeróbnej baktérie. Čím viac chlorofylu konzumujeme, tým lepšia je naša črevná flóra a celkové zdravie.  Ak berieme do úvahy, že listová zelenina je hlavným zdrojom chlorofylu, je ťažké nájsť vhodnejší spôsob konzumovania chlorofylu ako piť zelené smoothies.
Bolo dokázané, že chlorofyl nám pomáha v prevencii a liečení mnohých foriem rakoviny a arteriosklerózy.

Rozsiahly vedecký výskum ukazuje, že sotva existujú nejaké choroby, pri liečbe ktorých by chlorofyl nebol nápomocný.


Liečivých vlastností chlorofylu:

•    buduje vysoký počet červených krviniek,
•    zabraňuje rakovine,
•    poskytuje orgánom železo a horčík,
•    robí telo viac zásaditým,
•    pôsobí proti zjedeným toxínom,
•    zlepšuje kvalitu krvi
•    čistí a zbavuje črevné tkanivá zápachu,
•    pomáha čistiť pečeň,
•    pomáha zlepšovať hepatitídu,
•    reguluje menštruáciu,
•    zlepšuje stav hemofílie,
•    zlepšuje tvorbu mlieka,
•    rýchlejšie hojí vredy,
•    eliminuje pachy tela,
•    odoláva baktériám v ranách,
•    čistí zuby a štruktúru ďasien pri zápale,
•    eliminuje zápach z úst,
•    uľavuje pri bolestiach hrdla,
•    je vynikajúcim kloktadlom po operáciách zubov,
•    prospieva zapáleným mandliam,
•    upokojuje tkanivá vredov,
•    upokojuje bolestivé hemoroidy a zlaté žily,
•    pomáha hojeniu zápalov,
•    revitalizuje cievny systém nôh,
•    redukuje bolesť spôsobenú zápalom,
•    zlepšuje zrak.


Premena svetla na sacharidy

Najdôležitejším cieľom všetkých foriem života na našej planéte je pokračovanie ich existencie. Čo potrebujeme my – ľudia na to, aby sme prežili? Okrem vzduchu a vody je našou primárnou potrebou jedlo. Svoju stravu získavame z rastlín a zvierat. Kde získavajú svoju potravu rastliny? Rastliny získavajú potravu priamo zo zeme a slnka. Iba rastliny „vedia“ ako premeniť slnečné svetlo na sacharidy (uhľohydráty). Rastliny používajú tieto na rôzne funkcie.

Časť cukru ukladajú do ovocia, aby prilákali zvieratá, vtáky, ľudí a ostatné tvory na rozšírenie ich semien. Veľká časť cukru vytvorená z chlorofylu je transferovaná do koreňov rastliny. Preto majú korene rastlín sladkú chuť: napríklad mrkva, cvikla, sladké zemiaky, zemiaky a repa. Existuje nespočetné množstvo plesní, mikróbov, améb, baktérií a ostatných mikroorganizmov, ktorých život závisí na cukre v koreňoch rastliny. Rastliny používajú uhľohydráty takisto na budovanie nových stoniek, koreňov a kôry a čo je najdôležitejšie, budujú nové listy pretože listy môžu vytvoriť viac uhľohydrátov. To je dôvod, prečo je objem listov vždy väčší v porovnaní so zvyškom rastliny.

Životy rastlín závisia od slnečnej žiary a náš život závisí od rastlín. Aj keď ľudia konzumujú zvieratá, tak ich jedia pre živiny, ktoré toto zviera prijalo predtým cez konzumáciu rastlín. Preto ľudia takmer nikdy nejedia mäsožravé zvieratá ale iba tie, ktoré jedia rastliny. Staroveké učenia Judaizmu, Islamu a iných náboženstiev zakazujú konzumáciu mäsožravých zvierat – ako sú levy, tigre, leopardy, líšky, orly a pelikány. Rovnako platí, že žiadne žijúce stvorenia, dokonca ani mäsožravce, nemôžu prežiť bez konzumácie nejakých listov. Všetci sme si všimli ako psy a mačky príležitostne konzumujú čerstvú trávu.


Listová zelenina je najzásaditejšou stravou

S vysokým obsahom kyslíka v chlorofyle a s vysokým obsahom minerálov v zelených rastlinách je listová zelenina najzásaditejšou stravou, ktorá existuje na našej planéte. Zahrnutím zelených smoothies do stravy, dokážeme udržať náš organizmus zásaditý a zdravý.
Ďalšou skvelou cestou ako prijať chlorofyl a živiny zo zelene, je piť šťavu z pšeničnej trávy. Vysoko výživný nápoj bol vymyslený doktorkou Ann Wigmore a je stále populárnejší. Nápoj z pšeničnej trávy pozostáva zo 70 % chlorofylu a obsahuje 92 rôznych minerálov zo 102 minerálov nachádzajúcich sa v ľudskom tele. Patria sem napríklad beta karotén, B vitamíny, vitamíny C, E, H a K, 19 aminokyselín a prospešné enzýmy. Vďaka týmto vlastnostiam by sme pšeničnú trávu mohli nazvať budovateľom zdravia.

Bohužiaľ, kvôli silnej výživovej intenzite, je pšeničná tráva pre mnohých ľudí až príliš ťažká na konzumáciu. Mnohí by ju chceli konzumovať pravidelne, ale nemôžu kvôli nevoľnosti, ktorú spôsobuje len samotným pachom.  V tomto bode prichádza Viktória Boutenko ktorá došla na chutný spôsob ako sa dá prijímať viacej listovej zelene. A tým je zelené smoothie. Zloženie je z listovej zeleniny a ovocia. Listová zelenina dáva nápoju okrem všetkých zdravotných benefitov aj krásnu zelenú farbu. A ovocie okrem vynikajúcej chute aj zdravé cukry najmä fruktózu s nízkym glykemickým indexom. A príprava smoothie trvá maximálne 5 minút. Nie je možná už výhovorka že príprava zdravej stravy zaberá príliš veľa času. 

Ideálny čas na chutné smoothie je ráno. Dodá telu živiny aj energiu pre celý deň.


Tip Vitariána

Najchutnejšie zelené smoothie podľa Andreja Maťka

Smoothie pripravené vo Vitamixe v 2 litrovej nádobe = 4 poháre po 0,5 l

  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 1 strapec bieleho hrozna
  • 150 - 300 g baby špenátu
  • 2 banány
  • 2 krúžky sušeného BIO manga (sušené pretože je lepšie a chutnejšie ako to čo sa dá kúpiť u nás v obchode)
  • 1/2 hrsti sušeného BIO ananásu
  • 1 palec zázvoru
  • 1 limetka

Tip: ak pridáme 2 PL nepomletých ľanových semiačok, tak chuť to negatívne neovplyvní a zároveň dodáme telu absolútne čerstvé Omega 3 mastné kyseliny a budeme aj dlhšie sýty. 




Súvisiace produkty

AKCIA

Vitamix A3500 Ascent™

Vitamix A3500 Ascent™

1 189,00 € 949,00 €

V čom je Vitamix A3500 Ascent™ taký výnimočný? Prémiový model mixéru série Vitamix Ascent™ s piatimi automatickými programami pre dosiahnutie fantastických výsledkov! Najvýraznejšou črtou mixéra Vitamix A3500 Ascent™ je jeho dotykové rozhranie. Päť špeciálne nastavených programov Vám šetrí drahocenný čas a vykazuje dokonalé výsledky. Každý z piatich programov je špeciálne navrhnutý tak, aby dokonale splnil očakávaný výsledok, pričom ich jedinečnosť spočíva v individuálne nastavenom systéme v prípade mixovania, premiešavania, drvenia, či sekania. Nejedná sa len o individuálnu rýchlosť samotnej prípravy, ale hlavne sa jedná o špeciálny spôsob nástupu, spomalenia či zrýchlenia rotácie nožov vo Vami zvolenom programe. Aj vďaka dizajnovo a funkčne vyplešenej nizkoprofilovej nádobe s priesvitným vekom dosahuje Vitamix A3500 Ascent™ najväčší výkon o hodnote 2,2 konských síl. Tento vysoko výkonný motor zaručuje špičkové mixovanie, pričom je vybavený skvelým odvetrávaním a špeciálnou poistkou, ktorá bráni prehriatiu a následnému znehodnoteniu motora. Týchto päť špeciálnych programov otvára dvere nespočetnému množstvu kreácií: Smoothie: do 45 sekúnd pripraví akékoľvek smoothie, dresing či dokonca aj rôzne druhy omáčok Ice: do 55 sekúnd rozdrví zmrazenú hmotu na lahodnú zmrzlinu a sorbet Polievky: iba 5,5 minúty mu stačí na prípravu teplej polievky, omáčky, fondue, ba čokolády Pyré: len 60 sekúnd potrebuje na tvorbu hocijakých druhov pyré Samočistenie: do 60 sekúnd bude Vaša nádoba pripravená na nové kulinárske dobrodružstvo Špeciálne funkcie: po skončení zvoleného programu sa prístroj automaticky zastaví. Okrem prednastavených automatických programov môžete pracovať s variabilitou rýchlostí od najnižšej 1 až po tú najvyššiu 10, kde sa fantázii kulinárskej tvorby medze nekladú. Vynikajúco sa dajú tieto možnosti využiť napríklad pri príprave domáceho orechového masla či sezamového nápoja. Priesvitné vylepšené veko s odnímateľným taktiež priesvitným vrchnákom bol vytvorený tak, aby 100 % tesnil nádobu s možnosťou pridávať ďalšie prísady nielen tekutej konzistencie a umožnil bezproblémový prístup pre použitie piestu. Funkcia pulz prístroj zapína a vypína automaticky podľa zvolenej rýchlosti, pre dosiahnutie požadovanej konzistencie. Táto funkcia je prospešná v prípade nutnosti nakrájať rýchlo väčšie kúsky pridávaných surovín, výrobe ľubovoľného pesta či rozsekania vlašských orechov. Čo všetko dokážete pripraviť ŠŤAVY / SMOOTHIE / NÁPOJE Jednoducho a rýchlo vymixuje ovocné / zeleninové či kombinované smoothie, šťavy, ovocnú margaritu, ľadové capuccino, orechové nápoje rôzneho druhu, nadýchané fitness proteínové nápoje. DRVENIE / VYMIEŠAVANIE Dokonale nadrví ľad, vymieša mrazené delikatesy v podobe zmrzlín a mrazených jogurtov, ovocnej drene, nanukov. VARENIE Jemným mixovaním vytvorí tekuté zmesi v podobe teplých zeleninových polievok, omáčok a pyré. SEKANIE Dokáže nasucho či namokro nasekať rôzne suroviny ako orechy, bylinky, cibuľku, cesnak, kapustu. MLETIE Nasucho či namokro namelie hladké, polohladké a hrubé zmesi na pečenie, obaľovanie, kávu ba akékoľvek orechové nátierky. MIESENIE V malom množstve alebo v špeciálnej nádobe na to určenej dokáže miesiť cesto. ... a mnoho ďalších možností. Prečítajte si článok o mixéroch Vitamix A2500 Ascent™ a Vitamix A3500 Ascent™, v ktorom sa dozviete ešte viac! Záručná doba Záruka na hlavné časti pristroja ako je motor a elektronika je 10 rokov. Mechanické poškodenie nádob nespadá pod záruku.  V prípade nákupu prístroja, určeného na domáce použitie, na podnikanie (na firmu s IČO), sa záručná doba skracuje na 0 rokov.

Kúpiť

AKCIA

Vitamix A2500 Ascent™

Vitamix A2500 Ascent™

889,00 € 849,00 €

V čom je Vitamix A2500 Ascent™ taký výnimočný? Predstaviteľ série mixérov Vitamix Ascent™ pracuje pri vysokých otáčkach a bol špeciálne navrhnutý tak, aby uspokojil aj najnáročnejšie kulinárske požiadavky. Tri prednastavené programy vám ušetria čas a uľahčia prípravu lahodného smoothie, ľadovej zmrzliny či dezertov i horúcej polievky. Vďaka prídavnému príslušenstvu si však dokážete pripraviť aj malé množstvá obľúbených pokrmov. Univerzálny dizajn tohto mixéra je vhodný do každej domácnosti a jeho precízne prevedenie sa zaručene dostane do stredobodu pozornosti.  Charakteristika mixéra Vitamix A2500 Ascent™ profesionálna kvalita mikrosekanie vytvárajúce jedinečnú štruktúru výroba nápojov s vlákninou odporúčaný RAW šéfkuchármi Ideálny pomocník na prípravu surovej stravy Každý z troch programov tohto mixéra je špeciálne navrhnutý tak, aby dokonale splnil očakávaný výsledok, pričom ich jedinečnosť spočíva v individuálne nastavenom systéme na mixovanie, premiešavanie, drvenie a sekanie. Ich jedinečnosť nie je investovaná výhradne do individuálnej rýchlosti samotnej prípravy, ale predovšetkým do špeciálneho spôsobu nástupu, spomalenia a zrýchlenia rotácie nožov vo vami zvolenom programe. Tieto tri špeciálne programy otvárajú dvere nespočetnému množstvu kreácií: Smoothie: do 45 sekúnd pripraví akékoľvek smoothie, dresing a rôzne druhy omáčok Ice: do 55 sekúnd rozdrví zmrazenú hmotu na lahodnú zmrzlinu alebo sorbet Polievky: iba 5,5 minúty mu stačí na prípravu teplej polievky, omáčky, fondue či čokolády Vitamix A2500 Ascent™ je úplne jedinečným produktom súčasného trhu. Pripravte si s ním chutné šťavy, jemné zmrzliny, kvalitné polievky, ovocné dezerty, zdravé nátierky, kokteily či cesto na domáci chlebík. Vitamix spracuje suroviny tak, aby sa v strave uchovali výživné látky, vitamíny a minerály. Telo dokáže prijať výživné látky zo stravy ľahšie a tráviaci systém je následne menej zaťažený. Tak ako sa v jedle uchovajú vitamíny, tak si strava uchová aj arómu a intenzívnu chuť. S Vitamixom spracujete potraviny rýchlo a bez tepelného poškodenia. Máte chuť na teplé polievky v raw kvalite? S Vitamixom si ich pripravíte bez varenia vďaka špeciálnemu automatickému programu na prípravu horúcich polievok.  Vitamix je všetko v jednom: mixér, výrobca zmrzliny, mlynček na obilniny, drvič ľadu, krájač zeleniny… Získa si vás tiež dizajn nádoby s priesvitným vylepšeným vekom a mimoriadne technické spracovanie prístroja, ktoré zabezpečuje kvalitné mixovanie potravín.  Výhody mixéra Vitamix A2500 Ascent™ Jedná sa o multifunkčný mixér, ktorý dokáže mixovať, miešať, sekať, vyrábať sorbety, ovocené dezerty, koktaily, nátierky, zmrzliny a pod. Nádoba s objemom 2 l je konštruovaná tak, aby dokázala spracovávať studené, vlažné i horúce pokrmy, ako sú polievky či omáčky. Mixér je odporúčaný radom šéfkuchárov, a to predovšetkým vďaka svojej variabilite. Súčasťou mixéra je tiež ergonomická rukoväť a viečko, ktoré uľahčujú manipuláciu s mixérom. Viečko mixéra je súčasne malou odmerkou, po odňatí ktorej získate jednoduchý prístup k nádobe, umožňujúci pridávanie surovín aj v priebehu mixovania. Pomocou tlačidla „pulz“ si jednoducho a rýchlo nasekáte rôzne druhy surovín. Mixéry Vitamix sú v mnohých ohľadoch univerzálne spotrebiče, ktoré nahradia celý rad iných domácich zariadení. S mixérom Vitamix A2500 Ascent™ získavate nielen mixér, ale aj mlynček, sekáčik, drvič, food procesor, robot, homogenizátor, výrobník ľadovej triešte, smoothies a rastlinného nápoja, ba dokonca i dokonalý „varič“ krémových polievok a omáčok. Nielenže ušetríte miesto na pracovnej ploche kuchynskej linky, ale aj veľa peňazí, ktoré by ste inak utratili za mnoho ďalších, teraz už zbytočných prístrojov. Vitamix A2500 Ascent™ ich všetky spoľahlivo nahradí. Vitamix je značkou kvality už počas niekoľkých desaťročí. Vývoj priviedol na vrchol dokonalosti každý detail týchto skvelých pomocníkov do každej domácnosti i profesionálnej kuchyne. Výkonné a rýchle motory, sofistikované tvary nádob a mixovacích nožov, skvelá ergonómia a neoceniteľná schopnosť samočistenia sú až nebezpečne návykové. Kto raz skúsi Vitamix, pochopí, že je to láska na celý život. Vitamix nie je len obyčajný mixér. Je to najlepšia investícia do vášho zdravia. Je to životný štýl, ktorý skĺbi nároky na kvalitu, hospodárne nakladanie s časom, radosť z fantastických chutí a návrat k prirodzenej strave a čerstvým surovinám. Nádoba na mixovanie a mixovacie nože Všetky modely mixérov série Vitamix Ascent™ sú vybavené vysokoodolnou dvojlitrovou nádobou s mixovacími nožmi na prípravu tekutín, štiav, mrazených zmesí, krémov, omáčok, polievok, pyré a na sekanie vlhkých surovín. Nože na prípravu tekutých surovín sú označené písmenom W a majú všetky štyri hrany špicaté. Čistenie mixéra je rovnako jednoduché ako jeho používanie. Stačí naliať do nádoby teplú vodu, zapnúť Vitamix na pár sekúnd a hotovo. Čo všetko dokážete pripraviť MIXUJE, SEKÁ A DRVÍ dokonale hladké smoothies a krémy pulzným tlačidlom nakrájate suroviny na kúsky rozdrví aj tvrdé semienka a orechy HOMOGENIZUJE A MIEŠA spojí i nespojiteľné do homogénnej zmesi v nádobe na suché sekanie je možné miesiť aj cesto vyrába fantastické, nadýchané rastlinné a orechové nápoje MELIE KÁVU AJ MÚKU s nádobou na suché suroviny získate mlynček na kávu a možnosť vyrobiť si vlastnú múku vyskúšajte rozmixovať rôzne druhy obilnín VYRÁBA ZMRZLINU A TRIEŠŤ stačí rozmixovať mrazené ovocie a zdravá 100 % prírodná zmrzlina je na svete mrazené nápoje sú samozrejmosťou VYMIXUJE POLIEVKY AJ OMÁČKY polievka bez hrnca na sporáku? mixujte 5 - 8 minút a Vitamix Vám ju uvarí! omáčky ešte nikdy neboli tak hladké OHRIEVA A SKVAPALŇUJE trenie nožov pri dlhšom mixovaní zahreje pokrm, ako si budete priať tvrdé vňate rozmixuje na dokonale krémovú emulziu ...a mnoho ďalších možností. Prečítajte si článok o mixéroch Vitamix A2500 Ascent™ a Vitamix A3500 Ascent™, v ktorom sa dozviete ešte viac! Záručná doba Záruka na hlavné časti pristroja ako je motor a elektronika je 10 rokov. Mechanické poškodenie nádob nespadá pod záruku.  V prípade nákupu prístroja, určeného na domáce použitie, na podnikanie (na firmu s IČO), sa záručná doba skracuje na 0 rokov.

Kúpiť

AKCIA

Vitamix Explorian E310

Vitamix Explorian E310

549,00 € 499,00 €

S novým modelom Vitamix Explorian E310 predstavuje výrobca Vitamix USA zariadenie, ktoré vám ešte jednoduchšie a atraktívnejšie umožní vstup do vysokovýkonného mixovania. Pri nákupe kuchynských spotrebičov zákazníkov najviac ovplyvňujú faktory ako je jednoduchosť používania, dlhovekosť, všestrannosť a túžba uľahčiť si prácu. Stále viac hobby kuchárov objavuje jedinečné výhody vysokovýkonných a vysokorýchlostných mixérov. Tieto umožňujú rýchle a jednoduché vykonávanie nespočetných spracovateľských techník s jediným zariadením a s dokonalými výsledkami. S Vitamix Explorian E310 si aj začiatočníci nájdu svoj ideálny model za atraktívnu cenu. Pri vývoji zariadenia sa inžinieri zamerali predovšetkým na ľahkú manipuláciu a všestranné aplikácie, spojené s osvedčeným výkonom a spoľahlivosťou značky Vitamix. Vďaka variabilnej regulácii otáčok a funkcii Pulz má spotrebiteľ plnú flexibilitu a kontrolu nad prípravou širokej škály chutí a textúr. Môže kreovať nespočetné množstvo receptov, od krémových smoothies a jemných pyré, až po chutné omáčky a dipy či polevy na zákusky a zmrzliny. Rovnako ako všetky prístroje Vitamix, má aj Explorian E310 taký silný motor, že horúce polievky môžu byť pripravené výlučne teplom vznikajúcim trením surovín pri mixovaní. Využitie Vitamixom Explorian E310 môžete okamžite nahradiť množstvo kuchynských spotrebičov. Vhodný je najmä na: Výrobu jemných smoothie Prípravu teplých krémových polievok Rýchle a jednoduché sekanie byliniek a zeleniny Mletie orieškov a semien Miesenie cesta Strúhanie syrov Šľahanie smotany a krémov Nový model je vybavený nádobou s objemom 1,4 litra, takže je ideálny pre malé a stredné porcie. Vzhľadom na odolnosť nádoby bez obsahu BPA je umývanie jednoduché a nekomplikované.

Kúpiť

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency