Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Zastavte vypadávanie vlasov

Prirodzená a strategická ochrana vlasových folikúl

27. 10. 2017 Prevencia Tipy Žena  Hana Moravčíková
Zastavte vypadávanie vlasov

Identifikujte svoje nesprávne návyky a zbavte sa ich

Za vypadávaním vlasov môže stáť množstvo dôvodov vrátane stravovania, nedostatku minerálov, užívanie liekov, vážna choroba, prílišný stres, znečistenie alebo genetické faktory. Až jedna tretina populácie trpí nadmerným vypadávaním vlasov. Zastavenie tohto problému nemusí byť nutne vyriešiteľné, predovšetkým ak sa jedná o genetické predispozície, avšak existuje niekoľko vecí, ktoré môžete skúsiť, aby ste zvýšili kvalitu svojich vlasov a zredukovali ich vypadávanie.

Odložte fén, žehličku aj kulmu

Používajte fén na vlasy čo najmenej, pretože teplo oslabuje vlasové proteíny. Časté zahrievanie a sušenie vedie k oslabeniu vlasov a môže spôsobiť vypadávanie, ku ktorému by inak nedošlo. Najlepšie urobíte, ak si vlasy necháte vysušiť prirodzene. Okrem fénov si vlasy nadmerne zahrievate aj žehličkami alebo kulmami. Ak tieto prístroje používate, robte tak čo najmenej. V opačnom prípade si môžete svojpomocne poškodiť vlasové folikuly, a to natrvalo.

Zmierte sa s tým, čo vám príroda nadelila

Je v podstate jedno, či sa jedná o permanentné kučery alebo vyrovnanie, oba druhy trvalej sú dosiahnuté aplikovaním silných chemikálií, ktoré poškodzujú vlasy. Vnútro vlasu je za ich pomoci násilne zmenené (z kučier na rovné vlasy alebo naopak), čo sa odrazí na fádnych, suchých a krehkých vlasoch. Suché a jemné vlasy vypadávajú oveľa častejšie ako lesklé a pevné.

50 sexy odtieňov sivej namiesto odfarbenej metly

Časté farbenie vlasov zvyšuje riziko poškodenia vlasov. Nefarbite si vlasy častejšie ako raz za 4 – 6 týždňov. So šedivými vlasmi nemusí zásadne súvisieť aj ich nízka kvalita. Práve naopak, ak sa rozhodnete svoje vlasy nefarbiť, môžete mať nádherné lesklé odtiene sivej a bielej farby. Takéto vlasy pôsobia často krajšie a elegantnejšie ako umelé farby a častým farbením zničené vlasy.

Šedivé vlasy môžu byť krajšie, zdravšie a lesklejšie ako farbené.

Ak ste brunetka, zabudnite na blond farby

Peroxid je častou pomôckou moderných kaderníkov. Takýto spôsob zbavovania sa farby odstraňuje z vlasov prirodzený pigment a chemikálie sa dostanú až do vlasových kutikúl. Zmení sa tak vnútorná štruktúra vlasu, ktorý je náchylnejší na poškodenie. Používanie perodoxidu spolu s fénovaním a stylingom za pomoci gélov a tužidiel ničí vlasy úplne do hĺbky. 

Pristupujte ku svojej hrive jemne

Niektoré účesy môžu z dlhodobého hľadiska spôsobovať vypadávanie vlasov. Nemusí ísť o nič komplikované. Takýto negatívny efekt dosiahne už obyčajný vrkoč. Ak si vlasy neustále zopínate príliš pevne, aktívne podporujete ich vypadávanie. Skúste namiesto gumičky použiť látkovú čelenku alebo sponu.

Používajte šetrnú kozmetiku

Niektoré šampóny sú pre vlasy napriek tomu, čo sa uvádza na obale, vyslovene škodlivé. Obsahujú množstvo parabénov, sulfátov, ftalátov a silikónov, ktoré vlasom škodia a oslabujú ich. Umývanie vlasov a vlasovej pokožky predchádza vypadávaniu vlasov, pretože ich udržuje čisté a masíruje ich. Šampóny však vlasy zbavujú ich prirodzených olejov, a preto by sme si ich rozhodne nemali umývať každý deň. Zadovážte si šampón, ktorý obsahuje len akceptovateľné zložky a neškodí ani vlasom, ani vlasovej pokožke.

Za vypadávaním vlasov môže stáť aj zlá kozmetika.

Doprajte si masáž vlasovej pokožky

Vmasírovanie kvalitného výživného oleja do vlasovej pokožky prispieva k riadnemu prekrveniu pokožky i vlasových folikúl. Takáto masáž jemne zahrieva pokožku hlavy a podporuje prekrvenie folikúl, ku ktorým sa dostanú nové zásoby vitamínov.

Pozor na to, čo si servírujete na tanier

Na zdravom tele rastú zdravé vlasy. Za nadmerným vypadávaním vlasov stojí často nedostatok minerálov a vitamínov, ktorých zásoby si zabezpečíme predovšetkým konzumáciou čerstvého ovocia a zeleniny. Ktoré živiny sú pre vlasy najdôležitejšie?

Ak si nie ste istí, či máte dostatok zmienených živín, môžete si nechať urobiť rozbor krvi, alebo sa obrátiť na výživový doplnok, ktorý všetky tieto živiny obsahuje.

Tip Vitariána

Výživu vlasom možno skutočne dodávať aj vďaka vyváženej strave. Na dosiahnutie tých najlepších výsledkov môžete do svojho jedálnička zaradiť niektoré z nasledujúcich potravín: losos, grécky jogurt, špenát, guave, na železo bohaté müsli vločky, sladké zemiaky, škoricu, vajíčka alebo ustrice.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency