Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Túžite po najmodernejšom a najkvalitnejšom mixéri na trhu?

Zoznámte sa s Vitamixom zo série Ascent

23. 06. 2017 Tipy Mixovanie Recenzia  Jozef Maťko
Túžite po najmodernejšom a najkvalitnejšom mixéri na trhu?

Displej so zobrazením doby mixovania

Nové profesionálne mixéry zo série Ascent sú vybavené displejom, ktorý indikuje dobu mixovania. Tento nový prvok je nie len estetický, ale hlavne užitočný tak pre začiatočníkov, ako aj pre pokročilých užívateľov. U oboch modelov sa doba miešania pri použití ručného ovládania rýchlosti priebežne spočítava.

Pri použití automatických programov alebo programovateľných funkcií časovača sa oproti tomu v režime „odpočítavanie“ odpočítavajú sekundy. Tým je zaistené, že používateľ má vždy prehľad o príslušnej dobe mixovania. To má svoje výhody vo vzťahu k výsledku mixovania: zjednodušenie mixovania nových a opakovaných receptov a lepší manažment času v kuchyni.

Dotykové ovládanie

„Konečne“, hovorí mnoho Vitamix fanúšikov. Potom čo firma Blendtec, jeden z najväčších konkurentov Vitamixu, už pred rokmi zaviedla ovládanie mixéra jednoduchým dotykom prsta, dobieha modernú dobu už i Vitamix a poskytuje svojim užívateľom s modelom 3500 moderné dotykové ovládanie. Pre všetkých technicky oduševnených smoothie fanúšikov je to absolútna prídavná hodnota pri obsluhe.

Samodetekcia

Aj problematika bezpečnosti bola v minulosti častou témou diskusie. Predchádzajúce vysokovýkonné a profesionálne mixéry značky Vitamix nemajú senzor mixérovej nádoby ekvivalentný s detskou poistkou. Tento problém je teraz vyriešený progresívne: príslušný mixér sa uvedie do prevádzky len vtedy, ak motorový blok Vitamixu správne rozozná korektnú a kompatibilnú nádobu mixéra.

Užívateľ tak má k dispozícii tri rôzne veľkosti nádob: 2-litrovú, 0,6-litrovú a 0,25-litrovú. Všetky tri nádoby sú zabezpečené čipom DRM, ktorý rozpozná nádobu. To však zároveň znamená, že všetky doterajšie nádoby zo série S, C a G nie sú kompatibilné so sériou Ascent. Aj vďaka novej čipovej technológii nemôžu byť použité žiadne nádoby z iných Vitamix mixérov.

Okrem významných bezpečnostných opatrení má funkcia samodetekcie ďalšiu veľkú výhodu. Keďže zariadenie rozpozná, ktorá nádoba bola nasadená, prispôsobí maximálnu rýchlosť a dobu mixovania špeciálne pre túto nádobu. Tak sa spotrebiteľ vyhne príliš vysokému tlaku v menších nádobách.

Programovateľný časovač

Ďalšiu čerešničku na torte záujemcov o Vitamix A3500 predstavuje programovateľný časovač, ktorý umožňuje užívateľovi prispôsobiť dobu mixovania podľa individuálnych potrieb a príslušného množstva potravín. Táto funkcia prináša výhody najmä pri príprave polievok.

Priezračné veko mixéra

Pri testovaní veka mixéra sme v minulosti venovali svoju pozornosť predovšetkým kvalite materiálu a spracovania. Teraz máme po prvýkrát do činenia s priehľadným vekom, ktoré má svoj zmysel z vizuálnej i funkčnej stránky. Počas celého mixovania môžete sledovať, čo sa v nádobe mixéra deje, a to aj zhora... Ďalším plusom je, že správne nasadenie sa potvrdí „cvaknutím", takže vždy viete, že sedí správne.

Nádoba mixéra je vhodná aj do umývačky riadu

Nové mixážne nádoby s extra čipom sú vhodné aj do umývačky riadu, čím sa naplnilo želanie mnohých zákazníkov, ktorí si sľubujú ľahšie a pohodlnejšie čistenie nádoby mixéra. Vezmite však na vedomie, že vysoká teplota niektorých programov umývačiek riadu v kombinácii s niektorými agresívnymi zložkami čistiacich tabliet (alebo prášku) môžu mať negatívny vplyv na materiály nádoby – predovšetkým na kovové diely, ako je nôž. Odporúčame preto predsa len podobne ako v minulosti ručné umývanie.

2 v 1

Oba Vitamix mixéry zo série Ascent sa môžu prevádzkovať nielen s veľkou kapacitou (2 l) klasického stolového mixéra, ale aj ako kompaktný mini-mixér. Predstavujú preto dokonalé spojenie modelov Vitamix Pro300 a Vitamix S30.

U oboch modelov sa môžu použiť tak nádoby s objemom 2 l ako aj menšie nádoby s objemom 0,6 resp. 0,25 l. S 3 rôznymi veľkosťami nádob je pokryté všetko:

  • mixovanie malých i veľkých množstiev potravín
  • mixovanie suchých alebo mokrých potravín
  • mixovanie pre jednotlivcov i pre početné rodiny
  • mixovanie doma alebo na cestách (s to-go verziou)

Nový rad nádob mixéra

  • 2-litrová nádoba: ideálna na kokteily, zmrzlinu, polievky, všeobecne pre väčšie množstvá surovín
  • 0,6-litrový mixážny pohár: ideálny pri cestovaní/to-go
  • 0,25-litrový mixážny pohár: vhodný na dipy, nátierky, dresingy alebo detskú výživu

Záruka

Dlhá záručná doba je znamením dôvery výrobcov v ich vlastný produkt a svedčí o vysokom úsilí o kvalitu zákazníckeho servisu. Obvyklá 7-ročná záruka bola predĺžená o ďalšie 3 roky. Pri kúpe modelu Ascent sa teda ponúka 10-ročná záruka na všetky časti prístroja.

Modely série Vitamix Ascent

Vitamix A2500: Ľudový mixér Vitamix? Áno! Špičkový výkon, balíček kombinujúci manuálne ovládanie a tri automatické programy, a to pri obmedzenom rozpočte.

Vitamix A3500: najkomplexnejším zo všetkých mixérov Ascent: dotykové ovládanie, displej, 5 automatických programov, programovateľné funkcie časovača. Dokonalosť pre ľudí, ktorým v hrudi bije technologické srdce.

Dôležitá poznámka: Oba mixéry majú rovnaký motor a identické výkony (Watt, otáčky, PS). Oba prístroje sú vybavené štandardnou nádobou. Líšia sa iba vo funkciách a obsluhe.

Vitamix A2500

Obsluha cez centrálny otočný gombík je manuálna, intuitívna a jednoduchá. Výhodné sú jeho nízke východiskové rýchlosti v spodnej oblasti, čím sa zabráni zbytočnému víreniu ingrediencií. K variabilnému ovládaniu rýchlosti má tento mixér navyše tri automatické programy (smoothie, zmrzlina, polievky), takže jeho obsluha je naozaj pohodlná.

V porovnaní s modelom A3500 chýba tomuto mixéru iba funkcia dip a čistiaci program. Pri čistení však môže spotrebiteľ použiť i ručné ovládanie pomocou otočného gombíka alebo program smoothie. Dotyková obrazovka je v tejto cenovej kategórii taktiež vynechaná, rovnako ako programovateľný časovač.

Napriek základnému vybaveniu má však mixér výhody funkcie samodetekcie. Je kompatibilný so všetkými ponúkanými mixážnymi pohármi série Vitamix Ascent, môže priebežne zobrazovať na displeji dobu mixu a má on/off spínač a pulznú funkciu. Mixér sa dodáva s 2-litrovou štandardnou nádobou zo 100% tritanového plastu bez BPA, so 4 nožmi z nerezovej ocele (tupé ostrie), priehľadným vekom s integrovaným mixérovým pohárom a vhodným tĺčikom. Okrem senzora nádoby má profesionálny mixér ochranu proti prehriatiu a preťaženiu. Záručná doba na tento prístroj je 10 rokov.

Pre koho je Vitamix A2500 obzvlášť vhodný?

  • Pre používateľov, ktorí hľadajú mixér s automatickými programami a manuálnym ovládaním, ale nemôžu/nechcú si dovoliť A3500
  • Pre používateľov, ktorí sa obídu aj bez dotykového displeja a programovateľného časovača

Mixér Vitamix A2500

Vitamix A3500

Opticky, funkčne no i cenovo vyrazil tento profesionálny mixér smerom hore. Je všestranný, má vysokú mnohostrannosť použitia, najvyšší technický komfort a záruku 10 rokov na motor, nádoby a tĺčik. tento nový mixér z radu Ascent je jednoduchu dokonalý: dotykový displej, automatické programy, plynulá regulácia otáčok, programovateľný časovač, pulzná funkcia, mixážne nádoby bez BPA, nože z nerezovej ocele, priehľadné veko nádoby mixéra, vhodný tĺčik, 10-ročná záruka, atď.

Pre koho je Vitamix A3500 vhodný?

  • Pre užívateľov, ktorí hľadajú mixér s automatickými programami, ručným ovládaním a dotykovou obrazovkou.
  • Pre užívateľov, ktorí chcú mať najlepší mixér zo série Ascent.

Mixér Vitamix A3500

Porovnali sme oba nové modely A2500 a A3500:

Séria Vitamix Ascent Vitamix A2500 Vitamix A3500
Výkonové charakteristiky 1200 - 1400 W; 2,2 PS motor 1200 - 1400 W; 2,2 PS motor
Dotykový displej Nie Áno
Automatické programy Áno Áno
Počet automatických programov 3: smoothie, zmrzlina, polievky 5: smoothie, zmrzlina, polievky, dipy, čistenie
Premenlivé ovládanie otáčok Áno Áno
Mix-nádoby (identické) Objem 2 l; 4 tupé nože z nerezovej ocele; 100 % tritanový plast bez BPA; jedlá sa dajú zohriať do 100 °C; vhodný tĺčik; priehľadné veko s plniacim otvorom a integrovanou meracou nádobou Objem 2 l; 4 tupé nože z nerezovej ocele, 100 % tritanový plast bez BPA; jedlá sa dajú zohriať do 100 °C; vhodný tĺčik; priehľadné veko s plniacim otvorom a integrovanou meracou nádobou
Programovateľný časovač Nie Áno
Zobrazenie doby miešania/display Áno Áno
Zobrazenie doby miešania, detailné Priebežne pri premenlivej regulácii, „count-down“ - modus pri automatických programoch Priebežne pri premenlivej regulácii, „count-down“ - modus pri časovacej funkcii a automatických programoch
Farba Biele, čierna, šedá, červená Nerezová oceľ
Kryt Plast Nerezová oceľ
Výška (s 2,0 l nádobou) 43 cm 43 cm
Hmotnosť cca 6,8 kg cca 6,8 kg
Záruka 10 rokov 10 rokov

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency