Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Zima s čínskou medicínou

01. 08. 2013 Liečba Alternatívna medicína Zima  Terramedica
Zima s čínskou medicínou

Tradičná čínska medicína a akupunktúra používa klinicky overený systém pôsobenia na organizmus, ktorý je charakteristický komplexným prístupom. Na človeka pozerá ako na celok a neoddeľuje v organizme fyzickú a psychickú zložku. Nesnaží sa liečiť iba jeden oddelený problém. Zdravie chápe ako energetickú a vegetatívnu rovnováhu v tele. Pri liečení ochorenia vždy posudzuje jeho súvislosť s celým telom, pretože ochorenie považuje za príznak nerovnováhy v tele. Jej základ tvoria princípy jinu a jangu, teória životnej energie čchi, systém vnútorných orgánov, meridiánov a akupunktúrnych bodov a prirodzený cyklus piatich elementov: drevo, oheň, zem, kov, voda.

Zdravý bylinkový čaj

Veľká časť liečby i prevencie v čínskej medicíne spočíva v stimulácii aktívnych bodov na ľudskom tele. Nachádzajú sa na meridiánoch – dráhach, v ktorých cirkuluje životná energia čchi. Tá, podľa tradičného modelu, vyživuje celý organizmus a všetky orgány.

Akupunktúra sa na stimuláciu aktívnych bodov využíva najčastejšie. Vybrané body sa napichujú špeciálnymi ihlami. Pri rešpektovaní pravidiel hygieny a hĺbky vpichu, ide o jednoznačne bezpečnú metódu. Podobne sa stimulujú body moxovaním, tu však ide o aplikáciu tepla. Stimulácia teplom sa dosahuje zapálením moxy priloženej blízko k vybranému bodu. Moxa je väčšinou tvorená lisovanými sušenými rastlinami Paliny pravej.

Pri akupresúre a čínskej masáži tuina sa aktívne body stimulujú tlakom. Akupresúru je možné vykonávať prstami – palcami alebo aj špeciálne vyvinutými pomôckami. Pri masáži tuina sa pasívne, statické stláčanie aktívnych bodov dopĺňa špeciálnymi hmatmi, pôsobiacimi na pohyblivé časti tela.

Bylinky na fytoterapiu

Esenciou tradičnej čínskej medicíny je fytoterapia. Využívajú sa čínske byliny, doplnené o minerály a ojedinele aj živočíšne produkty. Spravidla sa pripravujú zmesi bylín, pretože tak je možné ich účinky lepšie vyvážiť a harmonizovať. Používané liečivá sú namiešané podľa tradičných, niekedy až tisícročných receptúr. Byliny sa podávajú vo forme odvarov, čajov, práškov, lisovaných tabliet, mastí a tinktúr. Terapia takýmito prirodzenými prostriedkami nemá žiadne vedľajšie účinky a harmonizuje organizmus.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency