Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Zima a obličky

01. 08. 2013 Alternatívna medicína Vylučovanie Zima  Anka Kanovská
Zima a obličky

Čo ich oslabuje?

Obličky ovplyvňujú pevnosť kostí, stav zubov, hustotu a lesk vlasov. Tiež činnosť mozgu a sluchu. Keď deťom rastú krivé zuby, ak nie sú pevné alebo rastú neskôr, môže to byť prejav oslabenej vrodenej životnej energie. Zlá pamäť alebo zhoršená chápavosť môžu byť spôsobené tým, že slabé obličky nemajú silu dostatočne vyživovať mozog. To sa evidentne prejavuje u starších osôb, klesá im sila obličiek a v priamej úmere vitalita mozgu. Obličky a močový mechúr vplývajú aj na časti tela, cez ktoré prechádzajú ich meridiány – päty, kolená, bedrá. Čínska medicína stáročiami vypozorovala, že obličky oslabuje najmä vyčerpávajúci životný štýl, stres, ponocovanie, nadmerná sexuálna aktivita, nesprávna strava, dlhá chôdza alebo státie na nohách, chlad a negatívne emócie ako strach, obavy, váhavosť, lakomosť... Nerovnováha močového mechúra sa na emotívnej úrovni prejavuje zas pocitmi neistoty, nepokoja, úzkosťou, nesmelosťou. Obličkám škodí aj veľa soli, cukru a minerálok. K tomu by sme mohli ešte pridať nesprávny pitný režim. Treba dbať na množstvo tekutín, ktoré počas dňa vypijeme a aj na ich akosť. Teda na to, čo pijeme.

Ryžové raňajky na prečistenie močového mechúra

Päť dní po sebe namočte vždy ráno do jedného pohára celozrnnú ryžu. Každý deň ju prepláchnite a doplňte čistou vodou. Po uplynutí piateho dňa budete mať päť pohárov ryže. Týmto procesom sa z ryže uvoľnia cenné látky, ktoré sa neuvoľnia ani pri varení. Každé ráno si jeden pohár – ten, ktorý sa už päť dní máčal – uvarte na raňajky. Nesoľte a ani nijako inak nedochucujte. Môžete zjesť ľubovoľné množstvo, podľa chuti, ale pite až 4 hodiny po týchto výdatných raňajkách. Kúru môžete dodržiavať až dva mesiace. Váš moč bude mať mierne rôsolovitú konzistenciu, bude trochu zakalený a bude mať iný zápach. Výborne to prečisťuje močový mechúr a celý močový trakt, spevňuje kĺby a dokonca rozpúšťa myómy. Skrátka sa potom budete cítiť ako znovuzrodení.

Ryžová kúra

Sezamová kúra pre pevné kosti

Zmiešajte rovnaké množstvo čiernych a bledých sezamových semienok. Každé ráno nalačno zjedzte 1 lyžičku, dlho ich prežúvajte a všetky semienka poctivo rozhryzte. Postupne prehĺtajte a potom zapite vodou alebo čajom. Sezamové semienka majú vysoký obsah vápnika a tým prirodzene posilňujú tvorbu kostí a chrupaviek. Sú prírodnou prevenciou osteoporózy a iných ochorení kostí. Dokonca liečia urologické infekcie.

Chorobné prejavy disharmonie obličiek a močového mechúra

Opuchy, pískanie alebo zvuky v ušiach, slabé kosti a zuby, nadmerné vypadávanie vlasov, problémy s močením, gynekologické ochorenia, nadmerné potenie, neplodnosť žien aj mužov, slabosť kolien a bedier, studené končatiny, dýchavičnosť, búšenie srdca, ekzémy, bolesti hlavy, skoré šedivenie vlasov, zlá pamäť, nespavosť, závrate, chudokrvnosť, erotické sny.

Sezamové semienka

Čo im prospieva?

Pre obličky je ideálna čistá voda alebo bylinkové čaje z prasličky roľnej, rebríčka obyčajného, kvetu bazy čiernej, zlatobyle obyčajnej a materinej dúšky. Pozor na minerálne vody, ktoré majú vysoký obsah sodíka a iných minerálov. Ich prebytok oslabuje čistiacu schopnosť obličiek, zadržiava sa v nich voda a následne môžu vznikať opuchy alebo boľavé kĺby. Tekutín by sme mali prijať 2-3 litre denne, po menších dávkach, aby sme obličky príliš nezaťažovali, ideálne jeden pohár každú hodinku. Z potravín prospievajú obličkám, tie, ktoré majú prirodzene slanú chuť: morské riasy, fazuľa azuki, miso (špeciálne fermentovaná sója či ryža, ktorá sa podáva ako prísada do jedál alebo samostatne ako miso polievka), vlašské orechy, gaštany a pór. O dobrom stave ľadvín svedčí aj dobrá činnosť mozgu – bystré reakcie, múdrosť a naša psychika – pozitívne emócie ako jemnosť, nežnosť, dôvera, veľkodušnosť, odvaha, rozhodnosť, schopnosť dotiahnuť veci do konca. Obličky majú rady teplo, najmä v chladnom počasí ich skúste chrániť obličkovým pásom. Prospeje aj vašim krížom. 

Zelené morské riasy

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency