Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Zelené smoothies v Európskom parlamente

Prezentácia Victorie Boutenko na workshope Jedzte pre zdravie v Bruseli

25. 12. 2015 Stravovanie Zelenina Nápoje Minerály Energia  Martina Strihová
Zelené smoothies v Európskom parlamente

Victoria Boutenko

Victoria Boutenko je úspešná spisovateľka, ktorá napísala knihy Zelená pre život, Zelené smoothie (revolúcia vo výžive), 12 krokov k surovej strave a mnoho ďalších. Je kuchárkou gurmánskej surovej stravy, učiteľkou, vynálezkyňou, výskumníčkou, umelkyňou a mamou 3 detí a vedie hodiny o zdravom životnom štýle po celom svete. Ako výsledok jej učenia pijú milióny ľudí na celom svete zelené smoothies a jedia surovú stravu. Pani Boutenko stále cestuje po celom svete a delí sa o jej surovú zelenú kuchyňu a jej inšpirujúci príbeh o vlastnom odhodlaní. Žije v USA.

Surová strava: jedzte pre život

Prezentácia Victorie Boutenko v Európskom parlamente

V štúdii o výžive uverejnenej v roku 2013 výskumníci sledovali 71 706 účastníkov vo veku 45-83 rokov počas časového obdobia 13 rokov. Osoby, ktoré počas dňa konzumovali päť druhov ovocia a zeleniny žili o 3 roky dlhšie ako účastníci, ktorí rastlinnú stravu nejedli.

Victoria Boutenko sa niekoľko rokov stravovala 100% rastlinnou surovou stravou.

V roku 1994, už po 4 mesiacoch na surovej strave, sa rodina Boutenko zúčastnila 10 kilometrových bežeckých pretekov. V roku 1998 sa celá rodina vydala na túru naprieč USA, ktorá mala 4286 km.

4. rok na surovej strave sa "raw" rodina Boutenko vydala na pešiu túru po USA.

V roku 2002 však Victoria Boutenko začala mať zdravotné problémy a nekontrolovateľne schudla. Vtedy sa Boutenko rozhodla pustiť do rozsiahleho výskumu, aby zistila, z čoho vznikol jej problém. Zistila, že to, čo jej rodine v strave chýba, je zelená listová zelenina!

Pri porovnaní kalórie na kalóriu je zelená listová zelenina najkoncentrovanejším zdrojom výživy z akýchkoľvek potravín – a veľmi významného horčíka, kráľa minerálov, pretože sa v tele podieľa doslova na stovkách funkcií.

Horčík je stredom chlorofylu

Štruktúra chlorofylu je veľmi podobá hemoglobínu v našej krvi. Centrálny atóm chlorofylu je horčík (zelený), zatiaľ čo centrálny atóm hemoglobínu je železo (červené). 

Štruktúra chlorofylu je veľmi podobá hemoglobínu v našej krvi. Centrálny atóm chlorofylu je horčík (zelený), zatiaľ čo centrálny atóm hemoglobínu je železo (červené).

Liečivá sila chlorofylu môže byť vo veľkom pripísaná horčíku, pretože molekula chlorofylu obsahuje horčík priamo v jej strede. 

Nedostatok horčíka je hlavným prispievateľom k našim epidémiám chronických a degeneratívnych chorôb vrátane srdcovej choroby, osteoporózy, cukrovky, depresie a rôznych autoimunitných porúch.

Od obdobia, keď ľudia prestali pravidelne počas priemyselnej revolúcie konzumovať zelenú zeleninu, veľa ľudí začalo trpieť nedostatkom horčíka. Podľa USDA trpí nedostatkom horčíka 80 percent Američanov.

Luteín a vitamín K

Ľudia, ktorí nekonzumujú zelené listy budú pravdepodobne trpieť nedostatkom luteínu a vitamínu K, pretože zelené listy sú takmer exkluzívnym zdrojom týchto dvoch životne dôležitých živín.

Ľudia, ktorí nekonzumujú zelené listy budú pravdepodobne trpieť nedostatkom luteínu a vitamínu K.

Kyselina listová a antioxidanty

Kyselina listová a antioxidanty sa môžu nachádzať aj v iných potravinách, ale v skutočnosti ich môžeme ľahko získať v potrebných množstvách len z čerstvej zelenej listovej zeleniny.

Zelené smoothies sú najjednoduchším, najchutnejším a najrýchlejším spôsobom, ako konzumovať zelenú listovú zeleninu.

Záver Victorie Boutenko

  • Konzumácia 70-80% surovej stravy je pre ľudské zdravie životne dôležitá!
  • Každý deň si do svojej stravy pridajte 1 liter zeleného smoothie!
  • Victoria Boutenko na prednáške neodporúčala 100% surovú 100% vegánsku stravu, aspoň pre deti.

Victoria Boutenko odporúča: vypite denne aspoň 1 liter čerstvého zeleného smoothie.

Tip Vitariána

Zelené smoothie je surový rozmixovaný nápoj z čerstvého ovocia a zeleniny, ktorý obsahuje aj zelenú listovú zeleninu: môže ňou byť napríklad šalát, špenát, kučeravý kel, ale na minerály a ostatné živiny sú ešte bohatšie divo rastúce listy ako púpavové listy, žihľava, skorocel, ktoré môžete nájsť kdekoľvek a v každom ročnom období.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency