Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Cukrovka je liečiteľná

Ako sa 111 kg žena vyliečila triatlonom

14. 11. 2014 Ochorenia Šport  Jozef Maťko
Cukrovka je liečiteľná

Nutný bol pravidelný inzulín a musela užívať tablety. Deväť kusov denne. K tomu lieky proti bolesti chrbta a kolien. Rozhodla sa s tým niečo urobiť. Od februára sa zúčastňuje tréningu na chudnutie pre obéznych ľudí. Po siedmich mesiacoch znížila svoju váhu o 34 kg. Doteraz štartovala na troch pretekoch v triatlone. Jej zdravotný stav sa masívne zlepšil. O sebe hovorí:

„Nikdy som nebola najtenšia. Problém bol v tom: čím som mala väčšiu váhu, tým viac som sa hanbila pred ostatnými ľuďmi. Neustále som nachádzala výhovorky, aby som nemusela robiť nejaký šport. Tak som, samozrejme, pribrala ešte viac. Nohavice a tričká boli vždy užšie, potláčala som to. V rámci tréningu som sa zúčastňovala "len" v hobby triede, teda 400 m plávania, dvanásť kilometrov jazdy na bicykli a päť kilometrov behu. Práve kombinácia týchto troch disciplín a potom moja počiatočná nadváha, urobila z tréningu výzvu.“

Petra dramaticky zmenila svoje stravovacie návyky. Presne vie, koľko tuku, sacharidov a bielkovín má a smie denne jesť. Náročné je, že všetko čo zje, musí prepočítať na množstvo bielkovín, tukov a sacharidov. Ďalej si spomína:

„Predtým som nejedla keď som bola hladná, ale jednoducho z nudy. Teraz som presunula svoju závislosť. Namiesto jedenia sa pohybujem.“

Dnes je oveľa zdravšia. Jej ochorenia - cukrovka, vysoký krvný tlak, bolesti kolien - sú preč. Nepotrebuje užívať takmer žiadne lieky. Osobnostne sa zmenila taktiež. Je oveľa otvorenejšia a priateľskejšia k ľuďom. 

Tip Vitariána

Nie je nikdy neskoro na zvrátenie zlého zdravotného stavu. Nepomôžu vám ani lieky, ani lekári, ale vaše chcenie a silná vôľa. Hlavne sa nikdy nevzdávajte. Naše telo je zázračný samoliečiaci sa organizmus.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency