Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Kráľ odšťavovačov: Kuvings EVO820

Odšťavujte rýchlo a efektívne

29. 05. 2018 Ovocie Odšťavovanie Kuvings  Hana Moravčíková
Kráľ odšťavovačov: Kuvings EVO820

Tekuté vitamíny a minerály, infúzia farebného zdravia v tej najkvalitnejšej verzii

Ingrediencie sú v prípade odšťavovania len polovicou úspechu. Tušili ste, že o vitamíny a minerály vás môže obrať už samotný odšťavovač? Ak sa do alchýmie odšťavovania trochu vyznáte, potom viete, že šťavy pripravené v odstredivom odšťavovači, ktorý kusy ovocia trhá a „prevzdušňuje“, šťavám vôbec neprospieva a rýchlo ich oberá o dôležité vitamíny. Naproti tomu šnekové odšťavovače, ktoré plody drvia a lisujú za pomalých otáčok, dokážu v šťave udržať maximum živín a čo je dôležitejšie, za ich pomoci odšťavíte i veľmi mäkké plody či dokonca chlorofylom nabité listy, s ktorými si odstredivý odšťavovač neporadí vôbec.

Ak chce sebe a svojej rodine dopriať tie najzdravšie šťavy, najširšie spektrum chutí a ingrediencií a najjednoduchšie či najpohodlnejšie používanie prístroja, neobzerajte sa však len tak po hocijakom šnekovom odšťavovači. Každý, kto už vystriedal zopár odšťavovačov vie, že medzi overenými šnekovými prístrojmi bezkonkurenčne vynikajú odšťavovače z radu Kuvings.

Novší, lepší, štýlovejší

Jednou z najväčších predností tejto značky je neuspokojovanie sa s domnelou dokonalosťou. S každým novým modelom sa Kuvings posúva ďalej a prekvapuje verných zákazníkov vždy novými originálnymi no predovšetkým užitočnými vylepšeniami a, čo je pre mnohých rovnako dôležité, dizajnom, ktorý sa neustále vyvíja, a zapadá tak aj do moderných štýlových kuchýň. To, čo je Vitamix medzi mixérmi, je Kuvings medzi odšťavovačmi.

Už model C9500 mnohých zaskočil „vychytávkami“, ako je silikónovaná záklapka proti pretekaniu šťavy či 77 mm široké hrdlo, do ktorého je možné pohodlne vhadzovať aj veľké kusy ovocia. Jeho dizajn bol navyše príjemným osviežením ťažkopádnej rady bežných odšťavovačov z vyššej triedy. Dnes však prichádza Kuvings s novším modelom, ktorý je opäť lepší, štýlovejší a originálnejší ako jeho predchodca.

Najširšie hrdlo na trhu

Ak vám vadí čas, ktorý trávite krájaním surovín, Kuvings EVO820 vám život uľahčí, pretože disponuje otvorom širokým až 82 mm, ktorý je vybavený uzatváracím mechanizmom, takže šťava z hrdla nebude striekať. Ak vám ráno či večer na odšťavovanie priveľa času nezostáva, odpoveďou je práve prístroj, ktorý dokáže spracovať aj ingrediencie bez nakrájania. Záklopka má navyše i bezpečnostnú funkciu, takže v prípade, že k zdravému životnému štýlu vediete aj svoje malé deti, nemusíte sa báť, že by sa počas odšťavovania poranili.

Kuvings EVO820

Jednoduchšie čistenie

Snáď jedinou chybou modelu Kuvings C9500 bolo trochu problematické čistenie časti odšťavovača, ktorá odvádza suchú dužinu z nádoby odšťavovača. I v tomto smere však dizajnéri piatej generácie Kuvingsu pokročili a navrhli odvod dužiny tak, aby bol ľahko čistiteľný a priechodnejší ako predtým.

Ľahšia manipulácia

Ak máte doma malú kuchyňu alebo odšťavovač jednoducho nevyužívate bežne a radi ho z pracovnej dosky odkladáte, potom uvítate otvory v tele odšťavovača, ktoré značne uľahčujú jeho prekladanie. Vďaka nim vám nevykĺzne z rúk a jeho prenášanie bude bezpečnejšie a jednoduchšie.

Jednoduchšie skladanie a rozkladanie dielov

Ak už Kuvings poznáte a odšťavujete často, možno sa vám pri príprave niektorých druhov štiav stalo, že sa kryt odšťavovacej komory k samotnej komore akosi „prilepil“ a po dokončení práce bolo ťažké ich oddeliť. Nový model je však vybavený pákou, ktorá tento problém, v prípade že nastane, veľmi rýchlo vyrieši a uľahčí rozoberanie jednotlivých dielov odšťavovača.

Kuvings EVO820 v kuchyni

Bezkonkurenčný dizajn v piatich farebných prevedeniach

K najzaujímavejším prvkom nového Kuvingsu patrí i jeho dizajn. Povrch tela odšťavovača totiž nie je metalicky hladký, ale svojou textúrou imituje povrch kože, čím mimoriadne konkuruje všetkým mainstreamovým kuchynským spotrebičom. Tento povrch elegantne zvýrazňuje aerodynamické telo odšťavovača, ktorý si môžete zadovážiť v piatich farebných prevedeniach: kovovej sivej, striebornej, červenej, bielej a čiernej, podľa toho, aká sa do vašej kuchyne hodí.

Odolnejšie a trvácnejšie materiály

Odšťavovače Kuvings sú vyrábané v duchu filozofie minimalistického odpadu, to znamená, že ich životnosť nie je krátkodobá ako v prípade mnohých konkurenčných prístrojov, ale mnohonásobne vyššia. Kuvings EVO820 tento prístup podčiarkuje, pretože pri jeho výrobe inžinieri dbali na ešte odolnejšie a čistejšie materiály. Posilnili dno komory, a to tak, že pridali o jeden istiaci bod navyše, aby bola odšťavovacia komora ešte stabilnejšia. Nádoba odšťavovača je vyrobená z tritánu, ktorý neobsahuje škodlivý bisfenol A, a sitko, rovnako ako šnek, je vyrobené z odolného ULTEMu.

Jeden odšťavovač, mnoho možností

Najnovší model poteší navyše aj tých, ktorí v kuchyni radi experimentujú. Súčasťou výbavy EVO820 je totiž i nástavec na výrobu lahodných smoothies s krémovou konzistenciu a ak máte chuť na ešte väčšiu variáciu nápojov, môžete si zadovážiť i homogenizačný nástavec na výrobu zmrzliny, s ktorým si pripravíte zaujímavé mrazené dezerty.

Ak túžite potom, aby sa vaše deti konečne zbavili závislosti na nezdravých sladkostiach, ponúknite im zdravé verzie toho, čo majú radi. Namiesto konzervovaného dosladeného džúsu či sirupu z ovocného koncentrátu im naservírujte čerstvé šťavy práve z toho ovocia, na aké majú chuť. Namiesto cukrom nabitých milkshakov im pripravte lahodné mliečne nápoje s ovocím alebo vegánske a vitariánske smoothie s obrovským množstvom živín. A ak dostanú deti poobede chuť na sladké studené osvieženie, naservírujte im domácu zmrzlinu, ktorej zloženie budete mať opäť úplne pod kontrolou, a pri výrobe ktorej vám dokonca môžu pomáhať. Na všetky tieto sladké zdravé dobroty vám vďaka Kuvingsu EVO820 postačí jediný prístroj.

Tip Vitariána

Nie ste si istý, či sa investícia do nového odšťavovača vyplatí? Zo zdravotného hľadiska rozhodne. Ak totiž zjete celé kusy ovocia, vstrebateľnosť živín sa pohybuje približne na 17 %, no ak požijete čerstvo pripravenú šťavu, zvýšite ju až na 65 %.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency