Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Infračervená sušička, ktorá ovláda počasie

Yden CI IR D5

17. 07. 2017 Tipy Sušenie Recenzia  Hana Moravčíková
Infračervená sušička, ktorá ovláda počasie

Novinka, ktorá vyčnieva z radu

Škodlivý plast, nerovnomerné sušenie, prílišná spotreba energie, privysoká alebo naopak prinízka teplota, hluk a nespokojnosť s výsledkom. Mnohé sušičky potravín sú veľkým sklamaním a často končia nevyužité a zabudnuté späť v škatuli. 

Kvalitné materiály, nízka spotreba a chod inšpirovaný prírodou

Naše staré mamy sušievali ovocie a zeleninu v tieni alebo na slnku. Robili to prirodzene a jednoducho, využívajúc prúdiaci vzduch a slnečné teplo. Nevýhodou takéhoto sušenia však bol faktor nepredpokladateľného vývoja počasia. Stačilo, aby spŕchlo, vo vzduchu sa na dlhšie usadila vlhkosť a na ovocí sa rýchlo rozšírila pleseň.

V sušičke potravín môžeme vyrobiť napríklad i kelové, cuketové alebo cviklové čipsy.

Dizajnéri sušičky Yden CI IR D5 sa preto rozhodli dostať počasie pod kontrolu. Spotrebiteľom dnes vďaka tomuto revolučnému prístupu ponúkajú možnosť využiť dva z režimov, ktoré napodobňujú prirodzené prírodné procesy. Na rozdiel od samotnej prírody však fungujú konštantne a predvídavo.

Solárny režim

Sušte svoje potraviny pod slnečnými lúčmi infračerveného žiarenia NIR. Vďaka nastaviteľnej teplote však teplota „slnka“ v Yden sušičke nikdy nestúpne tak vysoko, aby zničila žiadané enzýmy, vitamíny a minerály.

Sušička Yden je popri bežnej ohrevnej špirále vybavená infračerveným žiaričom, ktorý v porovnaní s viditeľným svetlom zabezpečuje prenikanie žiarenia hlboko do potravín a podporuje vyparovanie zvýšením osmotického tlaku vlhkosti. To všetko v preklade znamená, že svoje potraviny môžete sušiť „diaľkovým ovládaním slnka“ a kontrolovaním okolitej vlhkosti.

Sušené raw chlebíky sú skvelou prílohou k šalátom.

Teplovzdušný režim

Tento režim simuluje sušenie potravín v tieni a pracuje vďaka ohrevnej špirále a výkonnému ventilátoru. Napriek nemu však Yden suší i v tomto režime potichu a bez zbytočných vibrácií. Podobne ako v prípade solárneho režimu, výsledkom je absolútne rovnomerné vysušenie plodov a vitariánskych pokrmov pri minimálnej spotrebe energie.

Viac než len sušené paradajky

Sušenie potravín vďaka prepracovaným sušičkám značne pokročilo. Okrem sušených jabĺk či marhúľ dokážu sušičky potravín pripraviť i komplexné jedlá, ktoré prácu v raw kuchyni značne uľahčia. Zeleninové čipsy, sušené bylinky a hríby, korpusy na pizzu alebo raw koláčiky, ovocné kože, sušené zeleninové fašírky, vianočné pečivo, tortily, sladké guľôčky i semienkové chlebíky… Kvalitná sušička potravín sa dá skrátka prirovnať ku skúsenému kuchárovi, ktorý dokáže vo všetkých svojich pokrmoch zachovať maximálne množstvo živín vrátane živých enzýmov.

Sušička je skvelou pomôckou i pre raw "pekárov".

Tip Vitariána

Ak ste v oblasti sušenia potravín nováčik, začítajte sa do našej informáciami nabitej brožúry o sušení. Po registrácii na stránke vitarian.sk si ju budete môcť zadarmo stiahnuť a prečítať si, prečo je dobré sušiť potraviny, ako k sušeniu pristupovať či ako sušené potraviny skladovať. Nájdete v nej i tabuľku s porovnaním tých najlepších sušičiek potravín a množstvo zaujímavých receptov, ktoré vám rozšíria „sušené“ obzory.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency