Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Tráva

Chcete byť zdraví? Zahryznite sa do trávy!

06. 12. 2013 Stravovanie Potraviny Bylinky Detox Energia  Katarína Mikulová
Tráva

Málokto vie, že tráva je jedlá a dokonca telu prospešná. Divé stebielka, ktoré pokrývajú povrch planéty celoročne, sa dajú natrhať do šalátov, ba dokonca chutne natočiť na vidličku ako špagety. Všetky druhy trávy sú totiž jedlé – spadajú sem aj obilniny ako špalda, ovos, pšenica, raž, či amarant.

Dodá energiu

Skeptici by sa najskôr spýtali – vieme trávu vôbec stráviť? Pravda je taká, že by sme to s ňou nemali preháňať, vo väčších množstvách by mohla spôsobiť bolesti brucha a hnačku. Napriek tomu je však tráva súčasťou stravovacích návykov množstva ľudí! Dopustiť na ňu nedajú najmä vrcholoví športovci, ktorí oslavujú jej silný energetický náboj – čerstvá šťava z trávy dodá energiu a naštartuje vitalitu organizmu!

Oslabí rakovinové bunky

Tráva pôsobí priaznivo v boji s rakovinou. Rakovinová bunka je od prírody zásaditá a vylučuje okolo seba kyselinu mliečnu, čím sa robí imúnnou voči zásahom nášho obranného systému. Tráva tento „kyslý pancier“ značne narúša, a tým rakovinovú bunku oslabuje.

Nasekať ako pažítku

Ako sa dá tráva využiť v kuchyni? Skúsení vitariáni trhajú mladú trávu na lúke a čerstvú posekajú nadrobno ako pažítku. Kto nechce priamo žuvať niekedy ostré vlákna rastliny, môže trávu odšťaviť alebo pridať do smoothie.

Tip Vitariána:

Zmixovaný smoothie je formou potravy, na ktorú je skrátka výhodné si zvyknúť a zakomponovať ju do svojich stravovacích návykov. Do mixéru môžete totiž hodiť všetko, čo je pre telo prospešné a takto si zaobstaráte balík toho najzdravšieho každý deň. Smoothie plný chlorofylu vie s ovocím chutiť fantasticky a v pohári s krásnym prevedením bude aj zaujímavým doplnkom vašej každodennej výbavy do práce.

Súvisiace články

Kôpor

Kôpor

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency