Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Wim Hof 4

Ako to funguje na Slovensku?

14. 09. 2016 Veda Imunita Voda Wim Hof  Viktor Schiller
Wim Hof 4

Karta sa obracia

Asi desať odvážlivcov absolvovalo alebo práve absolvuje on-line kurz v anglickom jazyku. Niekoľko málo ľudí mi povedalo, že skúšali prevádzať dychové cvičenia podľa videí na internete. I keď ako vidíte, metóda Wima Hofa je zatiaľ okrajovou záležitosťou, karta sa pomaly začína obracať.

Ako som už písal v jednej z predchádzajúcich častí, tento rok začal Wim Hof školiť prvú generáciu medzinárodných inštruktorov z 24 krajín. Túto zimu sa ukončí školiaci proces a prebehne teoretická i praktická skúška s následnou certifikáciou. Vzápätí sa bude možné oboznámiť sa s WHM priamo na Slovensku so slovenským inštruktorom v Ascent s.r.o.

Wim Hof dozerá na tréning svojich zverencov.

Kam sa vybrať za metódou Wima Hofa?

V Bratislave sa práve otvoril skvelý priestor pre ľudí zaujímajúcich sa o zdravie a zdravý životný štýl v podobe BioBaru Raw Vegan Fusion pod hlavičkou vitarian.sk. Práve tu sa budú uskutočňovať aj prednášky o WHM, keďže i sám majiteľ je veľkým fanúšikom holandského premožiteľa zimy a budúci absolvent kurzu. V kooperácii s týmto príjemným miestom sa budete môcť dozvedieť o rôznych spôsoboch, ako sa stať lepším a zdravším.

Už nejaký čas prebiehajú pravidelné stretnutia informatívneho charakteru i v Bratislave na Zlatých Pieskoch, počas ktorých sa zvedavci môžu opýtať na všetko, čo ich zaujíma a zároveň si vyskúšať niektoré prvky WHM s okamžitým účinkom priamo na sebe. Osobne ma veľmi potešil Marek cvičiaci už niekoľko týždňov, ktorý prišiel aj s priateľkou až z Nového Mesta nad Váhom.

Niektorí účastníci prídu raz, aby sa pozreli o čo ide, no väčšina chodieva pravidelne. Podľa odozvy a stále stúpajúceho počtu záujemcov usudzujem, že stretnutia ľudí oslovujú a okamžité výsledky sa im páčia. Informácie o aktuálnych stretnutiach a nových článkoch sa pravidelne uverejňujú na Facebookovej stránke https://www.facebook.com/theascent.sk.

O Metóde Wima Hofa sa dozviete i v novootvorenom bratislavskom BioBare Raw Vegan Fusion.

Za hranicou zvedavosti

V poslednom období sa začala formovať i nová skupina ľudí, ktorá sa nachádza za hranicou čírej zvedavosti a chce postúpiť o krok ďalej. Stretnutia budú v blízkom období  zamerané viac na praktickú než na teoretickú časť a interval ich trénovania bude asi jedenkrát za týždeň.

Leto sa končí a podmienky na trénovanie a otužovanie v prírode sa postupne zlepšujú. Ak chcete zistiť a na svojej vlastnej koži zažiť prvé skúsenosti s touto metódou, odporúčam vám prísť sa pozrieť na pravidelné stretnutia na Zlatých Pieskoch. Predpokladám, že od decembra resp. od začiatku budúceho roka už budú na Slovensku dostupné prvé kurzy v rôznych formátoch.

Pre jednotlivcov a malé skupiny budú vytvorené intenzívne pobytové kurzy v zaujímavej prírodnej lokalite. Pre tých, ktorí uprednostnia denné alebo časté dochádzanie na kurz, bude možná niekoľkotýždňová externá forma štúdia WHM. Forma kurzov sa samozrejme môže operatívne meniť podľa záujmu a dopytu. Pre firmy budú určite zaujímavé i jedno či viac dňové teambuildingové akcie pre zamestnancov. Môže sa im vďaka tomu zlepšiť zdravotný stav i sústredenosť a zažijú niečo naozaj nové. Ak vás takýto nápad na teambuilding nadchol, predhoďte ho šéfovi :)

Týmto sa s vami lúčim a ďakujem, že ste si prečítali všetky časti môjho článku. Dúfam, že sa stretneme osobne na jednom z kurzov či prednášok a prajem vám veľa zdravia, sily a radosti.

Tip Vitariána

Oficiálny komunikačný kanál WHM na Slovensku nájdete na https://www.facebook.com/groups/1551488865147080 

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency