Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Ako piť alkohol a pritom schudnúť - je to možné?

Dr. Eric Berg

20. 04. 2016 Diéta Drogy Nápoje  Jozef Maťko
Ako piť alkohol a pritom schudnúť - je to možné?

Sadnite si a trpezlivo čítajte. Nakoniec je najlepšie, ak sa konzumácii alkoholu vyhneme, ale ak si ho chcete dať príležitostne, čo urobíte, aby sa minimalizovalo poškodenie, ktoré s tým súvisí?

To, čo by ste si mali všimnúť, keď pijete alkohol je, že čím viac pijete, tým viac budete mať niečo, čo sa nazýva opica. Opica znamená, že vaša pečeň je úplne otrávená a ten toxický odpadový produkt z alkoholu sa vytvoril v pečeni a vnikol do mozgu, hovorí Dr. Berg. Pritom vytvára najrôznejšie druhy otravných pocitov vo vašich mozgových bunkách.

Čo by ste mali robiť, keď pijete drinky a alkohol? Hneď po pití alkoholu, keď prídete domov, by ste sa mali ísť najesť: dajte si ovocný kokteil, najlepšie z tropického ovocia zmiešaného s čerstvým kučeravým kelom. Kokteil rýchlo vyčistí pečeň a opica sa stratí. A vy sa môžete ráno zobudiť bez opice. Po pití alkoholu sú dobré aj B vitamíny, pretože tie pomáhajú detoxikovať pečeň. Jedzte zeleninu s vitamínmi skupiny B, ktoré nájdete napr. v reďkovke, cvikle, mladom zelenom hrášku. Z tejto surovej zeleniny si môžete urobiť smoothie, taktiež vám to pomôže vyčistiť vašu pečeň.

Nerozťahujte pitie alkoholu na celý týždeň, prekonajte to za krátke časové obdobie, pretože to naťahovanie predlžuje poškodenie vašej pečene. Po pití alkoholu by sa nemal ani 48-72 hodín spaľovať tuk, pretože to je vraj to, čo robí vaša pečeň.

Čo sa týka druhu alkoholu, ktorý podľa vášho názoru „musíte“ piť a máte veľký výber, t.j. pivo, víno alebo tvrdý alkohol, lepši je tvrdý alkohol, pretože tam je menej cukru.

Ak pijete alkohol, spravte si hneď smoothie proti opici.

Kelový šejk proti opici

1 hrsť kučeravého kelu
1 šálka mrazeného bobuľovitého ovocia
1 šálka vody
Mixujte asi 3 minúty a vypite.

Tip Vitariána

Kučeravý kel a kapustovitá zelenina sú výborné prírodné prostriedky na detoxikáciu pečene. Podľa Dr. Berga kučeravý kel môže zabrániť niektorým poškodeniam pečene, ktoré môže alkohol spôsobiť.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency