Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Nikdy nie je neskoro! Stačí prijať Výzvu

Máte odvahu na naozajstnú zmenu?

10. 11. 2015 Stravovanie Šport Diéta  Barbora Daxner
Nikdy nie je neskoro! Stačí prijať Výzvu

Na začiatku bola výzva: Máte odvahu zbaviť sa toto leto konečne svojej nadváhy a vydať sa na cestu krásy a zdravia? Máte odvahu na naozajstnú zmenu? Samozrejme, táto zmena nemala byť zadarmo. Odvážne ženy čakalo niekoľko týždňov intenzívnej práce na sebe a zmene svojho životného štýlu. Trikrát do týždňa absolvovali tréning so známym fitnes trénerom Viliamom Eichoffom, prezývaným Willo Letto, ktorý trénoval aj Ivanu Križeneckú. A tá pod jeho dohľadom zhodila za 6 mesiacov 20 kilogramov. Ženy, ktoré dovtedy žili sedavým spôsobom života, museli počas tréningov neraz siahnuť na dno svojich duševných aj telesných síl, prekonávať samy seba a objavovať svoje netušené kapacity. Ostali šokované tým, koľko toho dokážu zvládnuť a vydržať a zistili, že ich telo je úžasne zázračný nástroj. Okrem systému tréningov dostali začiatkom leta balíčky prežitia, vypracovaný tréningový plán, vzorový zdravý jedálniček, motivačné cédečko od Eckharta Tolleho: Sila prítomného okamihu, knihu od Viktórie Boutenko: Zelená pre život o význame a vplyve smoothies na zdravie a proteín Synergy od TWN na obdobie Výzvy. Pretože zdravie a krásna postava sa nevytvárajú iba správnym pohybom, ale aj správnou a vyváženou stravou. Nie nadarmo sa hovorí, že sme to, čo jeme. 

Ste pripravený na naozajstnú zmenu, zbaviť sa nadváhy a vydať sa na cestu krásy a zdravia? Účastníčky výzvy to dokázali.

Väčšina cvičenkýň sa do Výzvy prihlásila kvôli tomu, že potrebovali príslovečné „nakopnutie" a motiváciu. Dlhodobo boli nespokojné nielen so svojou postavou ale i stravovacími návykmi či životným štýlom, no samy sa nedokázali odhodlať k zásadnej zmene. „Potrebovala som znovu naštartovať svoju myseľ a telo a presvedčiť ich, že cesta, ktorou som kráčala, určite nie je tá správna. S váhou bojujem celý život, no pred 11 rokmi som rozbehla úspešný boj, keď som váhu dostala na úroveň 81 kíl pri výške 176 centimetrov. Pred pár rokmi som však opäť stratila kontrolu nad svojou váhou, v priebehu 4 rokov pribrala 16 kíl a prvého júla ručička na váhe ukázala 97 kíl. Hoci som si to uvedomovala, nemala som žiadnu motiváciu na zmenu. Sama som sa nevedela nakopnúť. Takže keď som zbadala výzvu S Lettom do plaviek, neváhala som ani chvíľu," hovorí jedna z účastníčok, tridsaťštyriročná Jana z Bratislavy.

Organizátor Výzvy, projekt Vitarian.sk, chcel účastníčky čo najviac motivovať, aby dokázali, že zmena je možná v každom veku a za akýchkoľvek okolností. A že najdôležitejším faktorom je vôľa a ochota niečo pre seba urobiť. A tak si účastníčky Výzvy odniesli krajšiu a štíhlejšiu postavu, vylepšenú kondíciu i zdravie, ale aj cenné poznatky o zdravom stravovaní a pohybe aj vecné dary. Víťazka Výzvy, ktorá schudla 13 kíl, získala prvú cenu, špičkový mixér Vitamix PRO 750 v hodnote 899 € od spoločnosti Vitarian.sk a kvalitný rastlinný proteín Synergy Vanilka od firmy Third Wave Nutrition na jeden rok. Ďalšie tri výherkyne v poradí dostali knižku RAW Kreácie od spoločnosti Vitarian.sk.

Víťazka Výzvy, ktorá schudla 13 kíl, získala prvú cenu, špičkový mixér Vitamix PRO 750 v hodnote 899 € od spoločnosti Vitarian.sk a kvalitný rastlinný proteín Synergy Vanilka od firmy Third Wave Nutrition na jeden rok.

Nesmierne motivujúce pre každú cvičenkyňu bolo skupinové zhadzovanie kilogramov. Jednoducho v tom neboli samy. „Ťahali za jeden povraz a vďaka tomu, že v tom neboli samy, prinútili sa k pohybovej aktivite a vydržali aj vtedy, keď sa im nechcelo alebo nimi lomcovala chuť to vzdať. Navyše medzi nimi vznikli priateľské putá, podporovali sa a radili si," hovorí organizátor, Andrej Maťko.  Dôležitým faktorom bola podľa neho aj disciplína. Každú z účastníčok k pravidelným tréningom motivovala aj skutočnosť, že ak absolvovali všetky tréningy, Vitarian.sk im sľúbil vrátiť vstupný účastnícky poplatok v hodnote 150 eur. Poplatok nakoniec dostala späť polovica účastníčok, ktorá nevynechala jediný tréning. Trénovalo sa pritom trikrát do týždňa, za akýchkoľvek okolností a počasia, vonku i vovnútri, v BODY ENERGY CLUB-e, ktorý do Výzvy venoval vstupy zadarmo. Cvičenkyne tak mali ďalšiu motiváciu - trénovať zadarmo v špičkovom bratislavskom fitness a wellness centre s rozlohou 3300metrov štvorcových.

Pri výzve bola pre účastníčky kľúčová motivácia. V chudnutí a cvičení sa podporovali navzájom, ale motiváciou bol aj najnovší mixér Vitamix.

Slovíčko „motivácia" skloňuje aj víťazka Výzvy, 58 ročná Viola, ktorá zhodila za dva mesiace neuveriteľných 13 kíl.„Stala som sa dvojnásobnou víťazkou. Zvíťazila som hlavne nad sebou. Výzva bola pre mňa neskutočným bojom samej so sebou. Zakaždým som siahala na dno svojich fyzických i duševných síl. Výhra mi pripadá ako sen, predovšetkým preto, že som nešla prioritne za chudnutím, ale za zmenou životného štýlu, najmä za zlepšením kondície a zdravia. Nikdy som vo výkonnosti nedobehla svoje spolucvičiteľky, boli však pre mňa obrovským hnacím motorom. Celý čas som mala na pamäti, že musím naplno využiť výnimočnú a jedinečnú šancu, ktorú som dostala. Keď mi bolo úplne najťažšie a prepadala ma beznádej, pustila som si v hlave film, v ktorom boli organizátori a všetci ostatní, ktorí nás úprimne podporovali. V žiadnom prípade som nechcela sklamať," priznáva víťazka. 

Výzvou sa cesta účastníčok za zdravím a dobrým pocitom zo seba samej nekončí. Práve naopak. „Robilo mi problémy raz obehnúť jazero, v závere Výzvy som ho dokázala obehnúť osemkrát po sebe (s maličkými prestávkami). A predstavte si, že spolu s ďalšími účastníčkami Výzvy sme sa prihlásili na beh na 5 km s názvom Farbám neujdeš," hovorí výherkyňa Viola. Dodáva, že Výzva sa týka zmeny celého životného štýlu.

Výzva sa týka zmeny celého životného štýlu. Ste na ňu pripravení?

Výsledky merania

Ako sa prakticky našim účastníčkam darilo si môžete pozrieť v nasledujúcej tabuľke, kde sa dozviete, koľko kilogramov sa im počas leta podarilo schudnúť, koľko svalovej hmoty si vybudovali a akého podielu tuku sa zbavili.

Výsledky merania Výzvy "Cez letto do plaviek"

Tip Vitariána

Nie je to nárazové a jednorazové zbavenie sa nadbytočného tuku, ale zmena nastavenia mysle. Zmena toho ako sa správame k svojmu telu, aký pohyb mu doprajeme, aké jedlo prijímame. Je to cesta k duševnej vyrovnanosti. Tak čo, odvážite sa prijať ešte dnes Výzvu, ktorú vám ponúka život? Alebo si počkáte na ďalší ročník tej našej?

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency