Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

S Lettom do plaviek! Polovicu už majú za sebou!

Fit výzva s Lettom do plaviek smeruje do finále.

17. 08. 2015 Stravovanie Šport Diéta  Barbora Daxner
S Lettom do plaviek! Polovicu už majú za sebou!

Prihlásené účastníčky výzvy vo veku od 29 do 58 rokov dostali pred štartom vypracovaný tréningový plán, vzorový jedálniček pre rôzne kategórie stravníkov - vegetariánov, vitariánov i flexitariánov a balíčky prežitia - knihu Zelená pre život o význame a vplyve smoothies na zdravie, motivačné cédečko Sila prítomného okamihu, ryžovo-hráškovo-konopný proteín Synergy v RAW kvalitne od Third Wave Nutrition a 90% vlákninu Psylium, tiež v RAW kvalite. A potom sa pustili do intenzívnej práce na sebe a zmene svojho životného štýlu. Trikrát do týždňa absolvujú tréning so známym fitnes trénerom Viliamom Eichoffom, prezývaným Willo Letto, ktorý trénoval aj Ivanu Križeneckú a tá pod jeho dohľadom zhodila za 6 mesiacov 20 kilogramov. V utorok majú kruhový tréning v bratislavskom Body Energy Clube a potom individuálne saunu a plávanie. Vo štvrtok sa sústredia na pevný zadok a pekné brucho v Sade Janka Kráľa a v nedeľu sa zapotia na funkčnom tréningu. Vďaka trénerovi Willovi navyše v auguste bezplatne využívajú celé relaxačné centrum Body Energy Club v Bratislave, takže môžu na sebe pracovať aj mimo naplánovaných tréningov. Okrem zdravia a krajšej postavy majú účastníčky výzvy aj ďalšiu lákavú motiváciu. Tej, ktorej sa podarí počas Výzvy dosiahnuť najlepšie výsledky, získa špičkový mixér Vitamix PRO 750 v hodnote 899 € od Vitarian.sk a kvalitný rastlinný proteín od firmy Third Wave Nutrition na jeden rok. Okrem toho každá účastníčka dostane svoj účastnícky poplatok vo výške 150 euro späť, ak absolvuje všetky tréningy. Jedna z cvičenkýň, Viola však tvrdí, že Výzva nie je iba o chudnutí a lákavej výhre. „Týka sa zmeny celého životného štýlu - od stravovania, cez pohybovú aktivitu až po pozitívne emócie prameniace z toho, že sme niečo dokázali urobiť pre svoje zdravie napriek tomu, že nejedna z nás musela siahnuť až na dno svojich síl. Je to cesta k duševnej vyrovnanosti.”

Známy tréner Willo Letto trénuje účastníčky, ktoré prijali výzvu schudnúť.

Potrebovali motiváciu

Väčšina cvičenkýň s 10 a viac kilogramovou nadváhou sa do Výzvy prihlásila kvôli tomu, že potrebovala príslovečné „nakopnutie” a motiváciu. Dlhodobo boli nespokojné nielen so svojou postavou ale i stravovacími návykmi či životným štýlom, no samy sa nedokázali odhodlať k zásadnej zmene. Skupinové zhadzovanie kilogramov je pre každú nesmierne motivujúce a ťahajú za jeden povraz. Vďaka tomu, že na to nie sú samy, prinútia sa k pohybovej aktivite a výdrži aj vtedy, keď sa im nechce alebo majú chuť to vzdať. Navyše medzi nimi vznikli priateľské putá, navzájom si radia, podporujú sa a trénovanie vnímajú ako zábavu. Na Facebooku si vytvorili skupinu, kde si navzájom dodávajú silu a motiváciu a vymieňajú chutné zdravé recepty.

Zmena v myslení

Dvadsaťdeväťročná Zuzana mala na začiatku Výzvy hmotnosť 111 kilogramov, cítila sa unavená, nespokojná a mala za sebou niekoľko neúspešných pokusov o schudnutie. „Bol to začarovaný kruh. Aj keď som napríklad schudla 10 kíl, za pár mesiacov som ich mala naspäť. Vrátila som sa k starému spôsobu stravovania, prestala som cvičiť v dôsledku pracovného vyťaženia a stresu a nevedela som sa znovu odhodlať k zmene životného štýlu. Prežila som chvíle, keď som už ani nemala nádej, že ešte niekedy schudnem, keďže je to dlhý a náročný proces. No neustály pocit nespokojnosťou so sebou ma nútil skúšať to znovu a znovu,” priznáva. „Do výzvy som sa prihlásila s úmyslom, že chcem sama sebe dokázať, že tentokrát to už dám! Potrebujem to kvôli sebe, aby som bola sebavedomejšia a spokojná sama so sebou. Veď život máme iba jeden,” vyhlasuje. Hoci vie, že zázraky sa nedejú cez noc, badá na sebe prvé zmeny. A nielen na svojej postave, ale v spôsobe zmýšľania. „Nikdy som nemala rada beh. Uprednostila by som hocijaké iné cvičenie. V poslednej dobe však začínam mať naše nedeľné bežecké tréningy na Železnej studienke rada. S ostatnými dievčatami a Willom je tam príjemná atmosféra a chcem sa v behu ďalej zlepšovať,” hovorí. 

Účastníčky Výzvy s Lettom do plaviek spolu s trénerom Willom Lettom a spoluorganizátorom Andrejom Maťkom.

Nedajú na neho dopustiť

Ženy zapojené do Výzvy oceňujú najmä prístup trénera Willa a skutočnosť, že každá tréningová jednotka je iná, zaujímavá a dynamická. Zároveň však rešpektuje individuálnu fyzickú zdatnosť každej účastníčky. Willo dokáže za pochodu kombinovať rôzne cviky a popritom nepretržite sleduje, či sú jeho zverenkyne v poriadku. Akékoľvek spomalenie či zastavenie počas tréningu ihneď registruje a zisťuje príčinu. „Willo je skvelý človek, tréner, odborník vo svojej profesii, tréningy s ním sú hravé, často krát drsné, potíme doslova krv a čo je na tom super, že nikdy nechýba uvoľnenie a smiech počas každého jedného tréningu,” hovorí Martina. 

Učia sa stravovať

Okrem tréningového plánu a ochrancovských krídel Willa Letta cvičenkyne dostali aj vyčerpávajúce informácie o zmene stravovacích návykov. Sotva sa totiž človeku podarí naozaj schudnúť, keď bude mať každý deň na tanieri zákusky či vyprážaný rezeň, nech trénuje akokoľvek tvrdo. „Spoluorganizátor Výzvy zo spoločnosti Vitarian.sk, Andrej Maťko, nám povedal veľmi veľa o vitariánskej strave, ako telo trávi a netrávi niektoré potraviny, čo s čím je najlepšie kombinovať. Nevedela som si predstaviť, že nebudem jesť sladké. Andrej nám na prvom sedení rozprával, že telo si dokáže navyknúť na novú stravu už po krátkom čase, cca o 4 - 6týždňov. Potom si už nebude pýtať to, na čom sme boli závislí v minulosti, u mňa sú to už spomínané sladkosti. Asi bude na tom kus pravdy, už druhý mesiac nejem čokoládu ani keksíky, zvýšila som za to príjem ovocia a zistila som, že mi to úplne stačí,” hovorí 29 ročná Martina. Janu zasa prekvapili priaznivé účinky vlákniny a zelené smoothies, ktoré si dáva na raňajky. „Vlákninu si dávam ráno a večer a smoothies pijem od rána do obeda a musím povedať, že mávam oveľa viac energie než kedysi,” hovorí Jana. „Čas na prípravu je pritom minimálny, takže výhovorky ľudí, že nemajú na prípravu ráno čas je hlúposť.”

Trénuje sa na rôznych miestach a každý tréning je iný.

Hoci Výzva sa končí až koncom augusta, cvičenkyne už v polovici vidia prvé, markantné výsledky po fyzickej ale predovšetkým psychickej stránke. Vďaka kombinácii tréningov pod dohľadom profesionála a zdravého jedálnička sa im doposiaľ podarilo zhodiť v priemere 4-5 kilogramov, zlepšiť kondíciu, prinavrátiť vitalitu a energiu.

Súvisiace články

Cvičenie a spánok

Cvičenie a spánok

Ľudský jazyk

Ľudský jazyk

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency