Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Kokosový olej - najlepšia kozmetika!

Chceli by ste krásnu pokožku, zdravé zuby, masážny a erotický olej v jednom?

22. 12. 2015 Potraviny Kozmetika Kokos Oleje Leto  Martina Strihová
Kokosový olej - najlepšia kozmetika!

Kokosový olej sa používa ako hydratačný prípravok tisícky rokov. Je ideálny pre suchú, drsnú a vráskavú pokožku. Keďže pozostáva prevažne z mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom, ľahko sa vstrebáva do pokožky. Predchádza striám a zosvetľuje už existujúce. Je vynikajúcim balzamom na pery. Jeho antiseptické zložky udržujú pokožku mladú, zdravú a relatívne bez infekcii.

Všetky tieto faktory robia kokosový olej ideálnym pre masáže a masérov.

Pre peknú pleť nahraďte všetky nezdravé tuky kokosovým olejom

Po tom, ako sa niekoľkokrát otvorí fľaša nenasýteného oleja (kukuričný olej, saflorový olej, kanolový olej, sójový margarín, atď.), obyčajne stečie niekoľko kvapiek von z fľašky. Tieto kvapky sa stávajú veľmi lepkavými a je ťažké ich zmyť. Keď sú vnútri tela, táto vlastnosť oxidovaného oleja vedie k vráskam, ,,pečeňovým škvrnám“ na pokožke, poruchám v mozgu, srdci, cievach a v očiach. Ako sa v strave zvyšuje množstvo tepelne spracovaného oleja, rýchlosť oxidačného poškodenia narastá, čo vedie k zostarnutým, poškodeným orgánom ako pečeň, srdce a pokožka.

Oxidované tuky a oleje, ktoré sa nachádzajú v bežných, komerčných pleťových mliekach a krémoch sú absorbované pokožkou a negatívne ovplyvňujú spojivové tkanivo. Poskytujú dočasnú úľavu od suchej pokožky, ale nakoniec časom oslabujú kožu. Vo všeobecnosti, čím viac bežných komerčných pleťových mliek a krémov človek používa, tým horšou sa jeho pokožka stáva.

Vo svojej knihe Zázrak kokosového oleja (Coconut oil miracle), Bruce Fife, n.d, píše: ,,Štúdie ukazujú, že suchá koža obsahuje vyššie množstvo nenasýtených mastných kyselín (60%) v porovnaní s normálnou (49%). Najlepší olej, aký môžete použiť je ten, ktorý netvorí voľné radikály. Nasýtené tuky splňujú túto požiadavku.“

Kokosový olej je ideálnym pre masáže a masérov.

Kokosový olej sa dá používať aj ako:

  • úžasné pleťové mlieko,
  • ako telové mlieko po opaľovaní - aby pomohol vytvoriť a udržať pekné opálenie,
  • aj ak sa neopaľujete, môžete si ním potierať ruky, ramená, krk a dokonca ďasná. Kokosový olej má príjemnú vôňu a poskytuje tvári rozžiarenosť.

Kokosový olej môže byť aplikovaný na väčšinu telesných partií, s výnimkou jemných pórov na tvári a hlave.

Proti herpesu

Kokosový olej má protivírusové účinky. Kokosová smotana môže mať protivírusové účinky (s výnimkou herpetických vírusov) vďaka svojmu obsahu mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom. Kokosový olej je proti herpetickým vírusom účinnejší ako smotana, pretože vírus môže získavať dostatok výživy z kokosovej smotany, aby sa množil, obzvlášť počas stresujúceho obdobia. Toto je vskutku pravdivé o každom orechovom masle (mandľové, kešu, atď.) a je to tiež pravda o čokoláde, obzvlášť, ak je varená a konšovaná (roztopená a zamiešavaná). Vyrážky na pokožke sa nemusia vyskytnúť vždy, ale existuje určitá spojitosť medzi vyrážkami a týmto druhom jedla. Z toho dôvodu sa kokosová smotana spolu s inými maslami neodporúča, ak niekto trpí herpesovými infekciami.

Erotický olej

Kokosový olej, rovnako ako kakaové maslo, je tiež skvelým erotickým olejom. Vôňa a chuť tohto oleja zlepšuje pohlavný styk. Jeho antivirálne, antimikrobiálne vlastnosti vo všeobecnosti nie sú také silné, aby ochránili od pohlavne prenosných chorôb (STD), takže pre nové vzťahy kondómy a iná vhodná ochrana pred STD by mala byť použitá, ale pre dlhotrvajúci monogamný vzťah je kokosový olej skvelá voľba. Kokosový olej by mal byť používaný s polyuretánovými kondómami alebo prírodnými kondómami. Latexové kondómy by sa nemali používať, pretože kokosový olej môže rozpúšťať latex.

Zmiešaním kakaového maslakokosového oleja 50:50 si za použitia malého množstva tepla na ich roztopenie môžete vlastnoručne vytvoriť vlastný olej. Vyskúšajte si na vašej pokožke magickú výživu.

Kokosový olej sa môže používať ako erotický olej.

Zuby

Kokosový olej pomáha chrániť zuby. Kokosový olej prispieva k zdravému biofilmu v ústach. Zoberte polievkovú lyžičku kokosového oleja a aplikujte na vaše (alebo vášho dieťaťa) ďasná a zuby, aby ste zabili baktérie v ústach a pomohli neutralizovať ústne pH.

Aký kokosový olej a smotanu vyberať?

Kokosová smotana (niekedy nazývaná aj kokosové maslo): Vyrobená z pomletej alebo konšovanej kopry alebo kokosových vločiek. Tento produkt ešte stále obsahuje kokosové vlákna. Kokosová smotana je hustá a má smotanovo-syrovú chuť. Je plná výživy a má menej kalórií ako iné orechové maslá.

Kokosový olej: Ak sa dá, vyhnite sa plastovým nádobám. Plasty sa môžu vylučovať do oleja vďaka jeho rozpúšťacej vlastnosti.

V skle

Ako aj iné oleje, všetky kokosové oleje/maslá, ktoré používate, by mali byť za studena lisované a balené v sklených pohároch. Všetky maslá a oleje sú citlivé na svetlo. Kokosový olej môže byť skladovaný v tme pri izbovej teplote. Po otvorení môže byť v chladničke, ale nie je to potrebné. Môže zostať stabilný viac ako dva roky (niektorí ľudia tvrdia, že do piatich rokov) pri správnom skladovaní – žiadne svetlo, teplo alebo kyslík. V Zázraku kokosového oleja nám Fife tiež hovorí:

Podľa Leigha Broadhursta, PhD, vedca Ministerstva poľnohospodárstva Spojených štátov (USDA), výskumného centra pre ľudskú výživu v Beltville, Marylande, nasýtené mastné kyseliny sú tristo alebo viackrát odolnejšie voči oxidácii ako alfa-linolénová kyselina (v ľanovom oleji). Inými slovami, kokosový olej zostane čerstvý 300 krát dlhšie ako ľanový olej. Napríklad, aby sme dosiahli množstvo oxidačného poškodenia, ktoré vznikne v ľanovom oleji iba za 30 minút spracovávania, kokosový olej by musel byť vystavený rovnakým podmienkam nepretržite 150 hodín – to je viac ako šesť dní. 

Kokosová smotana (maslo) je hustá a má smotanovo-syrovú chuť. Je plná výživy a má menej kalórií ako iné orechové maslá.

Regenerácia a výživa pokožky a iných našich orgánov pomocou kokosového oleja by mala byť vykonávaná konzumáciou kokosového oleja a taktiež jeho masírovaním do pokožky. Kokosový olej odstraňuje proces poškodzovania tkaniva tým, že nahradzuje lepkavý, varený olej z tkaniva a poskytuje vitamíny rozpustné v tukoch, minerály a supervýživové faktory (obzvlášť pregnenolón) priamo poškodenému tkanivu.

Tip Vitariána

Božské kokosové mlieko
Zmiešajte nasledujúce ingrediencie a potom preceďte cez vrecko na výrobu rastlinných mliek alebo cez gázu:
voda z 2-3 mladých, thajských kokosov
½  hrnčeka konopných semienok
Nalejte precedenú tekutinu naspäť do mixéra a pridajte:
vnútro 1-2 vanilkových strukov (nie vonkajšiu šupku)
1 PL mesquite prášku
malú štipku morskej soli
1-2 PL kokosového oleja
1 PL surového medu alebo jakonového sirupu
Nalejte a vychutnajte si!

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency