Spite nahí

5 dôvodov, prečo by ste mali spávať nahí

04. 03. 2015 Emócie Relax Sex  Martina Strihová
Spite nahí

Tu sú hlavné dôvody, prečo by ste sa mali vzdať pyžama:

Bude sa vám spať lepšie

Aj keď máte možno v noci radi teplo, v skutočnosti je dôležité spať v chladnejšom prostredí, tvrdí Lisa Shives, MD, „telesná teplota vášho tela počas spánku postupne klesá, čo je pre telo prirodzené, takže nadmerné teplo a spánok v pyžame a v ťažkých perinách to môže narušiť“. Ak spíte nahí, môže to pomôcť vášmu telu udržať si chladnejšiu teplotu.

Budete príťažlivejší

Natasha Turner, populárna autorka knihy The Hormone Diet, tvrdí, že nadmerné teplo v noci narušuje v tele tvorbu melatonínu a rastového hormónu – hlavných hormónov proti starnutiu. „Keď vaša telesná teplota klesne, uvoľní sa rastový hormón a spraví svoju zázračnú regeneračnú prácu“. A to zachová skvelý vzhľad vašej pleti a vlasov.

Stratíte brušný tuk

Spánok bez oblečenia vám pomôže vyspať sa zdravšie. Počas vášho odpočinku bude môcť poklesnúť hladina stresového hormónu kortizolu, čo udrží pod kontrolou vašu energiu a hlad. Ak je váš spánok narušený, keď vám zazvoní budík váš kortizol bude príliš vysoko a bude viac pravdepodobné, že sa zobudíte hladný s chuťou na pohodlné potraviny a s väčšou pravdepodobnosťou prejesť sa nimi.

Budete sa cítiť sebavedomejšie

Spánok bez pyžama je skvelý, hovorí Jennifer Landa, MD. „Môžete sa naladiť na pocity ako dotyk obliečok a chlad ovzdušia, čo môže byť veľmi sexy“. A tento pocit zvyšuje sebavedomie.

Budete mať lepší sex

Landa tvrdí, že spať nahí je úžasné pre partnerské vzťahy, pretože dotyk pokožky s pokožkou zvyšuje chemikálie dobrého pocitu ako hormónu lásky a objímania oxytocínu a zároveň pôsobí proti stresu a depresii tým, že zaháňa účinky kortizolu a krvného tlaku. Nahý spánok podporuje chuť na sex a sexuálne vzťahy sú šťastnejšie vzťahy. Budete sa cítiť uvoľnenejšie a v lepšej nálade.

Spite nahí - dotyk pokožky s pokožkou zvyšuje chemikálie dobrého pocitu ako hormónu lásky oxytocínu a zároveň pôsobí proti stresu a depresii.

Chráni to vagínu

Veľa žien by považovalo nahý spánok a jeho vplyv na vagínu za nehygienický. Baktériám sa darí vo vlhkom a teplom prostredí, a to najmä u žien náchylných na vaginálne infekcie. Nicole Prause z University of California Los Angeles tvrdí: „ak by žena spávala nahá, znížila by sa schopnosť týchto vždy prítomných baktérií  zvíťaziť v normálnom vaginálnom prostredí“. Bude tu viac prúdiť vzduch, čo zvýši schopnosť týchto miest zostať suchými a znížiť možnosti plesňových infekcií.
Pre mužov platí, že nahý spánok zvyšuje plodnosť tým, že udržuje v semenníkoch prijateľnú teplotu. To môže tiež zachovávať kvalitu spermií.

Tip Vitariána

Najlepšie sa vyspíte pri úplnej tme a bez mobilných telefónov v izbe, pretože vylučovanie spánkového hormónu sa svetlom narúša. Ak nežijete v príliš rušnom prostredí, spite pri otvorenom okne. Čerstvý vzduch počas spánku zlepšuje kvalitu spánku a zvyšuje pocit pokoja a sviežosti. Ak nemôžete spať pri otvorenom okne, pred spánkom si v izbe vyvetrajte. 

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency