Propolis

Ochranca úľa

29. 09. 2015 Ochorenia Vitamíny Lieky Zvieratá Superpotraviny  Martina Strihová
Propolis

Propolis

Potenciál na rozšírenie choroby vnútri horúceho preplneného úľa je vysoký. Pred miliónmi rokov včely tento problém vyriešili zhromažďovaním lepkavej živice z púčikov a kôry stromov, ktorú poznáme ako propolis. Stromy túto živicu vylučujú, aby zahojili a opravili škody a predišli chorobám. Bioflavonoidy v propolise majú silné antibiotické, protiplesňové a antibakteriálne účinky.

Včely ho používajú na lakovanie buniek plástov, ako lepidlo na utesnenie trhlín a na vytvorenie vchodov. Propolis chráni včely pred baktériami a vírusmi a ľudia ho zbierajú kvôli jeho antibakteriálnemu, protiplesňovému a antibiotickému využitiu.

Na rozdiel od penicilínu je propolis úplne prírodný a nespôsobuje žiadne zlé reakcie.

V biblických časoch bol propolis známy ako myrha a bol vysoko cenený pre jeho liečivé vlastnosti.

Propolis bol dlho používaný ako prírodný liečebný prostriedok a ľudia sa domnievajú, že sú to početné flavonoidy, ktoré obsahuje, zodpovedajú za jeho prínosy pri hojení rán. Štúdie naznačujú, že ak ho aplikujeme lokálne na infikované oblasti, môže sa používať proti baktériám, vírusom a iným mikroorganizmom. Propolis pôsobí antimikrobiálne na obe - grampozitívne aj gramnegatívne mikroorganizmy. Obsahuje zložky, ktoré zvyšujú priepustnosť membrány a zabraňujú pohyblivosti baktérií. Bežne sa používa na infekcie rán a iné choroby.
-Úryvok z článku z NaturalNews.com „Včelí propolis: Liečivý prírodný balzam s  vlastnosťami posilňujúcimi imunitu" od Katherine East

Propolis je ochranca úľa, ktorý má antibiotické, antibakteriálne a protiplesňové účinky.

Propolis je bohatým zdrojom minerálov, aminokyselín, tukov, vitamínov C a E, provitamínu A a komplexu vitamínov B. Propolis je tiež výnimočne bohatý na bioflavonoidy a aminokyseliny. Bioflavonoidy hoja a posilňujú cievy a kapiláry. V preplnenom úli sa propolis a materská kašička využívajú kvôli ich antibiotickým, antimikrobiálnym, protizápalovým a antibakteriálnym vlastnostiam, aby potláčali neželané baktérie a podporovali užitočné. Toto všetko sú vlastnosti, ktoré boli potvrdené vedeckým výskumom.

V propolise boli identifikované stovky chemických vlastností, ktoré sa líšia od úľa k úľu v závislosti na prostredí, v ktorom včely žijú a na dennej dobe, kedy bol propolis zbieraný. Všetky tieto faktory robia propolis neobyčajne komplexným, čo je dôvod, prečo sa nikto nepokúsil tento produkt syntetizovať. Je prírodný a nemôže byť patentovaný, a preto je výskum látky ohraničený, pokiaľ ide o jeho klinický prínos. Zvážte nasledovné:

Na Harvard School of Dental Medicine bola prevedená štúdia o účinkoch včelieho propolisu na recidivujúcu aftóznu stomatitídu (RAS) – tiež známu ako rakovinové vredy. Tieto aftózne vredy sú vredovým ochorením ústnej dutiny. Neexistuje na ne liečba a lieky, ktoré sa používajú na predchádzanie ďalšiemu šíreniu a zmierňujú bolesť, sú sprevádzané svojou vlastnou skupinou nebezpečných vedľajších účinkov. Včelí propolis bol hodnotený ako potenciálny liek na zníženie počtu vypuknutí vredov v ústach. Pacienti boli rozdelení do dvoch skupín, jedna skupina brala placebo tablety a druhá skupina brala propolisové kapsule. U pacientov, ktorí brali tabletky z propolisu, sa prejavil významný pokles počtu premnožených ústnych vredov. Ďalším veľkým vplyvom propolisu bolo, že pacienti oznámili jednoznačné zlepšenie kvality ich života. To bolo pravdepodobne spôsobené zosilnením imunitných účinkov, ktoré má propolis so svojím vysokým obsahom komplexu B vitamínov a významnými množstvami vitamínu C, E a betakaroténu.
-Úryvok z NaturalNews.com z článku „Včelí propolis: Liečivý prírodný balzam s  vlastnosťami posilňujúcimi imunitu“ od Katherine East

Propolis sa tiež používal na liečbu širokej škály iných chorôb siahajúcich od artritídy cez alergie po astmu. Dokonca sa prejavil ako účinný proti MRSA, baktérii rezistentnej na antibiotiká, ktorá ohrozuje pacientov v mnohých nemocniciach.

Včelie produkty: med, peľ, propolis a plást.

Propolisové výrobky

Propolisové extrakty: Tieto typy produktov bývajú zvyčajne skvapalnené v alkohole alebo extrahované v alkohole a potom sa naložia do glycerínu. Zvyčajne sú predávané ako produkty posilňujúce imunitný systém.

Propolisové očné kvapky: Toto je vynikajúci produkt čistiaci oči pre jedincov, ktorí by chceli používať prírodný produkt namiesto syntetických očných kvapiek.

Propolisové extrakty (v alkohole alebo glyceríne) sa môžu pridávať do vody po kvapke, alebo kvapkať priamo do úst na zlepšenie imunitného systému, hlavne počas záchvatu chrípky alebo počas infekcie v hrdle. Dostupné sú tiež propolisové očné kvapky, ktoré sa môžu používať ako náhrada za bežné kvapky do očí. Pretože propolisové produkty sa líšia koncentráciou, užívajte každý produkt podľa pokynov.

Včelie produkty sú silné prírodné lieky vynikajúcej chuti.

Tip Vitariána

Lepidlo silného guru
2 PL včelieho peľu
2 ČL materskej kašičky
2 PL surového NonilandTM medu
2-4 kvapátka propolisovej tinktúry
Všetky prísady spolu zmiešajte v miske a vychutnajte si to!

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency