Nemox: talianske tajomstvo úspechu

Jednoduchá a rýchla výroba zmrzliny

19. 04. 2017 Technológie Leto Prístroje Recenzia  Hana Moravčíková
Nemox: talianske tajomstvo úspechu

Jednu jahodovú a jednu čokoládovú, prosím...

Každý to dobre pozná: prechádzka po horúcom talianskom pobreží, vánok vo vlasoch, opálená pokožka a v ruke kornút s krémovou zmrzlinou. Nikomu z nás, či už sme doma alebo na dovolenke, v lete nevadí postaviť sa do radu pred presklené mraziace boxy a už z diaľky žmurkať na nerezové vaničky plné farebných zmrzlín. Čokoládovú alebo vanilkovú? Jahodovú alebo citrónovú? Jogurtovú alebo smotanovú?

Zmrzlina v priebehu vekov

Hoci sa nám zmrzlina spája predovšetkým s letnou dovolenkovou sezónou, kedysi dávno, dokonca i niekoľko storočí pred Kristom, sa jedávala výhradne v zamrznutých a zasnežených lokalitách. Napríklad Alexander Veľký si pochutnával na kopčekoch snehu zmiešaných s medom a nektárom. V prvom storočí po Kristovi konzumoval rozdrvený ľad s ovocím i neslávne známy cisár Nero, ktorému pravidelne bežali do hôr po ľad profesionálni atléti.

Zmrzlina, ktorej ingrediencie máte vďaka Nemoxu plne pod kontrolou.

Revolúciu vo výrobe toho, čo skutočne pripomína dnešnú zmrzlinu, však na prelome prvého a druhého tisícročia inicioval Marko Polo. Ten priniesol z ďalekého východu recept na pokrm ponášajúci sa na dnešné ovocné sorbety. V 16. storočí si už na zmrzline pochutnávali šľachtici na kráľovských dvoroch v Británii, vo Francúzsku aj v Taliansku a v 17. storočí bola ľadová pochúťka, ktorá po novom obsahovala rozmixované mlieko, smotanu, maslo a vajíčka, prístupná aj širokej verejnosti. A tak sa začali moderné dejiny zmrzliny, ktoré v týchto dňoch zažívajú ďalšiu revolúciu.

Z horských ľadovcov, zasnežených tienistých strání, kráľovských dvorov, obrovských kaviarní a zmrzlinární sa dnes tá najkvalitnejšia možná zmrzlina dostáva priamo do našich domovov a malých prevádzkarní.

Talianska značka, talianska chuť, talianska kvalita

S nápadom domácej výroby zmrzliny prišlo mnoho firiem, no do dokonalosti priviedla túto myšlienku talianska firma Nemox, ktorá pôsobí na trhu už vyše tridsať rokov. Počas nich vyprodukovala v domácich talianskych podmienkach viac ako šesť miliónov prístrojov na výrobu zmrzliny a sorbetov vhodných tak do profesionálnych prevádzok ako aj do malých domácností.

Malé kaviarne a zmrzlinárne sa s Nemoxom nemusia báť veľkých investícií. Vratnosť nákupu je otázkou niekoľkých týždňov či mesiacov.

Nemox v kaviarňach

V roku 2013 sa firma Nemox rozhodla založiť nový koncept podnikania. Sústreďuje sa na menšie zmrzlinárne či malé obchodíky a kaviarne, ktoré by radi rozšírili ponuku svojich služieb, no ktoré súčasne nemajú dostatočné finančné prostriedky na veľké investície. Podstatu revolučného konceptu tejto firmy tvorí myšlienka novodobej prípravy zmrzliny, na ktorú nie sú potrebné „laboratóriá“ ani iné obrovské priestory. Na dosiahnutie týchto cieľov navrhla firma Nemox nový druh prístrojov so schopnosťou neustálej produkcie obmedzeného množstva vysokokvalitnej zmrzliny. Nemox navyše produkuje celý rad príchutí vyrobených zo skutočne kvalitných surovín, a to bez pridania farbív, konzervačných látok a hydrogenizovaných rastlinných tukov.

Firma Nemox získala 1. decembra 2016 cenu Product Excellence Awards, ktorá jej bola udelená na súťaži v Londýne v konkurencii tých najlepších svetových značiek výrobcov prístrojov, a to konkrétne v kategórii Prístroje na prípravu jedla. 

Domáca vanilková zmrzlina kedykoľvek na ňu dostanete chuť!

Nemox: jediný plne automatický prístroj na výrobu zmrzliny v domácnosti

Firma Nemox navrhla i malé kompaktné prístroje, ktoré sa skvele hodia do domácnosti. Tieto prístroje dokážu samostatne produkovať teplo potrebné na spracovanie surovín. Obsahujú i mraziaci systém (vzduchotesný kompresor, chladič, ventilátor a výparník), ktorý produkuje veľké množstvo chladiacich jednotiek v krátkom čase. Súčasťou domácich prístrojov na výrobu zmrzliny Nemox je navyše aj výkonný systém na mixovanie ingrediencií. Čo to v praxi znamená? Že zmrzlinu vďaka tomuto vybaveniu vyrobíme v jedinej nádobe už za 20 minút!

Najväčšie plusy profi výrobníkov zmrzliny Nemox

  • Exteriér, misy, a čepele z nerezovej ocele (na rozdiel od bežných plastových komponentov)
  • Odnímateľné zmrzlinové misy a nože pre ľahké čistenie
  • Kryt vyrobený z pevného tvrdeného skla s optimálnym zobrazovaním procesu výroby zmrzliny
  • Elektrický bezpečnostný mechanizmus na zastavenie nožov v prípade, že veko otvoríte počas prevádzky
  • Výkonné motory a kompresorové systémy

Oslávte tohtoročné leto po taliansky!

Tip Vitariána

Ak nemáte veľkú rodinu, no súčasne ste veľkým milovníkom zmrzliny, tou pravou variantou pre vás bude pravdepodobne prístroj Gelato Duo Lux s objemom 1,1 l. Ak sa však zamýšľate nad kúpou výrobníka zmrzliny pre menšiu profesionálnu prevádzku, lepšou voľbou bude Gelatissimo Exclusive s nádobou s objemom 1,7 l alebo Gelato NXT1 L'automatica s rovnakým objemom, ktorý dokáže vyrábať zmrzlinu nepretržite, takže sa za krátky čas dopracujete k množstvu rôznych príchutí.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency