Návod na lepší život

20. 11. 2013 Potraviny Alternatívna medicína Šport Voda Cestovanie  Katarína Mikulová
Návod na lepší život

Sprcha

Začnite svoj deň  sprchou. V lete vás voda osvieži, v zime zas krásne preberie. Keď sa zobúdzate skoro a vonku je ešte tma, nepadne ospalému telu nič lepšie ako pomalé prebúdzanie sa pod teplými kvapkami vody. Privstaňte si a dožičte si ranný wellness!

Noviny

K osviežujúcemu smoothie si k raňajkám priložte čerstvé noviny. 15-minútové čítanie rozprúdi váš mozog a do práce dorazíte obohatený množstvom informácií.

Otvorte oči

Kdekoľvek ste, všímajte si, ako svet funguje – neexistuje lepšia vzdelávacia metóda ako pozorovanie kolobehu života. Meniace sa ročné obdobie, novo otvorená kaviareň, hrkotajúce električky a klebety babiek pred kostolom, to všetko vás učí všímať si detaily. Zdvihnite pohľad zo zeme a poobzerajte sa dookola!

Keď cestujete vlakom, skúste sa občas pozrieť cez okno. Dvihnite hlavu a pozorujte svet!

Cestujte

Ak máte voľno, vyberte sa niekam na cestu. Nemusíte pritom minúť veľa peňazí. Zaplaťte si vlak, využite všetky zľavy a pracovné benefity a choďte, kam vás nohy povedú – aj výlet do neďalekého mestečka prepne váš mozog do iného režimu a vytrhne vás zo stereotypu!

Kráčajte po tráve

Aspoň raz do mesiaca prejdite bosý po tráve.  Kontakt chodidiel s trávou zapína v tele liečivé mechanizmy! Nebojte sa do trávy si na chvíľu aj ľahnúť a počúvať, ako v nej tiká život. Pod vami je zem, z ktorej ste vzišli a darovala vám život. Ostaňte chvíľu len tak ležať a uvedomte si to!

Keď sa bosé nohy dotknú trávy, telo sa lieči.

Priatelia

Trávte so svojimi priateľmi čo najviac času. Nezamýšľajte sa nad tým, či vás pohostenie priateľov nevyjde draho. Praví kamaráti budú spokojní aj s dobrým čajom. Vypnite televíziu, zaklapnite všetky laptopy – odovzdajte sa len dynamike rozhovorov a stolových hier!

Kvalitné výrobky

Iste, s peniazmi to často nevyzerá ružovo. Sú však veci, na ktorých by ste nemali šetriť. Kvalitné potraviny, kozmetika, posteľná bielizeň, ale aj jedálenský riad sa priamo týkajú vášho tela, doprajte im teda to najlepšie, čo viete! Telo vám to tisíckrát vráti.

Stretnutie s inou kultúrou

Ak máte možnosť, strávte nejaký čas v zahraničí. Neexistuje lepšia mentálna očista ako sa na chvíľu odtrhnúť zo zabehnutých zvykov a kultúry, v ktorej ste boli vychovaný. Vyberte sa niekam, kam civilizácia ešte nedorazila alebo niekam, kde je kultúra úplne odlišná od tej vašej. Obzory sa vám rozšíria a získate značný nadhľad nad situáciami z domova, ktoré vás doposiaľ vytáčali.

Jedny džínsy stačia

Ak ste sa rozhodli, že nemáte čo na seba, skúste si kúpiť kvalitné oblečenie. Nejde o to minúť čo najviac, ale zaobstarať si kúsky, ktoré nebudete musieť po pol roku znova vyhodiť. Nešetrite na kvalitných džínsoch! Najmä, ak ich nosíte 4krát do týždňa.

Pri nákupoch stavte na kvalitu, nie kvantitu.

Zhrešte

Občas zhrešte. Ak máte chuť na sladké alebo na kávičku, netýrajte sa a raz za čas si ich teda doprajte. Dbajte na kvalitu a na to, aby sa z malého prehrešku nestal opäť zvyk!

Žiadne výčitky

Nič si nevyčítajte. Keď veci nevyšli, ako by ste chceli, zamyslite sa nad tým, kde nastala chyba. Za svoj život a udalosti v ňom prevezmite zodpovednosť, no nikdy sa za nič neobviňujte. „Vina“ vás má zbaviť pozitívneho obrazu o sebe. Ak miesto previnenia prevezmete zodpovednosť, uchopíte život do vlastných rúk!

Šport

Športujte! 40 minút behu 4krát do týždňa by malo váš organizmus obrátiť na ruby a zmeniť vás na silnejšieho človeka. Kondícia, štíhla postava a vyrovnaná osobnosť sú jednými z „vedľajších účinkov“ športových aktivít – kto vie, prečo sú tak obľúbené? ;-)

Váš život je veľký dar. Ďakujte zaňho každý deň.

Povedzte "ďakujem"

Poďakujte sa za svoj život a to aj v zdanlivo najťažšej chvíli. Keď emócie odznejú, s odstupom času si uvedomíte, že v každej ťažkej situácií sa skrývalo veľké ponaučenie. Ďakujte za všetko, čo vás sprevádza životom, uvedomíte si tak krásu jednotlivých okamihov a svoj život začnete úprimne milovať!

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency