Jason Vale: Majster v odšťavovaní - Kapitola prvá

Ako odšťavovanie zmenilo môj život (a životy mnohých ďalších)

31. 08. 2016 Stravovanie Životný štýl Odšťavovanie  Hana Moravčíková
Jason Vale: Majster v odšťavovaní - Kapitola prvá

Cigarety, astma a alergie

Kedysi som zvykol fajčiť so železnou pravidelnosťou 40 až 60 cigariet za deň. Pohárik niečoho dobrého som si takisto užíval často a rád... Vzhľadom na to, že som si rád pochutnával i na rýchlom občerstvení, mal som nadváhu. Moju chuť na cigarety neodradila ani vážna astma, ktorú som musel upokojovať špeciálnym sprejom často 10 až 16-krát denne. Ako každý bežný človek, trápilo ma aj množstvo ďalších „bežných“ zdravotných problémov:  ekzém, akné, neznesiteľná senná nádcha a psoriáza. Nebol som skrátka práve výkladnou skriňou zdravého človeka...

Nasledujúce riadky možno budú znieť, ako keby nado mnou niekto mávol prútikom Harryho Pottera, ale pravdou je, že všetky moje zdravotné problémy a závislosti sa časom skutočne "vyparili": dokázal som sa zbaviť tabaku, pitia i obedov v rýchlom občerstvení. Moja astma zmizla podobne ako akné a psoriázy som sa zbavil na asi 90 %. Schudol som. Myslím, že ak by niekto chcel, pokojne by ma teraz do výkladnej skrine zdravých ľudí prepašoval.

Obdobie mojej vlastne premeny je už však za mnou a moja pozornosť sa teraz obracia naokolo: snažím sa pomôcť ľuďom, ktorí sa momentálne nachádzajú v situácii, akú som na vlastnej koži zažil. Po vydaní mojej prvej knihy som bol radosťou celý bez seba: zavalili ma tisíce listov a emailov od ľudí z celého sveta, ktorí podobne ako ja, zažili aj vďaka mojim radám a skúsenostiam zdravotnú premenu.

Katapult na prvé rebríčky

Uvedomujem si, že zdravý životný štýl si dnes úspešne preráža cestu do mnohých sfér ľudského života. Napriek tomu ma úspech mojej knihy Turbo-Charge Your Life in 14 Days ohromne prekvapil. V jednom z rebríčkov čítanosti a predávanosti sa dokonca táto kniha o 14 dňoch, ktoré môžu ľudí zbaviť kíl navyše a odštartovať ich nový spôsob stravovania, prebojovala na tretie miesto. Na predchádzajúcich dvoch miestach bol v tom čase spomínaný Harry Potter, ktorý možno predsa len pre moje dobro zamával svojim čarovným prútikom... 

Jason Vale má na svojom konte už množstvo úspešných publikácií.

Opäť mi začali chodiť listy šťastných ľudí, ktorí sa po 14 dňoch, počas ktorých sa riadili mojimi radami, cítili lepšie, zdravšie a spokojnejšie – ich telo sa im začínalo páčiť. Tento úspech už po dvoch týždňoch ľudí navyše motivoval na celkovú životnú zmenu v oblasti stravovania, a práve to bol môj cieľ: prostredníctvom dvoch týždňov som chcel ľudí nasmerovať na novú celoživotnú cestu.

Vyskočte z kolotoča

I keď môj vydavateľ ma občas tlačí do vecí, ktorým by som sa rád vyhol (ako napríklad použiť v názve knihy slovo „diéta“), musím zdôrazniť, že moje knihy ani môj životný štýl diétam nepodliehajú. Napísal som o tom, ako zhodiť sedem libier (asi 3 kg) za sedem dní, no pointou nie je iba tento jediný efekt navrhovaného jedálnička.

Bol by som rád, keby sa každý človek, ktorý sa celý život potĺka po svete s kilami navyše a cíti sa preto nespokojne, katapultoval z kolotoča diét a vydal sa na rovnú jednosmernú cestu do ďaleka – bez výpadovky na neslávne známe odpočívadlo s názvom „jojo efekt“.  Preto dúfam, že moja kniha bude tá posledná kniha so slovom „diéta“ na obale, ktorú si kedy čitatelia kúpia.

Chudnutie nie je iba o zhadzovaní kilogramov navyše

Práve preto dúfam, že môj program neodradí ľudí, ktorí sú so svojou váhou spokojní. Za bežných okolností, teda za normálnej váhy resp. za nadváhy, pôsobí môj návod nie len ako nástroj, ktorý z tela strasie prebytočné kilá, ale i ako silný detoxikačný prostriedok a ako silná batéria, ktorá organizmu dodá množstvo energie. Možno sa za pár dní zbavíte kožných či iných zdravotných problémov, no možno to tak vôbec nebude...

Každé telo funguje inak a to vaše možno potrebuje na všetko viac času. Práve preto je dôležité, aby ste prešli na druhú stranu, aby ste sa odhodlali vykročiť na úzky most, po ktorom sa síce bude spočiatku kráčať ťažko (možno dokonca i spadnete), ale ak to dokážete a prejdete až na druhú stranu, dostanete sa do zeleného raja, ktorý si budete skutočne užívať. A kľúč, ktorý otvorí bránu k mostu? Čerstvý, chutný, domáci džús...

Prejdite na druhú stranu a spáľte za sebou mosty.

Tip Vitariána

V nasledujúcom článku vám ponúkneme niekoľko tipov, návodov a receptov priamo z knihy Jasona Valea 7lbs in 7 Days. Nie je určená len tým, ktorí chcú schudnúť, ale i ľuďom, ktorí by si radi dobili baterky a zbavili sa toxínov.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency