Drsní chlapi rúbu drevo

06. 11. 2013 Šport Pohyb Muž Sex  Katarína Mikulová
Drsní chlapi rúbu drevo

Nie je náhoda, že muži tak veľmi obľubujú kolektívne športy. Konkurenčný boj v nich prebúdza staré pudy a dvíha hladinu testosterónu. Mužský hormón je zodpovedný za mužskú nespútanosť, túžbu po boji a víťazstve a zaručuje, že sa muž cíti ako správny chlap. Ak sa však muž chce poriadne pochlapiť, nestačí mu sledovať futbal v televízií z pohodlia gauča. Lepšie ako ktorýkoľvek šport v pasívnej či aktívnej forme je poriadne rúbanie dreva.

Drevorubač má po hodine svojej práce o 50% viac testosterónu ako pred tým.

Ako zistili vedci z Univerzity v Santa Barbare, rúbanie dreva dokáže mužskú silu vyburcovať viac ako ktorýkoľvek šport. Zistili tak po skúmaní domorodcov v Bolívii, ktorých život v Amazonských pralesoch je sprevádzaný rúbaním dreva každý deň. Muž, ktorý rúbe drevo, má už po hodine tejto činnosti o 50% viac testosterónu v krvi ako pred tým. Môže za to stará ľudská prapodstata, ktorá testosterónom zvyšovala výkonnosť a vytrvalosť u mužov, a tým si zaistila prežitie ľudskej rasy v divokej prírode. Kolektívne športy ako na príklad futbal dvíhajú hladinu mužského hormónu v krvi až o 20% menej.

Komu teda v žilách absentuje viac búrlivej sily a mužskej nebojácnosti, nech sa vyberie kamsi na vidiek. Novembrom odzvonilo posledným teplým dňom a každý správny hospodár uvíta vo svojom dvore haldy narúbaných polien... 

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency