Dnešný muž a sex

Sex and drugs and Rock and Roll?

31. 05. 2017 Muž Sex Životný štýl  Andrej Maťko
Dnešný muž a sex

Priveľké nároky?

Spoločensky sa dnes od chlapa vyžaduje, aby bol nielen úspešný v práci a mal spoločenské postavenie, ale aby bol aj starostlivý k žene aj deťom, emocionálne inteligentný, schopný vcítiť sa do bezdôvodných hormonálnych výkyvov nálady jeho partnerky a, samozrejme, mal by byť i sympatického vzhľadu, športovej postavy a atletický žrebec v posteli.

Ženy si za posledných 50 rokov zobrali práva a slobody ktoré im náležali, ale mužovi zobrali spoločenské postavenie, o ktoré predtým nemusel bojovať. Naložili mu nové povinnosti a on teraz zisťuje, ako to všetko narvať do jednej bytosti. Mnohí súčasní mladíci zvolili taktiku úteku.

Cestujú po svete, predierajú sa sezónnymi jobmi, striedajú partnerky a o ďalekej budúcnosti či o deťoch neuvažujú. Ale s krátkodobými známosťami a „one night stand-mi“ sa ešte nikto nevypracoval na Casanovu či umelca lásky.

Od mladých rekordmanov k Viagre


V osemnástich sa každý chválil tým, koľkokrát za sebou to dokáže. Smerom k tridsiatke sa sledujú chvály o počte a druhu vystriedaných partneriek. A potom je zrazu ticho. Až začnú v štyridsiatke diskusie o zdravotných problémoch.

Ak ale nikto nemá problémy s erekciou, prečo sa potom farmaceutická spoločnosť, ktorá omylom vymyslela Viagru, stala jednou s najbohatších spoločností na svete? Prostriedky na podporu potencie a erekcie asi predsa len niekto kupuje...

Koľkí sa priznajú, že ju potrebujú?

Orgazmus bez ejakuácie


Keď som sa ako študent dostal náhodou ku knihe „Tao lásky“, o starých čínskych technikách lásky, vytlačenej ešte za socializmu istým samizdatom, celú som ju zhltol a začal praktikovať. Úspech ovládania svojej vášne a dĺžky súlože ako aj dosiahnutie orgazmu bez ejakuácie sa samozrejme nedostavil po prečítaní knihy, ale musel byt „natrénovaný“ postupne.

Keď sa mi to po mesiacoch podarilo, pochválil som sa na pive svojim kamarátom o svojich nových „schopnostiach“. Na moje prekvapenie som sa stretol s nepochopením: „Načo je to dobré?“, pýtali sa. Veď treba prísť čo najrýchlejšie k vrcholu a isť spať alebo s kamarátmi na pivo. Ja som to ale vnímal úplne inak: Treba si to čo najdlhšie užiť a samozrejme urobiť šťastnou aj svoju partnerku, a to toľkokrát, koľko sa mi zachce a bez použitia chemických povzbudzovačov s vedľajšími účinkami.

Čas na lásku


Príroda to vymyslela tak, že vo veku od 16 do 26 rokov je ideálny čas na splodenie potomstva a na uchovanie živočíšneho druhu. V tomto čase sú ženy a muži maximálne vitálni, sexi, dbajú o seba, sú šialene zamilovaní a často v ošiali splodia aj potomka. Je to biologický program, bez ktorého by sme tu už asi neboli. Žiadne náboženské a iné umelo vytvorené príkazy a zákazy nedokázali zničiť nádherný pud zachovania.

Evolúcia nerátala s vysokým vekom 

Po tridsiatke sa produkcia mužského hormónu testosterónu postupne znižuje. Je to čas, kedy sa máme o naše potomstvo starať a zabezpečiť, aby sa dožilo veku, kedy sa bude môcť postaviť na vlastné nohy.

Keď to spočítame, ak máme napríklad svoje deti vo veku od 17 do 23 rokov, naše deti dosiahnu 18 rokov v čase, keď budeme mať 35 či 40 rokov. V tomto veku už s nami evolúcia neráta ako s indivíduami potrebnými pre udržanie druhu. My sa ale v Kristových rokoch (33), teda vo veku, kedy sa pred 100 rokmi v priemere zomieralo, stále cítime dobre a chceme si užívať slasti života, vrátane dobrého kvalitného a častého sexu.

Boj o prežitie verzus blahobyt


A to sme ešte nespomenuli razantnú zmenu spôsobu života, ktorá dáva zabrať mužom aj ženám. Bilbordy s reklamou umelého oplodnenia si naši rodičia a prarodičia nevedeli ani predstaviť. Stáva sa to ale masovým javom, pretože podľa odhadov až 1/3 párov nedokáže splodiť dieťa normálnym spôsobom.

Za neplodnosťou stojí i v prípade mužov mnoho dôvodov.

Jedným z dôvodov je určite vek, kedy sa páry začínajú snažiť o dieťa. Tento vek sa posunul o 10 rokov zo začiatku dvadsiatky do prinajlepšom začiatku tritsiatky, teda do veku, kedy sme kedysi už mali reporodkuciu za sebou. Druhým dôvodom je prechod na sedavý spôsob života, nedostatok pohybu, prejedanie sa a nedostatok situácii, kde musí muž využiť svoj testosterón a adrenalín v boji o potravu či o ženu, teda celkovo v boji o prežitie. Drevorubači majú vyššiu hladinu testosterónu ako úradníci, pretože vykonávajú na čerstvom vzduchu „agresívnu“ prácu, pri ktorej sa hýbu aj spotia, a to v chlade, vetre a po stojačky.

Prečo sú semenníky tam kde sú?

Pretože potrebujú nižšiu teplotu (34,5°C) ako je bežná telesná teplota (36,5°C), aby mohli produkovať spermie. Ak má muž na sebe slipy a obtiahnuté džínsy a celý deň sedí buď v aute (s vyhrievaným sedadlom), v kancelárii alebo večer pred televízorom, tak semenníky nemajú správnu teplotu a produkujú menšie množstvo pomalších spermíi. Pohyb v ľahkom oblečení na čerstvom vzduchu nielen „prevetrá“ semenníky, ale zvýši i prúdenie krvi v celom tele, vytvorí hormóny šťastia a tým zlepší náladu. Táto nálada môže viesť aj k väčšej chuti na sex. A tu sme pri podstate dobrej erekcie. Treba k nej viacero faktorov a to najmä:

  • zdravý cievny systém
  • duševnú pohodu
  • sexuálnu túžbu
  • objekt ktorý spustí vášeň

Zdravý muž túži po sexe i po období rozmnožovania.

Tip Vitariána

Čo takto vymeniť obtiahnuté džíny za voľné krátke nohavice a namiesto filmu si ísť večer zabehať?

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency