- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút, sušenie 7 hodín a namáčanie 7 hodín
- sušička, odšťavovač, vysokootáčkový mixér, strúhadlo
- 2 porcie
Ingrediencie
- 2 mrkvy
- ½ cukety
- ½ balenia čerstvého špenátu
- ¼ šálky slnečnicových semienok, vopred namočených
- ¼ šálky ľanových semienok, vopred namočených
- soľ, korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL olivového oleja
Postup
- Slnečnicové a ľanové semienka rozmixujeme v mixéri.
- Cuketu nastrúhame a mrkvy odšťavíme. Šťavu môžeme vypiť, budeme potrebovať len odšťavenú časť mrkvy, ku ktorej pridáme nastrúhanú cuketu a špenát nakrájaný na menšie listy.
- Zeleninu v miske zmiešame s rozmixovanými semienkami. Pridáme olivový olej. Celú zmes dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom podľa chuti.
- Vytvoríme placky hrubé asi ½ cm, ktoré ukladáme na fóliu na sušenie.
- Sušíme v sušičke približne 7 hodín na 42 °C.
- Tu nájdete recept na tzatziky.
Alternatíva
Doplňte majorán. Majorán dodá plackám príjemnú vôňu a chuť. Ideálne ak by sa použil majorán čerstvý, ktorý povzbudzuje chuť do jedla, podporuje tvorbu žalúdočných štiav a pôsobí proti nadúvaniu.
Počet hlasov: 1005