Falošné zemiakové placky s tzatziky

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút, sušenie 7 hodín a namáčanie 7 hodín
  • sušička, odšťavovač, vysokootáčkový mixér, strúhadlo
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 2 mrkvy
  • ½ cukety
  • ½ balenia čerstvého špenátu
  • ¼ šálky slnečnicových semienok, vopred namočených
  • ¼ šálky ľanových semienok, vopred namočených
  • soľ, korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL olivového oleja

Postup

  1. Slnečnicové a ľanové semienka rozmixujeme v mixéri.
  2. Cuketu nastrúhame a mrkvy odšťavíme. Šťavu môžeme vypiť, budeme potrebovať len odšťavenú časť mrkvy, ku ktorej pridáme nastrúhanú cuketu a špenát nakrájaný na menšie listy.
  3. Zeleninu v miske zmiešame s rozmixovanými semienkami. Pridáme olivový olej. Celú zmes dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom podľa chuti.
  4. Vytvoríme placky hrubé asi ½ cm, ktoré ukladáme na fóliu na sušenie.
  5. Sušíme v sušičke približne 7 hodín na 42 °C.
  6. Tu nájdete recept na tzatziky.
Alternatíva

Doplňte majorán. Majorán dodá plackám príjemnú vôňu a chuť. Ideálne ak by sa použil majorán čerstvý, ktorý povzbudzuje chuť do jedla, podporuje tvorbu žalúdočných štiav a pôsobí proti nadúvaniu.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 101