- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút a sušenie 4-6 hodín
- vysokootáčkový mixér
- 4 porcie
Ingrediencie
- 1 šálka zeleného šalátu
- 1 šálka rímskeho šalátu
- 1 šálka polníčka
- 1 šálka rukoly
- 12 na slnku sušených paradajok, nie nakladané v oleji
- 10 púčikov kapary, zaváraných
- 1 šálka čiernych olív
- 1 stredne veľké zrelé avokádo
- ½ šálky vody
- ½ šálky panenského olivového oleja
- strúčik cesnaku
- ½ šálky čerstvého petržlenu
- šťava z ½ limetky
- ½ ČL soli a korenia
- ½ šálky píniových orieškov
Postup
- Do Vitamixu si dáme avokádo, olivový olej, vodu, cesnak, petržlen, šťavu z limetky a soľ a rozmixujeme na homogénnu krémovú konzistenciu, ktorú upravujeme pridávaním vody, alebo avokáda.
- Vyrobený dressing vylejeme do veľkej misy, pridáme na kúsky nakrájané sušené paradajky a čierne olivy, kapary, ručne natrhané listy šalátov a zamiešame.
- Ozdobíme píniovými orieškami.
- Šalát môžeme nechať cca10 minút postáť, aby dressing dobre splynul so šalátom.
Tip
Šalátu pridáva výraznú chuť desing. Dobrý desing znamená chutný šalát.
Počet hlasov: 1081