- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút, sušenie 8 hodín a namáčanie 4 hodiny
- mixér, sušička
- 4 porcie
Ingrediencie
- Syr
- ½ šálky mandľového mlieka
- ½ šálky za studena lisovaného olivového oleja
- 3 PL citrónovej šťavy
- 1 PL jablčného octu
- 1 šálka makadamiových orechov, vopred namočených aspoň na 4 hodiny
- 2 PL bieleho misa
- 1 PL nasekanej jarnej cibuľky
- 1 ½ ČL nasekaného cesnaku
- soľ
- Šalát
- mix listových šalátov
- 1 zväzok červenej reďkovky
- ½ červenej cibule nakrájanej na tenké plátky
- čierne olivy
- paradajky
- olivový olej lisovaný za studena
- soľ
- červený ocot
Postup
- Všetky ingrediencie pridáme do mixéra a mixujeme do krémova 1 až 2 minúty. Podľa potreby dochutíme soľou, octom alebo citrónovou šťavou.
- Na tácku zo sušičky chránenú fóliou vytvarujeme malé guľôčky a sušíme ich pri 46 °C 8 hodín (cez noc).
- Zo zvyšných ingrediencií si pripravíme šalát a pridáme vysušený syr. Zmiešame a podávame.
- Syr skladujte v chladničke maximálne po dobu 5 dní.
Počet hlasov: 1079