- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút a namáčanie 2 hodiny
- vysokootáčkový mixér, strúhadlo
- 4 porcie
Ingrediencie
- 1 cvikla
- 1 mrkva
- ½ menšieho zeleru
- ¼ šálky nasekaného kôpru
- 1 šálka panenského olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- ½ ČL morskej soli
- ½ ČL čierneho korenia
- Majonéza
- ½ šálky kešu orechov, vopred namočených
- šťava z ½ citróna
- ½ ČL morskej soli
- ½ šalotky
- 3 datle, vopred namočené
- ½ šálky vody
Postup
- Cviklu, mrkvu a zeler očistíme. Najemno nastrúhame a ochutíme zvyšnými surovinami. Zmiešame s najemno nasekaným kôprom.
- Všetky suroviny na majonézu rozmixujeme vo Vitamixe do omáčky a pridáme do šalátu.
- Ozdobíme kôprom a kešu orieškom.
Počet hlasov: 813