Cviklový šalát s kôprom a kešu

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút a namáčanie 2 hodiny
  • vysokootáčkový mixér, strúhadlo
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 cvikla
  • 1 mrkva
  • ½ menšieho zeleru
  • ¼ šálky nasekaného kôpru
  • 1 šálka panenského olivového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • ½ ČL morskej soli
  • ½ ČL čierneho korenia
  • Majonéza
  • ½ šálky kešu orechov, vopred namočených
  • šťava z ½ citróna
  • ½ ČL morskej soli
  • ½ šalotky
  • 3 datle, vopred namočené
  • ½ šálky vody

Postup

  1. Cviklu, mrkvu a zeler očistíme. Najemno nastrúhame a ochutíme zvyšnými surovinami. Zmiešame s najemno nasekaným kôprom.
  2. Všetky suroviny na majonézu rozmixujeme vo Vitamixe do omáčky a pridáme do šalátu.
  3. Ozdobíme kôprom a kešu orieškom.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 81