Bryndzová nátierka

  • GF, Vegetarián
  • 10 minút
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 šálka bryndze
  • 5 sušených paradajok
  • 2 malé ostré červení čili papričky
  • 1 veľká tmavočervená nesladká papirka - kápia
  • 3 cherry paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená neostrá cibuľa
  • malý zväzok petržlenu
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup

  1. Najprv si pripravíme ostrú čili omáčku. Do mixéra dáme sušené paradajky, čili papričky, papriku, cherry paradajky, cesnak, soľ a pomixujeme dohľadka.
  2. Pokrájame cibuľu na drobné kocky.
  3. Do misy dáme bryndzu, ostrú omáčku, cibuľku a všetko dôsledne pomiešame vidličkou.
  4. Môžeme ozdobiť petržlenom, ktorý dokáže neutralizovať pach cesnaku.
Tip

Nátierku si môžete dochutiť čerstvou pažítkou.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 143