Kelová polievka

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • ¼ kelovej hlávky
  • 2 jablká
  • 1 ½ šálky mladého čerstvého špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 7 vlašských orechov
  • 2 PL slnečnicových semienok
  • 1 ½ šálky vody
  • soľ, korenie
  • jarná cibuľka, tekvicový olej, nasekané vlašské orechy na dozdobenie

Postup

  1. Kel rozoberieme na listy, umyjeme a jablká ošúpeme.
  2. Všetky ingrediencie mixujeme vo Vitamixe asi 8 až 10 minút, aby sa polievka mierne ohriala.
  3. Polievku môžeme dozdobiť nakrájanou jarnou cibuľkou, nasekanými vlašskými orechmi a tekvicovým olejom.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 115