- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút
- vysokootáčkový mixér
- 4 porcie
Ingrediencie
- ¼ kelovej hlávky
- 2 jablká
- 1 ½ šálky mladého čerstvého špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 7 vlašských orechov
- 2 PL slnečnicových semienok
- 1 ½ šálky vody
- soľ, korenie
- jarná cibuľka, tekvicový olej, nasekané vlašské orechy na dozdobenie
Postup
- Kel rozoberieme na listy, umyjeme a jablká ošúpeme.
- Všetky ingrediencie mixujeme vo Vitamixe asi 8 až 10 minút, aby sa polievka mierne ohriala.
- Polievku môžeme dozdobiť nakrájanou jarnou cibuľkou, nasekanými vlašskými orechmi a tekvicovým olejom.
Počet hlasov: 860