Jarná jahodovo-zelerová polievka

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 ½ šálky jahôd
  • 1 šalka malín
  • 50 g stopkového zeleru
  • 2 šálky makového mlieka
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 lístky bazalky
  • ½ čili papričky
  • soľ, korenie

Postup

  1. Tu je recept na výrobu makového mlieka.
  2. Polovicu jahôd, celé maliny a zeler rozmixujeme spolu s makovým mliekom, olejom, korením, soľou a čili.
  3. Zvyšnú polovicu jahôd nakrájame na plátky, pridáme do hotovej polievky a servírujeme.
Tip

Pre docielenie sladšej chuti môžeme pridať agávový sirup.

Variant

Nebojme sa sladko slaných kombinácii. Ak máme v obľube osviežujúce ovocné polievky, počas jarného obdobia ich kombinujeme so zeleninou, nakoľko v tomto období ešte nemáme k dispozícií veľa zrelého ovocia. Obľúbené kombinácie sú pomaranč a mrkva, zeler a jablko, alebo hruška a petržlen. Na dochutenie už len pridáme korenie soľ a olej.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 130