- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 30 minút a 1 hodina namáčanie
- vysokootáčkový mixér
- 4 porcie
Ingrediencie
- Náplň z orechov
- ½ šálky vlašských orechov
- ½ šálky mandlí
- ½ šálky sušených paradajok
- 1 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli, rasce, koriandru, čili
- 1 ČL omáčky tamari
- čerstvá petržlenová vňať
- Tacos zmes
- listy rímskeho šalátu – ako placky
- 1 šálka paradajok, nakrájaných na drobno
- 1 avokádo
- 1 ½ PL čerstvého koriandru
- 1 PL červenej cibule
- 1 ČL olivového oleja
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1 strúčik pretlačeného cesnaku
- zelená čili paprička, nakrájaná na drobno
- soľ, čierne korenie
- Smotana
- ¼ šálka mandľového mlieka
- 1 PL olivového leja
- citrónová šťava
- jablčný ocot
- ½ šálky mandlí, namočených aspoň na 5 hodín
- 1 PL miso pasty
- soľ
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL pažítky
Postup
- Na náplň z orechov v mixéri rozmixujeme mandle a vlašské orechy, pridáme sušené paradajky (ktoré sme si vopred namočili), olivový olej, koreniny, soľ a petržlenovú vňať a mixujeme, pokiaľ ingrediencie nie sú riadne premiešané. Podľa potreby viac dosolíme alebo pridáme viac oleja.
- Na tacos zmes zmiešame nadrobno nakrájané paradajky a avokádo, nasekaný koriander, najemno nakrájanú červenú cibuľu a zvlášť si pripravíme dressing z olivového oleja, soli, čierneho korenia, cesnaku, citrónovej šťavy a nadrobno nakrájaného čili.
- Vo Vitamixe si pripravíme smotanu z mandľového mlieka, olivového oleja, citrónovej šťavy a octu. Pridáme zvyšné ingrediencie a zmixujeme na krémovú konzsitenciu. Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy alebo octu.
- Do listov z rímskeho šalátu vložíme lyžicu paradajkovej zmesi na tacos, čajovú lyžičku orechovej zmesi a polejeme smotanou z mandlí.
Počet hlasov: 983