Tacos

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút a 1 hodina namáčanie
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • Náplň z orechov
  • ½ šálky vlašských orechov
  • ½ šálky mandlí
  • ½ šálky sušených paradajok
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli, rasce, koriandru, čili
  • 1 ČL omáčky tamari
  • čerstvá petržlenová vňať
  • Tacos zmes
  • listy rímskeho šalátu – ako placky
  • 1 šálka paradajok, nakrájaných na drobno
  • 1 avokádo
  • 1 ½ PL čerstvého koriandru
  • 1 PL červenej cibule
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 strúčik pretlačeného cesnaku
  • zelená čili paprička, nakrájaná na drobno
  • soľ, čierne korenie
  • Smotana
  • ¼ šálka mandľového mlieka
  • 1 PL olivového leja
  • citrónová šťava
  • jablčný ocot
  • ½ šálky mandlí, namočených aspoň na 5 hodín
  • 1 PL miso pasty
  • soľ
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL pažítky

Postup

  1. Na náplň z orechov v mixéri rozmixujeme mandle a vlašské orechy, pridáme sušené paradajky (ktoré sme si vopred namočili), olivový olej, koreniny, soľ a petržlenovú vňať a mixujeme, pokiaľ ingrediencie nie sú riadne premiešané. Podľa potreby viac dosolíme alebo pridáme viac oleja.
  2. Na tacos zmes zmiešame nadrobno nakrájané paradajky a avokádo, nasekaný koriander, najemno nakrájanú červenú cibuľu a zvlášť si pripravíme dressing z olivového oleja, soli, čierneho korenia, cesnaku, citrónovej šťavy a nadrobno nakrájaného čili.
  3. Vo Vitamixe si pripravíme smotanu z mandľového mlieka, olivového oleja, citrónovej šťavy a octu. Pridáme zvyšné ingrediencie a zmixujeme na krémovú konzsitenciu. Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy alebo octu.
  4. Do listov z rímskeho šalátu vložíme lyžicu paradajkovej zmesi na tacos, čajovú lyžičku orechovej zmesi a polejeme smotanou z mandlí.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 114