- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 25 minút a namáčanie 2 hodiny
- vysokootáčkový mixér
- 2 porcie
Ingrediencie
- 2 zrelé avokáda
- 2 šálky rukoly
- 8 cherry paradajok
- ½ šálky vlašských orechov
- 1 červená cibuľa
- 200 g nakladaného sushi zázvoru
- ¼ šálky horčičných semienok
- 2 PL kokosového masla
- 1 PL sójovej omáčky
- 1-2 ČL cukru z kokosových kvetov
- 2 PL vody
Postup
- Horčičné semienka si na pár hodín namočíme do vody.
- Do malej nádoby mixéra vložíme horčičné semená, sójovú omáčku, kokosové maslo, vodu a jemne zmixujeme na horčicovú omáčku tak, aby štruktúra semienok zostala mierne zachovaná.
- Avokádo nakrájame na tenké plátky, položíme ho do stredu taniera a zalejeme horčicovou omáčkou.
- Tanier ozdobíme rukolou, na plátky nakrájanými cherry paradajkami, cibuľkou a vlašskými orechmi. Doplníme nakladaným zázvorom.
Tip
V Japonsku je najvzácnejším sashimi to, ktoré je z tučného tuniaka. Ten je tak jemný, že sa rozpúšťa na jazyku presne tak isto, ako avokádo.
Počet hlasov: 1080