Sashimi z avokáda

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 25 minút a namáčanie 2 hodiny
  • vysokootáčkový mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 2 zrelé avokáda
  • 2 šálky rukoly
  • 8 cherry paradajok
  • ½ šálky vlašských orechov
  • 1 červená cibuľa
  • 200 g nakladaného sushi zázvoru
  • ¼ šálky horčičných semienok
  • 2 PL kokosového masla
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1-2 ČL cukru z kokosových kvetov
  • 2 PL vody

Postup

  1. Horčičné semienka si na pár hodín namočíme do vody.
  2. Do malej nádoby mixéra vložíme horčičné semená, sójovú omáčku, kokosové maslo, vodu a jemne zmixujeme na horčicovú omáčku tak, aby štruktúra semienok zostala mierne zachovaná.
  3. Avokádo nakrájame na tenké plátky, položíme ho do stredu taniera a zalejeme horčicovou omáčkou.
  4. Tanier ozdobíme rukolou, na plátky nakrájanými cherry paradajkami, cibuľkou a vlašskými orechmi. Doplníme nakladaným zázvorom.
Tip

V Japonsku je najvzácnejším sashimi to, ktoré je z tučného tuniaka. Ten je tak jemný, že sa rozpúšťa na jazyku presne tak isto, ako avokádo.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 93