Kurkumový wrap s paradajkami a koriandrom

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút a sušenie 8 hodín
  • vysokootáčkový mixér, sušička
  • približne osem placiek

Ingrediencie

  • Placky
  • 1 ½ šálky ošúpanej nakrájanej cukety
  • 4 stonky stopkového zeleru
  • ½ farebnej papriky, napríklad červenej
  • ¼ šálky petržlenovej vňate
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ½ PL olivového oleja
  • soľ
  • Plnka
  • 2 paradajky (alebo viac cherry paradajok)
  • koriander
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 avokádo nakrájané na menšie kocky
  • citrónová šťava
  • soľ

Postup

  1. Ošúpeme cuketu a nakrájame ju na menšie kúsky spolu so zelerom a farebnou paprikou.
  2. Do mixéra pridáme všetky nakrájané suroviny, petržlenovú vňať, kurkumu, soľ a olivový olej.
  3. Hladkú zmes nalejeme na fóliu na sušenie a rozotrieme lyžičkou do požadovaného tvaru placky. Ľubovoľne tvarujeme väčšie alebo menšie placky tak, aby sa dali naplniť a zrolovať (prípadne aspoň preložiť).
  4. Sušíme v sušičke približne 8 hodín na 42 °C.
  5. Na plnku zmiešame všetky ingrediencie v miske. Wrap naplníme zmesou.
Tip

K wrapom môžeme podávať šalát alebo niektorý z našich dipov.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 76