- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút a sušenie 8 hodín
- vysokootáčkový mixér, sušička
- približne osem placiek
Ingrediencie
- Placky
- 1 ½ šálky ošúpanej nakrájanej cukety
- 4 stonky stopkového zeleru
- ½ farebnej papriky, napríklad červenej
- ¼ šálky petržlenovej vňate
- 1 ČL kurkumy
- 1 ½ PL olivového oleja
- soľ
- Plnka
- 2 paradajky (alebo viac cherry paradajok)
- koriander
- 2 PL olivového oleja
- 1 avokádo nakrájané na menšie kocky
- citrónová šťava
- soľ
Postup
- Ošúpeme cuketu a nakrájame ju na menšie kúsky spolu so zelerom a farebnou paprikou.
- Do mixéra pridáme všetky nakrájané suroviny, petržlenovú vňať, kurkumu, soľ a olivový olej.
- Hladkú zmes nalejeme na fóliu na sušenie a rozotrieme lyžičkou do požadovaného tvaru placky. Ľubovoľne tvarujeme väčšie alebo menšie placky tak, aby sa dali naplniť a zrolovať (prípadne aspoň preložiť).
- Sušíme v sušičke približne 8 hodín na 42 °C.
- Na plnku zmiešame všetky ingrediencie v miske. Wrap naplníme zmesou.
Tip
K wrapom môžeme podávať šalát alebo niektorý z našich dipov.
Počet hlasov: 916