Mrkvovo-pomarančový koláčik

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 35 minút a sušenie 8-12 hodín
  • vysokootáčkový mixér, sušička
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • ½ šálky strúhaného kokosu
  • 1 PL pomarančovej kôry
  • štipka soli
  • 1 šálka datlí
  • ½ šálky pomarančového džúsu
  • štipka škorice
  • štipka muškátového oriešku
  • štipka zázvoru
  • 1 klinček
  • ¼ šálky hrozienok
  • 2 šálky pekanových orechov
  • 3 šálky mrkvy
  • Poleva
  • štipka soli
  • 1 vanilkový struk - dreň
  • 3 PL kokosového oleja
  • 2 PL medu
  • ½ šálky vody
  • 1 ½ šálky kešu

Postup

  1. Datle zmixujeme s pomarančovým džúsom na pastu.
  2. Ostatné ingrediencie zmixujeme, dochutíme koreninami a celé premiešame. Hmotu vložíme do menšej koláčovej formy, aby mal koláč výšku 2 cm. Formu vložíme do sušičky na 8 až 12 hodín a sušíme pri 42 °C.
  3. Všetky ingrediencie na polevu zmixujeme na jemný krém. Odložíme do chladničky a podávame na hotový koláč.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 103