- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 35 minút a sušenie 8-12 hodín
- vysokootáčkový mixér, sušička
- 4 porcie
Ingrediencie
- ½ šálky strúhaného kokosu
- 1 PL pomarančovej kôry
- štipka soli
- 1 šálka datlí
- ½ šálky pomarančového džúsu
- štipka škorice
- štipka muškátového oriešku
- štipka zázvoru
- 1 klinček
- ¼ šálky hrozienok
- 2 šálky pekanových orechov
- 3 šálky mrkvy
- Poleva
- štipka soli
- 1 vanilkový struk - dreň
- 3 PL kokosového oleja
- 2 PL medu
- ½ šálky vody
- 1 ½ šálky kešu
Postup
- Datle zmixujeme s pomarančovým džúsom na pastu.
- Ostatné ingrediencie zmixujeme, dochutíme koreninami a celé premiešame. Hmotu vložíme do menšej koláčovej formy, aby mal koláč výšku 2 cm. Formu vložíme do sušičky na 8 až 12 hodín a sušíme pri 42 °C.
- Všetky ingrediencie na polevu zmixujeme na jemný krém. Odložíme do chladničky a podávame na hotový koláč.
Počet hlasov: 667