Jin & Jang gulôčky

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 35 minút a namáčanie 7 hodín
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 šálka sušených odkôstkovaných datlí
  • ¾ šálky teplej vody
  • ½ šálky sušených hrozienok
  • ½ šálky sušených jabĺk
  • ½ šálky mandlí
  • 5 PL mandľovej múky
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 PL mletej škorice
  • 2 ½ PL kokosovej múčky
  • 1 ½ šálky strúhaného kokosu
  • 1 ½ šálky kakaového prášku

Postup

  1. Sušené datle namočíme do teplej vody a rozmixujeme.
  2. Sušené jablká a hrozienka si nadrobno nakrájame. Mandle posekáme na maličké kúsky.
  3. Do misky pridávame sušené jablká, hrozienka, mandle, mandľovú a kokosovú múku, kokosový olej, škoricu a rozmixované datle.
  4. V miske vznikne hmota, z ktorej tvarujeme guľôčky.
  5. Pripravíme si misku so strúhaným kokosom a druhú s kakaovým práškom. Guľôčky striedavo obaľujeme v kokose alebo v kakau.
  6. Hotové guľôčky vložíme na 20 minút do chladničky na stuhnutie.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 101