- Vegetarián
- 30 minút
- výrobník zmrzliny Nemox
- cca 1,5 l
Ingrediencie
- 250 g gaštanového pyré
- 250g mlieka
- 100 g smotany
- 1 vajíčko
- 2 kávové lyžičky medu
- štipka soli
Postup
- Odvážené gaštany na krátko ponorte do vriacej vody, aby sa dali ľahšie ošúpať.
- Ak používate sušené gaštany, ponorte ich na noc do studenej vody, aby zmäkli.
- Pred použitím ich osušte.
- Nalejte mlieko a smotanu do panvice, nechajte zovrieť, pridajte gaštany, jemne posoľte a varte asi hodinu.
- Keď sú gaštany uvarené, roztlačte zmes na pyré.
- Pridajte med a riadne premiešajte alebo rozmixujte, aby bola zmes homogénna.
- Keď je zmes vychladnutá, nalejte ju do misy prístroja na výrobu zmrzliny a nechajte ho pracovať 30 minút.
Počet hlasov: 820