Gaštanové gelato

  • Vegetarián
  • 30 minút
  • výrobník zmrzliny Nemox
  • cca 1,5 l

Ingrediencie

  • 250 g gaštanového pyré
  • 250g mlieka
  • 100 g smotany
  • 1 vajíčko
  • 2 kávové lyžičky medu
  • štipka soli

Postup

  1. Odvážené gaštany na krátko ponorte do vriacej vody, aby sa dali ľahšie ošúpať.
  2. Ak používate sušené gaštany, ponorte ich na noc do studenej vody, aby zmäkli.
  3. Pred použitím ich osušte.
  4. Nalejte mlieko a smotanu do panvice, nechajte zovrieť, pridajte gaštany, jemne posoľte a varte asi hodinu.
  5. Keď sú gaštany uvarené, roztlačte zmes na pyré.
  6. Pridajte med a riadne premiešajte alebo rozmixujte, aby bola zmes homogénna.
  7. Keď je zmes vychladnutá, nalejte ju do misy prístroja na výrobu zmrzliny a nechajte ho pracovať 30 minút.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 30