BIO Acerola vitamín C 200 mg

Najkoncentrovanejší prírodný vitamín C

  • Bioaktívne prémiové prísady
  • Prvotriedna organická acerola z Brazílie
  • Najvyšší prírodný obsah vitamínu C na trhu: 30%
  • Čistý prášok z plodu aceroly bez pridania akýchkoľvek iných zdrojov vitamínu C
  • 200 mg prírodného vitamínu C na kapsulu
  • Obsahuje všetky polyfenoly prírodného plodu (kombinovaný účinok s vitamínom C)
  • Najvyššia kvalita spracovania: lyofilizované ihneď po zbere
  • Prírodná a nenarušená chuť aceroly bez pridania prírodných vôní
  • Obsah vitamínu C zaručený laboratórnym testom
Vaša cena 25,80 €
DPH 20 %
Dostupnosť Na sklade
Katalógové číslo

Nakúpte ešte za 50.00 € a získajte dopravu ZDARMA

Organická acerola

Krík aceroly je pôvodom zo Strednej a Južnej Ameriky. Jeho plody sa podobajú európskym čerešniam, ale nesúvisia s nimi. Acerola rastie hlavne pri cestách, na riekach, ale aj na suchých skalnatých horských svahoch až do výšky 1600 m. Naša organická acerola pochádza z Brazílie, kde je ihneď po zbere jemne lyofilizovaná.

Vysoko koncentrovaný vitamín C

Acerola čerešňa je známa svojím mimoriadne vysokým obsahom prírodného vitamínu C v čerstvom ovocí približne 1700 mg / 100 g a je tiež bohatá na sekundárne rastlinné látky (flavonoidy, antokyány), vitamíny (B1, B2, B3, B5, beta karotén) a minerály (vápnik, horčík, draslík, fosfor), ktoré v prírodnej kombinácii zvyšujú retenčný čas a biologickú dostupnosť prírodného vitamínu C. Vďaka šetrnej lyofilizácii (sušenie chladom) sa získa mimoriadne vysoko koncentrovaný prášok s 30% vitamínu C bez pridania pomocných nosičov extraktu, ako je maltodextrín.

Najvyššia kvalita a čistota

Organický acerolový prášok bol vyrobený v Brazílii podľa najvyšších štandardov čistoty a kvality. Plnenie a uzatváranie do toboliek sa uskutočňuje s povolením HACCP a GMP v EÚ. Je bez lepku, sóje a laktózy, bez genetického inžinierstva, čisto vegánský a vyrobený bez akýchkoľvek prísad.

Zdravotné informácie týkajúce sa vitamínu C (podľa EFSA):

Vitamín C prispieva:

  • na zníženie únavy,
  • na normálnu psychologickú funkciu,
  • regenerovať redukovanú formu vitamínu E,
  • na normálny energetický metabolizmus,
  • na normálnu funkciu imunitného systému (fyzická ochrana),
  • normálne fungovanie nervového systému,
  • chrániť bunky pred oxidačným stresom,
  • normálna tvorba kolagénu pre normálnu funkciu krvných ciev,
  • na normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu kostí,
  • na normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu chrupavky,
  • normálna tvorba kolagénu pre normálnu funkciu zubov,
  • na normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu ďasien,
  • na normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu kože,
  • na zvýšenie absorpcie železa
  • zachovať normálnu funkciu imunitného systému (fyzická obrana) počas a po intenzívnej fyzickej aktivite.

Nedostatok vitamínu C

S výnimkou opíc, morčiat a nás ľudí je väčšina živých tvorov schopná produkovať vitamín C z glukózy. Predpokladá sa, že túto schopnosť sme stratili génovou mutáciou asi pred 60 miliónmi rokov. Bez tohto genetického poškodenia by ľudia pravdepodobne dokázali produkovať okolo 2500 až 3 000 mg vitamínu C za deň. Preto sme závislí od príjmu vitamínu C z potravy.

Nedostatok vitamínu C sa spája s početnými možnými poruchami v oblasti imunitného systému, ochranou endotelu, energetickou rovnováhou, detoxikáciou pečene, absorpciou železa, hormónmi, kolagénom / spojivovým tkanivom, histamínom a neurotransmitermi.

Zvýšená potreba

Môže existovať značne zvýšená potreba vitamínu C: počas rastu, počas tehotenstva a dojčenia, pravidelného užívania liekov (aspirín, prípravky obsahujúce estrogén (antikoncepcia, menopauza), kortizónu, inhibítorov protónovej pumpy), ako aj v chorobných a stresových situáciách, pri oxidačnom strese a fajčení.

Predovšetkým je však dôležité zabezpečiť, aby obsah vitamínu C v potravinách bol dostatočne vysoký:

  • Ak sa potraviny skladujú dlhšiu dobu, jeho obsah výrazne klesne
  • Tepelne nestabilné
  • Vitamín C silno oxiduje a rýchlo stráca svoj obsah
  • Musí sa konzumovať v dostatočnom množstve čerstvej zeleniny a ovocia

Dávkovanie - Odporúčaný príjem

Užívajte 3 kapsuly denne (200 mg prírodného vitamínu C na kapsulu) s 200 ml tekutiny.

Denný príjem

Nemecká spoločnosť pre výživu odporúča denný príjem 100 mg vitamínu C. Odporúčaná denná dávka podľa EFSA je 80 mg. Potreba vitamínu C sa v závislosti od biochemickej individuality značne líši v závislosti od biochemickej individuality a v stresových situáciách sa môže výrazne zvýšiť.

Vitamín C by sa mal rozdeliť na niekoľko dávok po celý deň, pretože hladina vitamínu C v krvi klesá relatívne skoro po požití a telo môže absorbovať určité množstvo tkaniva naraz (saturácia).

Zloženie

Zloženie: organický acerolový prášok (lyofilizovaný, 30% vitamínu C)

Obal kapsuly: hydroxypropylmetylcelulóza.

Čistota

Materiál kapsuly: rastlinná celulóza (HPMC), bez kontroverzných prísad (karagénan, PEG).

Neobsahuje: cukor, laktózu, fruktózu, lepok, konzervačné látky, príchute, syntetické farbivá, plnivá, ako je stearát horečnatý a protispekavé látky.

Vysoko kvalitné sklenené obaly chránené pred svetlom, zaručené bez BPA a iných plastifikátorov

vhodné pre vegánov, vegetariánov a diabetikov

Obsah balenia

90 kapsúl

Výrobca Sunday Natural
Katalógové číslo
Zloženie / 3 kapsuly     % NRV *
BIO prášok z aceroly 1998 mg   - **
z toho vitamín C 600 mg   750

Podobné produkty

Výrobcovia