Tzatziky

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút a namáčanie 2 hodiny
  • mixér, strúhadlo
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 šálka namočených kešu orechov
  • 1 stredne veľká uhorku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL kôpru
  • 2 PL octu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup

  1. Namočené kešu orechy zmixujeme na konzistenciu smotany. V prípade potreby doriedime vodou.
  2. Uhorku nastrúhame na strúhadle a zmiešame so smotanou z kešu orechov.
  3. Do hmoty pridáme pretlačený cesnak s ostatnými ingredienciami a spolu dobre premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme octom, soľou a korením.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 114