,,Mang“ šalát (s mangoldom a mangom)

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 25 minút
  • vysokootáčkový mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 1 veľké mango
  • 1 šálka shitake húb
  • ¾ šálky olív
  • 4 hlavičky mangoldu
  • 1 šálka červeného hrozna
  • 1 jarná cibuľka
  • ¼ šálky píniových orieškov výhonky žeruchy
  • shiso listy
  • Omáčka
  • ½ manga
  • 4 strúčiky cesnaku
  • ½ šálky petržlenovej vňate
  • 4 PL olivového oleja
  • 6 PL vody
  • Marináda
  • 8 PL olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • ½ šálky petržlenovej vňate
  • soľ

Postup

  1. Nakrájame si listy mangoldu, mango (neestetické kúsky použijeme do omáčky) a bobule červeného hrozna na polovičku.
  2. Nakrájame si huby shitake a vložíme ich do marinády, ktorej ingrediencie sme si rozmixovali v mixéri. Necháme postáť 15 minút.
  3. Ingrediencie na omáčku si rozmixujeme v mixéri a polejeme ňou mangold s mangom a hroznom.
  4. Ozdobíme žeruchou a shiso listami.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 94